Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Нели надежта последна умира па се надевам дека за нијанса ќе биде подобар од Пацини ...

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311
Нели надежта последна умира па се надевам дека за нијанса ќе биде подобар од Пацини ...
И Пацини беше ѕверка, а и решаваше утакмици во Сампа пред да го земеме... just sayin'

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.573
И Пацини беше ѕверка, а и решаваше утакмици во Сампа пред да го земеме... just sayin'
Според мене во Сампа решаваше утакмици само поради Касано, многу добар тандем беа, а и цела игра се базираше на „Find Pazzo"...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.993
Поени од реакции
45.346
Според мене во Сампа решаваше утакмици само поради Касано, многу добар тандем беа, а и цела игра се базираше на „Find Pazzo"...
Пацини е играч кој се храни од кросеви, кој знае да загради, да привлече неколку фудбалери а тоа остатокот од тимот да го искористи, ја стојам на тоа дека е одличен фудбалер кој пример во Англија би се снашол феноменално, поготово во Јунајтед со такви крила ко Јанг, Нани, Валенсија па и универзалата Руни кој многу полесно би играл покрај него. 20 гола минимум во сезона ќе даде таму, ама најверојатно ќе остане во Италија што сметам дека ќе е грешка за него бидејќи заслужува да заигра за голем клуб, но не во таа земја. Исто и италијанската репрезентација нема игра за ваков профил на фудбалери, подобро стојат од Интер на тој план ама не се баш убер идеални за него.

Не заслужува да се пцуе или незнам што, лош е ради добра причина за која и Панчев има говорено, едноставно ваков профил на фудбалери никад не биле за Интер.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.573
Пацини е играч кој се храни од кросеви, кој знае да загради, да привлече неколку фудбалери а тоа остатокот од тимот да го искористи, ја стојам на тоа дека е одличен фудбалер кој пример во Англија би се снашол феноменално, поготово во Јунајтед со такви крила ко Јанг, Нани, Валенсија па и универзалата Руни кој многу полесно би играл покрај него. 20 гола минимум во сезона ќе даде таму, ама најверојатно ќе остане во Италија што сметам дека ќе е грешка за него бидејќи заслужува да заигра за голем клуб, но не во таа земја. Исто и италијанската репрезентација нема игра за ваков профил на фудбалери, подобро стојат од Интер на тој план ама не се баш убер идеални за него.

Не заслужува да се пцуе или незнам што, лош е ради добра причина за која и Панчев има говорено, едноставно ваков профил на фудбалери никад не биле за Интер.
Како што се снајде Бербатов :) Сигурен сум дека Манчестер нема пак да ја направат таа грешка, иако ќе бидам пресреќен ако ни дадат 20мил за Пацо.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.993
Поени од реакции
45.346
Како што се снајде Бербатов :) Сигурен сум дека Манчестер нема пак да ја направат таа грешка, иако ќе бидам пресреќен ако ни дадат 20мил за Пацо.
Бербатов баш не е ист профил на играч ко него, ама Руд Ван Нистерлој на пример беше, а он знаеме како се снајде, во Јунајтед без сомневање би успеал, и Бербатов не беше воопшто лош, да кажеш дека потфрлил, стигна до финале со нив во ЛШ, бајаги има асистирано ( играше на моменти и ко плејмејкер ), имаше и една сезона со 20 голови ако не се лажам само премногу дадоа за него, односно го преценија, а и се е до карактерот, тоа што Берба наводно не успеал не значи дека ваков профил на фудбалер таму не може да се снајдe, зашто пример Ван Нистерлој и те како се снајде.

Ако е памeтен ќе отиде надвор од Италија каде ќе може да се потура од голови давање, а не да остане во Италија каде сигурно нема да го земе некој друг голем тим и пак ќе прави чекори назад во кариерата.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Зошто сите по медиуми даваат изјави како да сме го земале Робен или Тевез, а не Паласио. Добро, толку е добар типов што сите викаат дека добро засилување сме земале. Го гледал некој повеќе од 4-5 пати сезонава како игра? Јас го знам од кога играл против нас и евентуално ако сум гледал некоја утакмица против Милан или Јуве и никогаш, ама никогаш не ми оставил впечаток дека се истакнува нешто повеќе од другите му соиграчи.

Стално ми изгледал како просечен играч. Добар во све по малку, многу добар во ништо. А и од каде муабетот, дека бил меѓу најдобрите дриблери во Италија (дури и на Меси му личел стилот на игра лол), ја не знам да одиграл натпревар, да бил стварно проблем за одбраните. Барем против нас, секогаш лесно сме искачале на крај. Ова му е прва сезона во европскиве лиги да постигне повеќе од 10 гола (ако не се лажам) и тоа во ситуација кога играл цела сезона како централен напаѓач. Плус без ниедна повреда скоро. Ние го земаме за крилен, да потсетам. Асистенции има колку што има наш Алварез.

