Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Не гледам потреба од овие две во комбинација, но кога веќе си решил...
Гејнерот веднаш по станувањето, и по тренингот.
Протеинот 30 минути пред тренинг, и пред спиење.

Контра од советот на членот погоре бидејќи не е препорачливо да се конзумираат брзо апсорбирачки јаглехидрати пред тренинг зошто може да довете до пад на концентрацијата на шеќерот во крвта.
Веднаш по тренингот се најпотребни за да ги потполнат истрошените гликогенски резерви.
Да, но го пишав под претпоставка дека гејнеров е со комплексен ЈХ состав, доколку е полн само со шеќери тогаш не треба пред тренинг.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Да, но го пишав под претпоставка дека гејнеров е со комплексен ЈХ состав, доколку е полн само со шеќери тогаш не треба пред тренинг.
Досега сум сретнал само еден гејнер со таков состав, и тешко дека ќе се нафати некој да го увезе бидејќи кантата од 6.8 кила ќе биде сигурно 200 евра со оглед на тоа што во Америка е 123 долари, односно ~100 евра.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Вакво тело со вратило и склекови не се прави... :)
ајде бе .. сигурен си за ова?? тогаш кажими целата групација на Bar Brothers сите земаат хемија така?ок тоа ајде.. со тие од Бидола што има клипчиња на мотика со пола од нив се знам заедно имаме спиено јадено.. немој да ми кажеш дека све е вештачко кога благевезе нема.. Се додека се вежба и се има здрава исхрана може да се направи убаво тело.. Атлетско тело со нормални димензии..

Тоа е муабетот немој да мислиш ако тој на сликата изгледа така дека има некоја маса.. Не .. има добра дефиниција и солидна мускулатура која со calistenics може да се постигне.. а сега дали вежбите не вратило се посовршени од теретана тоа неможе ни да се спореди но тоа е друг муабет.. Вакво стегнато тело може да се постигне без теретана и суплементи..
--- надополнето: 23 мај 2012 во 12:19 ---
Со вратило вежбаш ЕФИКАСНО само горен дел од грб (со нормален фат) и бицепс со контра фат. Подлактот да кажеме добро може да се погоди со вратило исто и трапезите како и стомачните. Незнам што да изведуваш на вратило да се бесиш како мајмун тоа му се можностите.

Квадрицепс, задна ложа, листови, глутеус, долен дел од грб ??? ништо од ова не ни допираш со згиб. Рамето и гради ни приближно добро не ги вежбаш Трицепс неможеш да вежбаш со вратило, може со пропаѓања (дипс) ама вежбата е напорна за рамо и ако со години ја практикуваш со зголемување на килажа дефинитивно ќе завршиш со проблеми во рамениот зглоб. Гради исто така не се вежбаат со згиб, ниту пак рамења.

Ова ти го зборувам од искуство затоа што пред да појдам во теретана висев 2 години на вратило повторувања и склекови.

Исто ќе те потесетам дека секоја теретана има вратило и 99% од тие што одат во теретана вежбаат вратило.
брат ќе те поправам тука.. 99 посто не се на вратило.. туку на лат машина.. на вратило има одреден број..со тек на време како што качуваат килажа,маса.. никој не ни помислува да се крева на вратило..

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
ајде бе .. сигурен си за ова?? тогаш кажими целата групација на Bar Brothers сите земаат хемија така?ок тоа ајде.. со тие од Бидола што има клипчиња на мотика со пола од нив се знам заедно имаме спиено јадено.. немој да ми кажеш дека све е вештачко кога благевезе нема.. Се додека се вежба и се има здрава исхрана може да се направи убаво тело.. Атлетско тело со нормални димензии..

Тоа е муабетот немој да мислиш ако тој на сликата изгледа така дека има некоја маса.. Не .. има добра дефиниција и солидна мускулатура која со calistenics може да се постигне.. а сега дали вежбите не вратило се посовршени од теретана тоа неможе ни да се спореди но тоа е друг муабет.. Вакво стегнато тело може да се постигне без теретана и суплементи..
--- надополнето: 23 мај 2012 во 12:19 ---

брат ќе те поправам тука.. 99 посто не се на вратило.. туку на лат машина.. на вратило има одреден број..со тек на време како што качуваат килажа,маса.. никој не ни помислува да се крева на вратило..

Никој не вика дека неможе да се направи тело само со тоа...али,биди реален,неможеш да направиш такво тело(погоре) без суплементи и теретана...вратете се во реалноста.

