Diablo 3

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Тhe forces of Sanctuary already stand more than 6.3-million strong and growing

PARIS, France -- May 23, 2012 -- Blizzard Entertainment, Inc. today announced that as of the first 24 hours of Diablo® III’s release, more than 3.5 million copies had been sold, setting the new all-time record for fastest-selling PC game.* That number does not include the more than 1.2 million players who received Diablo III as part of signing up for the World of Warcraft® Annual Pass promotion. Altogether, more than 4.7 million gamers around the world were poised to storm Sanctuary on day 1 of Diablo III’s release -- representing the biggest PC-game launch in history.

As of the first week of the game’s availability, that number had already grown to more than 6.3 million.* The above figures also do not include players in Korean Internet game rooms, where Diablo III has become the top-played game, achieving a record share of more than 39% as of May 22.

После зошто им паѓале серверите :icon_lol:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Играва е пример за мејнстрим. Еве јас имам играно од Diablo 1 али 3 е тешко срање. А ако играта ги исполнила сите твои очекувања значи имаш многу мали очекувања.
Дај образложи ми го целово твое мислење.

Член од
26 октомври 2011
Мислења
795
Поени од реакции
375
Стварно не ве сваќам...не е добра играта,не е добро ова...она.Aко не ви се допаѓа играта не ја играјте а не цело време да хејтате.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Тоа е тоа, доаѓаат ликови што играле цел живот COD и CS, и замараат како играва не чинела и слично, а уствари ја немаат ни играно, патетики.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Играва (пак ќе кажам) вреди за секој денар што го потрошив за да ја купам :)
Имаат проблеми со серверите, јас го јадев ради тоа (не е хакерски напад, туку е баг на серверот) али јбг.
Чекав 12 години, ќе почекам уште малце да се среди т.е. додека се среди, ќе си играм или со други херои или на друг сервер.

Значи, за да не ми улета некој без везе: Не ја “бранам“ играва ЗАТОА ШТО ВЕЌЕ ДАДОВ ПАРИ туку затоа што ги исполни сите мои очекувања, дури и тоа дека ќе зезаат серверите на почеток. Тоа го очекував, тоа го добив, значи ништо не губам :)

Играва не е мејнстрим т.е. не е за секој гејмер туку за тие што се навлезени во Diablo универзумот од многу поодамна. Не можеш ти на некој дудк што цел живот игра PES да му отидеш да му кажеш АБЕ ДИАБЛО 3 Е ПОДОБРА, ЗЕМИ ИГРАЈ ЈА! Нема логика...
Баш спротивното, луѓе кои не може ни да се наречат гејмери сеа се палат на играва, луѓе што не ни слушнале за Диабло сеа викаат како Диабло 3 е SO AWESOME, изминативе денови све на интернет беше: "Диабло, Диабло, Диабло, Диабло", па коа не работеа серверите се деси масовна хистерија, значи или е нешто до мене и ова е најдобра видео игра на сите ебани времиња, или Близард се најуспешна маркетинг машинерија во светот. А плус погледни го постот на Psyside, ако тоа не е мејнстрим, не знам што е..

Не ја хејтам Диабло, само се чудам зошто добива волкаво внимание.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.448
Поени од реакции
6.127
Зад добриот коњ секогаш се креват прашина .
И ако подразмислиш малце , поголемо внимание доби од хејтерите него од тие шо ја игрет.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 20:22 ---
Само едно не ми е јасно , никој со сила(или закон) не ве терат да ја купите и играте играта. Само знам шо е работата кај 90 % од тие шо ја хејтате , скапа ви е (и немате конфигурација) ,па шо ташак ве болит коа падвеле серверите кога вие уопште не ја ни играте...