Нели лани не сакаше да дојде зашто Гасперини го терал да игра на крило, каде имаше некои смешни бројки. Сега откако играше како централен цела сезона и ја имаше најдобрата сезона во кариерата (во Џенова пред испаѓање), ние го земаме за пак да игра како крилен напаѓач? Во што бил просечен цела кариера во срање тимови? Толку сме го потцениле типов или обид за добар ПР на господата. Трета варијанта е Џенова пак да не изребра.

Мене едина надеж за следната сезона ми доаѓа од Страма и од тоа што го видов од него. Можда ќе успее да извади максимум од тимот. И плус што сите зборат дека го прават тимот по негов калап, дека има проект. Ако тоа е точно, дури и сме срање следата сезона, би било прифатливо, ако има насока работењето наше.
Не ми се свиѓа Де Јонг само од тие што ги спомнуваат. Ни треба друг играч таму. Ако е за Де Јонг може и Камбиасо комотно да го остаиме. Овој ништо поразличен не е. Касап жив, со просечен пас. За Сахин шпекулациите ме бендисуваат. Со тој огромен мерак ќе ми направат. И Исла е исто многу добар играч. Али не очекувам толку играчи, освен ако многу се продава.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.993
Поени од реакции
45.346
За Паласио сум да потпише под итно, ако наместо 30ка, имаше 27 или еве, 28 години, не 30 и не да кошта толку, ако навистина се 10м евра. Но уз Лавеци ќе го сварам некако, факт е дека треба баш ваков профил на играч во тимот, но и факт е дека тоа и не треба да е баш Паласио, годините се најсјебаниот момент тука инаку далеку е од лош фудбалер за да кажеш не е за Интер дефинитивно ( хинт, Мота и неговиот тек на кариера до доаѓањето во Џенова а потоа Интер ) ама за тим што се подмладува и имал ваква сезона да му донесеш 30 годишен реп за такви пари јебига, кисело е чувството.

Инаку Страма ( наводно ) барал 2 крила, и дал зелено светло за него, само чисто сумјам дека нешто он тука одлучувал, само климнал со главата и толку, да се курчи после ставање на главен тренер на ваков тим а лани петличи водел маломорген, а тоа му е најголемата маана која под дифолт доаѓа кај ваков профил на млад тренер, за останатите маани ќе видиме. Ова што до сега го покажа не е некој репер во ситуација на сјебана сезона и кгоа едноставно немаше што да се изгуби, а ако веќе до толку анализираме, кога веќе се пружија асални шанси за ЛШ он беше класика топло-ладно, сепак, изданијата со Фиорентина, Парма и Каљари не смеат да се игнорираат без оглед на Се.
Ќе го видиме како ќе се однесува во новава сезона и како ќе реагира по брановите неуспех, сега за сега сеуште ми е енигма ама ја има мојата подршка кога веќе ќе остане да го предводи тимот за кој навивам ( не бев апла за негов ангажман, сакав проверена варијанта со докажан победнички менталитет), истото ќе биде и со Паласио, друг избор за жал немам, колку и да не ми прави мерак овој трансфер.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.573
Бербатов баш не е ист профил на играч ко него, ама Руд Ван Нистерлој на пример беше, а он знаеме како се снајде, во Јунајтед без сомневање би успеал, и Бербатов не беше воопшто лош, да кажеш дека потфрлил, стигна до финале со нив во ЛШ, бајаги има асистирано ( играше на моменти и ко плејмејкер ), имаше и една сезона со 20 голови ако не се лажам само премногу дадоа за него, односно го преценија, а и се е до карактерот, тоа што Берба наводно не успеал не значи дека ваков профил на фудбалер таму не може да се снајдe, зашто пример Ван Нистерлој и те како се снајде.

Ако е памeтен ќе отиде надвор од Италија каде ќе може да се потура од голови давање, а не да остане во Италија каде сигурно нема да го земе некој друг голем тим и пак ќе прави чекори назад во кариерата.
Фудбалот во времето на Нистерлој, Инзаги, Бориело помина, нема смисла да се споредуваат.