и тие од Битола,не се ни 10% од ова тело погоре.(свака им част на дечките,али сега правиме муабет за телото)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
http://www.youtube.com/watch?v=48kLbA36VEE&feature=plcp

Еве ви видео..Немам намера да убедувам некого но резултати од вратило комбинирани со здрава исхрана има.. ако се прашувате каква маса има дечкото пуштете 2:00 гледајте убаво како прават склекови,стомачни оценета ја нивната маса.. ако тоа за вас е премногу тогаш ваш проблем,но не ги обесхрабрувајте оние коишто сакаат вакво тело и вежбаат на ваков начин.. поздрав

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
http://www.youtube.com/watch?v=48kLbA36VEE&feature=plcp

Еве ви видео..Немам намера да убедувам некого но резултати од вратило комбинирани со здрава исхрана има.. ако се прашувате каква маса има дечкото пуштете 2:00 гледајте убаво како прават склекови,стомачни оценета ја нивната маса.. ако тоа за вас е премногу тогаш ваш проблем,но не ги обесхрабрувајте оние коишто сакаат вакво тело и вежбаат на ваков начин.. поздрав
Дечко,кој рече дека нема резултати ? сите зборат за тоа,дека неможе да се направи такво тело,како што постираше погоре Дамјан,само со ова.

Слеп да не си ? види ја раката на овие,види ја на тој погоре..ако не гледаш разлика,тогаш имаш проблем.

никој не ве обесхрабрува,кај виде такво нешто ? кој што сака и како сака нека вежба,важно да има што повеќе луѓе што вежбаат..

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Дечко,кој рече дека нема резултати ? сите зборат за тоа,дека неможе да се направи такво тело,како што постираше погоре Дамјан,само со ова.

Слеп да не си ? види ја раката на овие,види ја на тој погоре..ако не гледаш разлика,тогаш имаш проблем.

никој не ве обесхрабрува,кај виде такво нешто ? кој што сака и како сака нека вежба,важно да има што повеќе луѓе што вежбаат..
Истиот човек е затоа го постирав видеото.. да ве уверам за какво тело ви збори Дамјан..

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Ви благодарам на репликите. Имам уште едно прашање до тебе Mayers, дали, со оваа комбинација, пошто немам некоја зацртана цел, би било пожелно тренингот да ми иде повеќе накај дефиниција, значи понапорен тренинг, или на маса ?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ви благодарам на репликите. Имам уште едно прашање до тебе Mayers, дали, со оваа комбинација, пошто немам некоја зацртана цел, би било пожелно тренингот да ми иде повеќе накај дефиниција, значи понапорен тренинг, или на маса ?
Дај седни едно 15 минути на шоља у веце и размисли шо сакаш.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Дај седни едно 15 минути на шоља у веце и размисли шо сакаш.
:D па незнам и јас шо сакам пишав немам некоја зацртана цел, да би имал ти истите продукти ко мене на што би одел :D

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Тренингот не е пресуден за мускулната дефиницја или маса. Барем не целосно.
Од тоа што ќе одлучиш зависат многу фактори, а на прво место е исхраната.
Не очекувај голем напредок доколку целиот товар го оставиш само на овие два суплементи.
Тие се само суплементи, тука за да ја дополнат исхраната, односно она што неможеме да го внесеме преку истата.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Што мислите за системов ?
Понеделник
гради/бицепс
гради
рамна - 5 сета * 8 повт.
коса - 4 сета * 8 повт.
долен дел на гради - 4 сета * повт.
развлекување на рамна - 4 сета * 8 повт.
бицепс
исправен со еднорачни 4 * 8
скотова ’ * 8
еднорачни 4 * 8
среда
Грб
Сабота
рамо/трицепс
рамо
летање во страна 5 * 12
летање напред 5 * 12
летање задно рамо 4 * 12
трицепс
потисок од чело 4*8
трицепс склекови 4 * 8
сајла 4 * 8

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Истиот човек е затоа го постирав видеото.. да ве уверам за какво тело ви збори Дамјан..
Ти ги знаеш вежбите (мислам дека повеќето од нив не знаат само какви вежби може да се праат на вратило) ,и братче...ако ми веруваш после вежбање секој мочан мускул ме боли.

Реков немам ништо против теретаната ,секој нека си вежба кај сака и кај му одговара,т.е. нека кршат глава ,гајле ми е мене.

Но сметам дека за тоа што сум си го зацртал во главата дека вратилото е идеална справа за мене...плус имав мал деформитет на грбот но со два месеци вежбање гледам голем напредок ,веќе и не ни ми се приметува.

Целта ,ни слаб ни премногу набиен , дефиниран ,атлетски граден , "0%" сало..

И еве ја легендата Ханибал...иначе е во Barstazz кој се calisthenics team ,значи прават вратило ,дипс ,склекови...И кој би рекол дека ова тело го напраил без суплементи и теретана? Е сега што вежба 10 и кусур години тоа е друго...

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.905
Поени од реакции
11.245
Секој респект го имам за момциве што вежбаат на шипки ама конкретно за овој човек, Ханибал, кој стварно е ѕвер и прави неверојатни вежби, ако за него верувате дека станал ваков без користење на суплементација, многу сте наивни.

Kajgana Shop

На врв Bottom