Конкурирал на 18 универзитети - 15 од нив му дале целосна стипендија

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Атеист сум џабе ми попуваш:)
Не си атеист,замрзнат си во умо. те изначитав од глупости шо си пишувал.

За тебе изгледа некој треба да биди СТРОГО СИРОМАВ за да биди добар физичар,математичар,хемичар,астроном............... Друга поента од муабетиве не ти видов!

Демек некој ако има пари автоматски треба само да се курца,а да нема некое звање во животот како порфесор,доктор и слично.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Да де, истото го викаше и веселинкова кога пееше. Дека јадењето гомна значело љубомора што не се луѓето како неа и не пеат како неа. Ама, друго значело , нели?
А што ако сум атеист не смеам да употребувам изречица што многу луге ја користат, патем демократија е право на извор мојот избор е да го употребувам тој збор како што го употеребуваат и други атеисти тој збор а им е узречица.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 04:31 ---
Не си атеист,замрзнат си во умо. те изначитав од глупости шо си пишувал.

За тебе изгледа некој треба да биди СТРОГО СИРОМАВ за да биди добар физичар,математичар,хемичар,астроном............... Друга поента од муабетиве не ти видов!

Демек некој ако има пари автоматски треба само да се курца,а да нема некое звање во животот како порфесор,доктор и слично.
Иди научи литературно да пишувап па после дојди да ми пишуваш ако имам време и воља ке ти одговорам патем очигледно ништо не си сфатил ама тоа не е мој проблем...

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Иди научи литературно да пишувап па после дојди да ми пишуваш ако имам време и воља ке ти одговорам патем очигледно ништо не си сфатил ама тоа не е мој проблем...
Дечко си ја утнал темата,за Блаже Конески и граматика на македонскиот литературен јазик тука е муабетото,овде за друго е. Нема врска шибај си,ете те читам демократија било исто ко кај јанко - јади бурек,за шо сакаш (читај за шо ти одговара) си дробиш по форуми ;)

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Дечко си ја утнал темата,за Блаже Конески и граматика на македонскиот литературен јазик тука е муабетото,овде за друго е. Нема врска шибај си,ете те читам демократија било исто ко кај јанко - јади бурек,за шо сакаш (читај за шо ти одговара) си дробиш по форуми ;)
(y)

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Не ти е точна ова се побива со тоа што го има стив џобс изјавено и за тоа има видеа... а да ги барам за да докажувам дека сум во право немам намера
Te molam dokazi deka ne sum vo pravo.

Samo ne mi e jasno zosto tolku plukanje po detevo. Da bese naslovot "izvesen forumdzija se zapisa na studii vo Tokio/Stokholm/Budimpesta" site ke rakopleskaa. E sega deckovo e od bogata familija, odel vo Nova i ima pari, se zapisal na 18 fakulteti, dobil stipendii od 15 koi se najdobri vo svetot i site plukaat po nego. Sakate da slusnete prikazni od tipot na siromasno detence sto uspealo? Ne se site takvi, ama ima i takvi Makedonci. Primer Majk Zafirovski, ili taa devojkata od Prilep sto dobi stipendija za najdobar megjunaroden student vo Peking. Ama ovoj Srbinovski ne e imigrant, ne ocekuvajte biznisi i milioni od nego. Toj ke bide akademik i kon toa se stremi. Treba da ni e gord sto imame Makedonec kako nego, zosto retko koj od nas ima kapacitet da go primat na Stenford, a ne pa da dobie celosna stipendija.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 04:46 ---

Samo ne mi e jasno zosto tolku plukanje po detevo. Da bese naslovot "izvesen forumdzija se zapisa na studii vo Tokio/Stokholm/Budimpesta" site ke rakopleskaa. E sega deckovo e od bogata familija, odel vo Nova i ima pari, se zapisal na 18 fakulteti, dobil stipendii od 15 koi se najdobri vo svetot i site plukaat po nego. Sakate da slusnete prikazni od tipot na siromasno detence sto uspealo? Ne se site takvi, ama ima i takvi Makedonci. Primer Majk Zafirovski, ili taa devojkata od Prilep sto dobi stipendija za najdobar megjunaroden student vo Peking. Ama ovoj Srbinovski ne e imigrant, ne ocekuvajte biznisi i milioni od nego. Toj ke bide akademik i kon toa se stremi. Treba da sme gordi sto imame Makedonec kako nego, zosto retko koj od nas ima kapacitet da go primat na Stenford, a ne pa da dobie celosna stipendija.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095

