Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
од кои 5 со тешки повреди ... ниеден од напаѓачите не добива затворска казна.
Не и се верува на оваа држава дефинитивно.
Кои тешки повреди бе?

На сликата се гледа едно дете кое најверојатно е со расекотини по кожата на главата!

Не е ниту инвалид, ниту сакат!

?
Ниеден од напаѓачите кај Кисела Вода не доби затворска казна.
Само двајца добија условна казна (ех) , а другите 5 невини.
Во овој напад беа нападнати 15 ученици , 5 завршија со тешки повреди на болница.
Иако според тепаните , во групата напаѓачи биле над 15 лица , се идентификуваа 7мина , за на крај сите да бидат ослободени дома , без ниеден ден притвор или затвор.

--
!
Од друга страна , досега : - Со 10 месеци затвор е казнет 23 годишник за нападот врз старецот во Ѓорче.

А денеска беа изречени казните и за напаѓачите кај Ентернет , кога беше нападнат еден дечко. Тројца од напаѓачите добија 3 месечна затворска казна , а еден условна.
=
Сега мене не ми е јасно , како тоа за напад над едно лице се добива 10 месечна затворска казна ... а за напад над 15 лица , од кои 5 со тешки повреди ... ниеден од напаѓачите не добива затворска казна.
Не и се верува на оваа држава дефинитивно.

па шо мислиш ти бе, сами ќе се ставаме у затвор?
хахаха будала. Ај плачи сега :)
ми го разубави денов со твојов коментар :rolleyes:

Кои тешки повреди бе?

На сликата се гледа едно дете кое најверојатно е со расекотини по кожата на главата!

Не е ниту инвалид, ниту сакат!

Да де , расекотини од удар со шипка по глава.

Тешка повреда е затоа што дечкото лежеше 1 недела во болница, а откако беше пуштен на домашно лекување , пак беше примен во болница поради влошување на здравјето.

И дечкото кај Ентернет не почина , нити остана инвалид . но неговите напаѓачи добија затворски казни.

Што мислиш ти , што е работата со овие одлуки ?

Да де , расекотини од удар со шипка по глава.

Тешка повреда е затоа што дечкото лежеше 1 недела во болница, а откако беше пуштен на домашно лекување , пак беше примен во болница поради влошување на здравјето.

И дечкото кај Ентернет не почина , нити остана инвалид . но неговите напаѓачи добија затворски казни.

Ти најде да збориш за правда? А каде се виновниците за малтретираните мавровски работниици?

maltretiran-rabotnik-mavrovo_11773.jpg

си се штитиме бе, ко вие што протестирате за убијците да ги извадат од затвор така ние се браниме македонците.
problem ?

Ти најде да збориш за правда? А каде се виновниците за малтретираните мавровски работниици?

Во Влада се моментално , министри и директори.

problem ?

си се штитиме бе, ко вие што протестирате за убијците да ги извадат од затвор така ние се браниме македонците.
problem ?

Ние не успеавме да ги браниме , вие успеавте.

Вие цивилно и институционално ги подржувате хулиганите.

Разликуваш состојби ?

Знаејќи дека истите тие судии и полицајци ги пуштат тепачите ... ние си протестиравме , не верувавме дека тие истите ќе бидат праведни.

јбг ни се може, прифати ја реалноста или.. организирај протест во тоа ве бива.

Разликуваш состојби ?

Знаејќи дека истите тие судии и полицајци ги пуштат тепачите ... ние си протестиравме , не верувавме дека тие истите ќе бидат праведни.

Ни се може !

јбг ни се може, прифати ја реалноста или.. организирај протест во тоа ве бива.

Не бе , каки протест.

Слушнав ќе се вработат доста албанци по судовите ... замисли што ќе биде и тие кога ќе работат по правилото : Штити го својот.
Има да го јадеш , а тој што ти го дал , има да го видиш у ист бус со тебе гланц нов , има да го биде интересно ... тотален хавуз.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 19:07 ---
Ни се може !

Ти се може, но не на сите , заради тие идиоти од Кисела Вода се разгоре Скопје , не смееше после 18:00 часот да излезеш на прошетка ... заради тие идиоти десетина македонци го изедоа.

Не знаев дека ти се може ... а цело време плачеше на форум дека се плашиш.

Не бе , каки протест.

Слушнав ќе се вработат доста албанци по судовите ... замисли што ќе биде и тие кога ќе работат по правилото : Штити го својот.
Има да го јадеш , а тој што ти го дал , има да го видиш у ист бус со тебе гланц нов , има да го биде интересно ... тотален хавуз.

ооо пуста желба твоја хахахаха,
што ќе вработат бе ??? чистачи ? на шалтер ??? аххахахаха
па и да имавте некој си "кадар" прашање е дали ќе стават некој судија, само на список може колку да се рече дека има некој рамковен.

Не бе , каки протест.

--- надополнето: 23 мај 2012 во 19:07 ---

Ти се може, но не на сите , заради тие идиоти од Кисела Вода се разгоре Скопје , не смееше после 18:00 часот да излезеш на прошетка ... заради тие идиоти десетина македонци го изедоа.

Не знаев дека ти се може ... а цело време плачеше на форум дека се плашиш.

Не реков ми се може туку ни, во множина. Дека сум плачел не памтам, ама дека ми е страв, да.
Тебе нема да ти биде страв да ти се избацат најмалце петорица со минимум ладно оружје во нив?

И заборавив, Скопје не се разгоре, разгорено е од 2001. Не е ради некој што се тепаат по автобуси или на улица (ива е само повод за понатамошни немири), туку ради тие што ја почнаа војната и ради 90% од етничките албанци во Македонија што ги подржуваат овие првите!

.

уште немаш осетено како е да се разгоре скопје ;)

Не реков ми се може туку ни, во множина. Дека сум плачел не памтам, ама дека ми е страв, да.
Тебе нема да ти биде страв да ти се избацат најмалце петорица со минимум ладно оружје во нив?

Не нема да се плашам , ако знам дека и тие ќе го јадат 10 месеца затвор.

Но ако знам дека ИМ СЕ МОЖЕ , е тогаш страв ќе ми е , може и да не ми е страв , ако МИ СЕ МОЖЕ да им се одмаздам лично.

На следниот сличен напад како тој во Кисела Вода ... повторно ќе биде хавуз ... пошто тој обичниот албанец ќе рече : Џабе што ќе ги најдат напаѓачите , тие и онака нема да бидат казнети пошто се штитени од своите. , дај да преземеме правда у свои раце.

Те ти каква порака праќа ваквата судска одлука , ја прехранува крвната одмазда.

Од една страна ги охрабрува едните да напаѓаат знаејќи дека ќе поминат со условни , а другите ќе ги охрабри да се одмаздат , знаејќи дека напаѓачите не ќе се казнат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom