SuperBoy - нов македонски филм

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.485
SuperBoy е приказна во која едно десетгодишно дете првпат открива кој е Супермен и која е неговата моќ.

Детската фантазија е без лимит, исто така и тврдоглавоста и инаетот за да се успее да се реализира тоа што ќе се замисли. Марио има само една желба, да биде Супермен.

„Ова сценарио го имам напишано пред неколку години, но бидејќи продуцентската тежина на филмот како и големината на буџетот, не ми 'дозволуваа' да го снимам тогаш, бев со надеж дека во иднина ќе дојде денот кога ќе можам да го снимам тоа сценарио. Денес, кога филмската технологија е подостапна и дозволува висок квалитет со минимални трошоци, а во исто време да се има и одлична екипа, тогаш се е можно", Илија Пиперкоски, режисер и сценарист на филмот:

„Сите ние, без разлика на тоа дали се декларираме како оптимисти или песимисти, веруваме во чуда, сакаме тие чуда да ни се случат. Сите ние, како мали сме имале желби да бидиме нешто кога ќе порасниме. Некој од нас сакал да биде пилот, некој каубоец, индијанец, принц, принцеза, Спајдармен, Бетмен...во мојот случај т.е во мојот најнов или, Марио сака да биде Супермен. Кога пораснавме и кога видовме дека сите тие фантазии се само приказни со поучни пораки, ние никогаш не престанавме да живееме со надеж, дека еден ден некое чудо ќе ни се случи и нас. Вербата и надежта последни умираат", додаде Пиперкоски.

Премиерата на филмот SuperBoy се очекува кон крајот на годината.

Извор

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Конечно да видиме нешто поинаку во нашата кинематографија.

Е сега каков ќе биде конечниот резултат е веќе друга работа,се надевам на добар успех.

blackeyed

passive-aggressive...
Член од
6 ноември 2008
Мислења
933
Поени од реакции
2.090
Секс ќе има или слаба работа ?? :D Во секој случај интересен концепт,останува само да ја дочекаме реализацијата.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Секс ќе има или слаба работа ?? :D Во секој случај интересен концепт,останува само да ја дочекаме реализацијата.
кај може македонски филм без секс,зошто го држи даљинсконо в раце
а кога нема да му успее на Марио формулата да стане Супермен и по неколку обиди,решава да се претвори во женско кое му успева од првиот обид и почнува нов живот и завршува првиот дел на филмот кој е за деца.
Веќе вториот е со „секс“ и со напомена-забрането за доенчиња и близнаци од разниот пол од претшколска возраст,потребен е надзор од.....

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Охридскиот режисер... Илија Пиперкоски :rolleyes: Само да не се изглупира ко со филмот за вистината на Водици во Охрид....:tapp:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Пошто е детенце во главна улога, нема да има... ама затоа ќе ги открие тајните на мастурбирањето.

B

BrunoFresh

Гостин
Аааа би требало да биди јако филмиште, така ми изгледа.

P

PewDiePie

Гостин
Порано на секои 2 години вадевме по еден филм,а сега ситуацијата е многу подобра браво.

За филмов,јас поддржувам се што е мк. ама ми изгледа дека филмов ќе биде фејлче,бар од горе прикажаното и прочитаното не ми остави впечаток дека ќе биде нешто посебно или дека има некоја добра сторија.

Ќе видиме.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Порано на секои 2 години вадевме по еден филм,а сега ситуацијата е многу подобра браво.

За филмов,јас поддржувам се што е мк. ама ми изгледа дека филмов ќе биде фејлче,бар од горе прикажаното и прочитаното не ми остави впечаток дека ќе биде нешто посебно или дека има некоја добра сторија.

Ќе видиме.
Нормално ќе ти биде кога си се навикнал да гледаш само депресивки,маргиналци,хардкор риалити и секс.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Конечно нешто поразлично..да видиме шо ке биде..:D

H

HoT IcE

Гостин
Нормално ќе ти биде кога си се навикнал да гледаш само депресивки,маргиналци,хардкор риалити и секс.
:pos:
Ме изнасмеа, али у право си, се некои тешки хардкор филмови прават нашиве.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.662
Поени од реакции
8.682
Фала богу!!! Конечно нешто друго да се сними во Македонија, па ја мислам редно беше, доста беа тагувањата во филмовите за тоа колку е црн животот тука (y)

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
:pos:
Ме изнасмеа, али у право си, се некои тешки хардкор филмови прават нашиве.
Со србите неможеме :facepalm:

После српскиот филм: Забранет пристап на бебиња едно метро до мојот полов орган, забранет контакт со пијана девојка, забранет садо-мазо секс и уште многу други работи ааа и да не забораам, после гледањето на филмот одвратно ми беше да имам секс.

H

HoT IcE

Гостин
Со србите неможеме :facepalm:

После српскиот филм: Забранет пристап на бебиња едно метро до мојот полов орган, забранет контакт со пијана девојка, забранет садо-мазо секс и уште многу други работи ааа и да не забораам, после гледањето на филмот одвратно ми беше да имам секс.
Не знам зошто ги зема за споредба баш српските филмови, јас ништо не реков. Мислев на тоа дека навистина имаме само такви филмови.
Иначе слабо пратам српски филмови, а за тој Српски филм сум слушнал, и уопште не ни помислувам да го гледам.

P

PewDiePie

Гостин
Толку ја знаете македонската филмска историја ако мислите дека имаме само "такви" филмови.

Kajgana Shop

На врв Bottom