Samo ne mi e jasno zosto tolku plukanje po detevo. Da bese naslovot "izvesen forumdzija se zapisa na studii vo Tokio/Stokholm/Budimpesta" site ke rakopleskaa. E sega deckovo e od bogata familija, odel vo Nova i ima pari, se zapisal na 18 fakulteti, dobil stipendii od 15 koi se najdobri vo svetot i site plukaat po nego. Sakate da slusnete prikazni od tipot na siromasno detence sto uspealo? Ne se site takvi, ama ima i takvi Makedonci. Primer Majk Zafirovski, ili taa devojkata od Prilep sto dobi stipendija za najdobar megjunaroden student vo Peking. Ama ovoj Srbinovski ne e imigrant, ne ocekuvajte biznisi i milioni od nego. Toj ke bide akademik i kon toa se stremi. Treba da ni e gord sto imame Makedonec kako nego, zosto retko koj od nas ima kapacitet da go primat na Stenford, a ne pa da dobie celosna stipendija.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 04:46 ---
Абе овој не завршил ни факс уште малце споменик ке му изградите, нормални ли сте, и Веле Самак е од богато семејство па не плукам по него, зошто дечково сам се докажа и не работеше кај мајка му татко му како што се научени овие кај нас работеше за microsoft, goldman sachs и кај уште не и после дојде да работи како министер во нашата влада. Или мајк зафировски од 16 години се пресели од Скопје влезе во TOP менаџментот на комании како Моторола, Нортел ин. па и без да се промовира македонската јавност ги дозна ама ги дозна заради нивните резултати не заради нивни PR конференции, а овој кремацов уште факс не се запишал вика прес конференции па овој тек да дипломира пола билборди во Скопје ке ги закупи, така да не скокајте пред време....

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Абе овој не завршил ни факс уште малце споменик ке му изградите, нормални ли сте, и Веле Самак е од богато семејство па не плукам по него, зошто дечково сам се докажа и не работеше кај мајка му татко му како што се научени овие кај нас работеше за microsoft, goldman sachs и кај уште не и после дојде да работи како министер во нашата влада. Или мајк зафировски од 16 години се пресели од Скопје влезе во TOP менаџментот на комании како Моторола, Нортел ин. па и без да се промовира македонската јавност ги дозна ама ги дозна заради нивните резултати не заради нивни PR конференции, а овој кремацов уште факс не се запишал вика прес конференции па овој тек да дипломира пола билборди во Скопје ке ги закупи, така да не скокајте пред време....
Vo pravo si koga vikas deka ne treba da se promovira. Ne sakam krevanje fama i upis na fakultet ne zasluzuva krevanje tolku prasina. Ama verojatno go turkaat i od Nova ili od kaj i da e pa vikaat novinari. Toa da, ama ne e vo red da se pluka koga nekoj se zapisal na Stenford. Aj ti zapisi se, ne fali se pred novinari pa site ke ti cestitame. Ili ne ti, jas ke probam ili koj drug, ama tesko da ne primat nekako.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Vo pravo si koga vikas deka ne treba da se promovira. Ne sakam krevanje fama i upis na fakultet ne zasluzuva krevanje tolku prasina. Ama verojatno go turkaat i od Nova ili od kaj i da e pa vikaat novinari. Toa da, ama ne e vo red da se pluka koga nekoj se zapisal na Stenford. Aj ti zapisi se, ne fali se pred novinari pa site ke ti cestitame. Ili ne ti, jas ke probam ili koj drug, ama tesko da ne primat nekako.
Некој се запишуваат на Стенфорд а некој што немаат факултет а ги знае цел свет им држат говори на Стенфорд(Стив Џобс), така да од кај знаеш може нема да се запишам на Стенфорд ама може ке им држам некат говори на такви како кремацов...........