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
И јас пукнав 60 евра на играва, и до овој момент ама ич не ги жалам. Се убивам од играње, остаив и школо и се, играм на Американскиот сервер (ради ова хаковиве со Европејците) и нема лаг. Играта си доминира во секој поглед. Посовршена игра амин. За сите хејтери, или не можат да си ја дозволат или не можат да ја играат па ајде ќе се тешиме не е добра диабло ваква е диабло срање е диабло...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
И јас пукнав 60 евра на играва, и до овој момент ама ич не ги жалам. Се убивам од играње, остаив и школо и се, играм на Американскиот сервер (ради ова хаковиве со Европејците) и нема лаг. Играта си доминира во секој поглед. Посовршена игра амин. За сите хејтери, или не можат да си ја дозволат или не можат да ја играат па ајде ќе се тешиме не е добра диабло ваква е диабло срање е диабло...
Mac)) - destroying grades since...ever. :D

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.008
Хаха ја почнав Diablo 2 + LOD стварно заразно и време-конзумирачко срање. Играм со некромансер :D
http://nooooooooooooooo.com/

Земи паладин, или барбаринот. Најидеални се за играње они, некрово се трпи на нормал, после секое вртење ти паѓаат резистансите. ти се намалуваат и во минус одат ( буквално ), а тек кога ќе начекаш херои имуни на магии, тотално некорисен ќе ти е некромансерот, со допир ќе те кинат. Инаку кога ќе ја свртиш немој да си кренал раце одма, си тераш најтмер и хел, дупло потешко е али какви ајтеми фаќаш .. ау, плус и моментот е префиксот пред твоето име што го добиваш. :)
Тоа е убавината на играта, затоа никогаш не скурчува.

п.с. И имбјуто во прв град не го прави, чувај го за иднина ( имбју = од обичен ајтем добиваш жут, мислам дека јуник ајтеми не даваше имбјуто, не ми текнува ).

O

ob1

Гостин
Тоа е тоа, доаѓаат ликови што играле цел живот COD и CS, и замараат како играва не чинела и слично, а уствари ја немаат ни играно, патетики.
Тоа е најстрашно брат, незнам како се осудуваат и врз која база го градат мислењето кога ја немаат ни пробано играва. Туку ајде, сите зборат дека е тапа, ќе збориме и ние. Прочитале неколку reviewа, виделе неколку клипа на YouTube, слушнале дека паднале серверите (што е многу нормално, кога имало толкав налив на гејмери) и ајде ќе зборат тапа била играва, а немаат ни саат време седнато да ја поиграат. Али тоа е.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Баш спротивното, луѓе кои не може ни да се наречат гејмери сеа се палат на играва, луѓе што не ни слушнале за Диабло сеа викаат како Диабло 3 е SO AWESOME, изминативе денови све на интернет беше: "Диабло, Диабло, Диабло, Диабло", па коа не работеа серверите се деси масовна хистерија, значи или е нешто до мене и ова е најдобра видео игра на сите ебани времиња, или Близард се најуспешна маркетинг машинерија во светот. А плус погледни го постот на Psyside, ако тоа не е мејнстрим, не знам што е..

Ова се 90% луѓе кои се вакви: ЕЈ ДИАБЛО Е АКТУЕЛНА? ШТО Е ТОА? МАМО ДАЈ ДА ЈА КУПАМ - па после имало негативни коментари како THE WORST FPS GAME EVER!

Ја серат играва тие што ја купиле затоа што е актуелна, а не затоа што е 3 дел.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Играта е супер само серверите и подржшката на Blizzard е срање. Купиле премалку сервери а продале милиони копии и сега го јадеме стапот со лагови и ред за логирање...

Играм Монк и јадам здрав ќотек у инферно, сите можни билдови ги пробав, од DPS па се до 3-4 Defensive скилови и пак Act 2 е брутал. Act 1 на Inferno сега го фармам па ќе комбинирам со Auction House да дигнам статс. Заразна игра у пм :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Планирам да ја почнам 2ката да се загреам додека не ја начекам на попуст 3кава. Епа диаблаши, имате нешто да ми кажете, дали треба некое предзнаење пошто никад неам играно диабло, некој тип и совет, било што?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Altogether, more than 4.7 million gamers around the world were poised to storm Sanctuary on day 1 of Diablo III’s release -- representing the biggest PC-game launch in history.
И последните Call of Duty-на имаа олкави продажби па не се сеќавам дека имаа проблеми со опслужувачите.
Близард едноставо нема оправдување.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Ќе се средат сите проблеми за едно месец дена најкасно, така да овој мал пропуст на Близард ќе се среди, сепак се најдобрата фирма за правење на игри во историјата и за мене заслужиле да им опростам, за вас незнам.

Kajgana Shop

На врв Bottom