Друго, за мене Пацини нема ништо, обичен пас не знае да даде, лошо гради топка, дриблинг нема, удар на шашма, добар со глава и скок... Класика просек што имал една сезона со 19 гола, а полусезоната пред Интер имаше 6 гола на 19 утакмици... Просек вади сам... И да, освен таа со 19, и следната(интер+самп) му се со над 10 гола, се поназад бил под 10 гола...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Паласио не е лош за ротација под услов да има договор на 2 години, ако му дадат договор на 30 годишен напаѓач кој никогаш не играл за голем тим, на 4 години, нека се утепаат. Тоа што го прикажал во Џенова не игра баш никаква улога, да ве потсетам само на примерот кој секогаш го земам: Зарате во првата година во Лацио покажа повеќе од било кој во Италија последниве години, па никому ништо. Кога играше Флоро Флорес за Џенова беше подобар од Паласио според мене, па никому на крај памет не му текна да го повика. Играчи како нив во Италија еден куп.

Пак ќе речам, ако покрај Милито го донесеме Лавеци, немам ништо против овој, под услов да не е на 4 години. Ќе игра за мала плата, ќе влегува од клупа заедно со Дестро и тоа е тоа...

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.044
Поени од реакции
1.169
Ако се работи за 6 милиони и плус 3 годишен договор не поголем од 5-6 милиони е ок.
Ке има големи промени во нападот и не може да очекувате да бидат купени и Лавеци и Лукас и Тевез во исто време.
Јас верувам дека ке има едно големо име и Паласио и уште еден за на купа...
Форлан скоро сигурно заминува и ако добро прочитав вчера Интер ке добие 4 милиони оштета + огроманата плата и тука се парите за Паласио.
Пацини може да се процени на 10, Пандев 7-10 и замена за нив треба да биде Лавеци.

Феенорд е сериозно заинтересиран за услугите на Кастињос тоа го потврди и тренерот на Феенорд. Продажба или позајмицане знам што е најпаместо јас не сум баш импресиониран од него.
Во тој слујај треба да се купува уште еден шпиц можеби Десрто гледам го споменувате најчесто иако според мене е обичен просек и ништо подобар од Кастињос или Лонго.

Милито, Лавеци, Дестро(Кастињос), Паласио мислам дека е супер.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
За Паласио сум да потпише под итно, ако наместо 30ка, имаше 27 или еве, 28 години, не 30 и не да кошта толку, ако навистина се 10м евра. Но уз Лавеци ќе го сварам некако, факт е дека треба баш ваков профил на играч во тимот, но и факт е дека тоа и не треба да е баш Паласио, годините се најсјебаниот момент тука инаку далеку е од лош фудбалер за да кажеш не е за Интер дефинитивно ( хинт, Мота и неговиот тек на кариера до доаѓањето во Џенова а потоа Интер ) ама за тим што се подмладува и имал ваква сезона да му донесеш 30 годишен реп за такви пари јебига, кисело е чувството.
Па да, проблемот е во целиот пакет, со се плата и цена и години и фактот што до 26-7 години играл во Бока, а и кога дојде во Џенова, не беше баш човек што растури во Италија. Ризик е како Суазо што беше ризик на пример и затоа не ми е јасно од кај таков оптимизам и сигурност ( по медимумите што читам и кај некои фанови). Може стварно Интер ќе му биде пресвртница во кариера и се, ама па многу поверојатно е да се врати на нивото кое го играл цела кариера. Ја го памтам дека беше само талент од Бока, што како многу други му поминаа 5-те минути.

За дефинитивно дали е за кај нас, кој да знае. Сумњам али ај ќе видиме.

Ако пак Страма само клима со главата тогаш сме во истиот круг од лани. Се надевам дека не е така годинава и човекот збори вистина кога вика дека почнале проект со него. Мислам дека многу луѓе ќе изненади, ако му се даде подршка.

Паласио не е лош за ротација
Абе не ни требаат играчи за ротација таму, тоа е проблемот.:)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Рано е за Кастињос и крајно време е да земаме деца без искуство во нападот како Кастињос и Арна и да им ја уништуваме кариерата. Се знае дека нема да играат во Интер, не знам за кој фактор ни се. Подобро да потпишеа и да ги оставеа во Феенорд/Твенте на позајмица па да ги земеме ако бидне нешто од нив. Дестро е истото што и тие, со потребното искуство во Италија, тој е веќе зрел.

Исто и за Лонго треба да се види, детето е топ, треба под итно да го пратат една година на позајмица според мене во Сериа Б каде ќе има максимална минутажа.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 17:16 ---
Абе не ни требаат играчи за ротација таму, тоа е проблемот.:)
Јас мислам дека само Милито треба да остане во нападот. Уште тројца фалат.

Kajgana Shop

На врв Bottom