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Некој се запишуваат на Стенфорд а некој што немаат факултет а ги знае цел свет им држат говори на Стенфорд(Стив Џобс), така да од кај знаеш може нема да се запишам на Стенфорд ама може ке им држам некат говори на такви како кремацов...........
Samo napred decko. Prvo pocni da predavas na UKIM, pa posle samo nagore. So srekja.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мене ме интересира со што се истакнал толку?

Во Нова имаат некој невро-хируршки департман или правел некој SAT тестови или што било работата?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Баш на Харвард парите ќе ти купат диплома пошо е приватен универзитет, ама оди плати де да те видам! Прескапо е!
--- надополнето: 23 мај 2012 во 01:12 ---

Зошто во веста забележав скриена реклама на НОВА? :cautious:
Дечко не се таму приватните како кај нас да прескапо е ама исто така и ПРЕМНОГУ мора да учиш не е тоа Факултетот за Туризам и менаџмент на Аце не се заебавај таму приватните се појаки од државните факултети

М

Мартин`

Гостин
Учел средно образование во приватно училиште НОВА (6000 евра годишно) и завршил нормално со сите 5ки плус некои бонус поени од натпревар, аплицирал за стипендија на универзитети и добил стипендија ништо чудно.. впрочем 90% од НОВА ако аплицираат за стипендија на Американските универзитети би добиле. Е сега да се разбереме немам ништо против детево може стварно има потенцијал, ама оваа вест повеќе ми личи на реклама за средново училиште - НОВА да земат нешто пари плус со ново упишани ученици ништо друго.. да не “изгори“ само детево од превише дигање во воздух а сеуште ништо не ни завршил.

Викам сеуште ништо не завршил/покажал зошто неможе овој да се рамни да речеме со Марко Чаласан кој на свои години од цел свет се докажа како најдобар, со еден куп сертификати во Мајкрсофт па дури и гостувања на елитни телевизии ширум светов.. значи преставен како ИТ гениј што се вика за разлика од овој сега што се запишува и може апсолутно ништо да не докаже.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
бла бла бла
Љубомората е лоша работа и најлош советник. ;)
--- надополнето: 23 мај 2012 во 13:18 ---
Блиску си со одговорот..... овој е син доторска фамилија каде што над 5 члена се истакнати доктори по стандардиве на лугево од форумот јас прв пар слушам дека постојат и типот покрај 100 доктори поркај него дома колку учел таму толку учел таму и имал неверојтано знаење голем ташак, кај нас како таткото и мајката се судија детето судија тато и мама лекари и синчето мора да е лекар и после не бе нема непотизам они се од угледна фамилија,а иди во здравство иди во судтсво се катастофа мито и корупција на секој чекор а ама тоа е убави деца на мама и тато:) Нека направат сторија за некој без скршен денар што сам се изборил и стигнал до врвот а не тука некој на форумот ке ми продаваат демагогија ......
--- надополнето: 23 мај 2012 во 03:35 ---

Можеш на друг да му продаваш муда за бубрези не ни мене под Маркетинг влегува и адвертајзинг така да камен како тебе што не знае што е стебло во оваа област (Маркетинг) а што гранка(PR,Advertising...).ми дрви тука се прави експерт со погрешен тип најде да му продаваш муда на бубрези..... ама излгеда си производ на изопачени односи што претходно ги наброја па ги измеша лонците.....

Сигурно неговите со врски станале доктори, и сега со врски детето ќе дипломира во Америка......

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да не се сфатиме погрешно, во НОВА можеш да добиеш квалитетно образование ако учиш, гимназијата е за десетка, нема таму тато, мама. Многу е строго, со 10 неоправдани бркаат, а со 5 седиш под казна во петок од 8 до 5, мислам detention се викаше тоа. Колега што ми е на факс е 10.00 а има завршено таму. Ама работата е што ако си завршил во НОВА можеш кај сакаш да аплицираш со препорака од професори и огромна е веројатноста дека ќе те примат.

Kajgana Shop

На врв Bottom