- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.795
- Поени од реакции
- 8.818
И шо?Јас сум чиста негација за твојот пример сум се родил во просечно семејство и тоа што имам многу работи постигнато ги имам постигнато со мое знаење и труд ,без партиска книшка без врски така да не ти држи примерот што го наброја ти можеш на такви како кремацов да свршуваш на нив но ти ке си останеш на тоа ниво кое што си за разлика од мене што успевам, и сум направил многу поголеми работи од овој кремацов,,, не ми треба да се палат на мене на конференции
Еве бе, и јас без никакви врски, студирам, имам добар просек, кога можам работам, и сеа треба да кењам дека овој не го бива само затоа што потекнува од добро ситуирана фамилија?
--- надополнето: 23 мај 2012 во 13:28 ---
Има една девојка, која повеќе не живее во Македонија, сосема оправдано.Учел средно образование во приватно училиште НОВА (6000 евра годишно) и завршил нормално со сите 5ки плус некои бонус поени од натпревар, аплицирал за стипендија на универзитети и добил стипендија ништо чудно.. впрочем 90% од НОВА ако аплицираат за стипендија на Американските универзитети би добиле. Е сега да се разбереме немам ништо против детево може стварно има потенцијал, ама оваа вест повеќе ми личи на реклама за средново училиште - НОВА да земат нешто пари плус со ново упишани ученици ништо друго.. да не “изгори“ само детево од превише дигање во воздух а сеуште ништо не ни завршил.
Викам сеуште ништо не завршил/покажал зошто неможе овој да се рамни да речеме со Марко Чаласан кој на свои години од цел свет се докажа како најдобар, со еден куп сертификати во Мајкрсофт па дури и гостувања на елитни телевизии ширум светов.. значи преставен како ИТ гениј што се вика за разлика од овој сега што се запишува и може апсолутно ништо да не докаже.
Заврши во НОВА, и тоа предвреме полагаше предмети, на едвај 17 години беше матурантка.
Доби целосна стипендија во Израел на факултет за разузнавање (точно не знам како се вика, ниту смерот не знам точно да го кажам) но знам дека доби работа веднаш по дипломирањето, исто така, во Израел.
Тоа е, си ги плаќаат оценките во НОВА, и на факултетот, и после земаат ЕНОРМНИ плати со врски, исто така.
Свашта.