Mjolnir
Духот на рамковниот договор
- Член од
- 12 декември 2011
- Мислења
- 1.967
- Поени од реакции
- 1.867
Добар став, добро направен.Ви се допаѓа бе луѓе?
Добар став, добро направен.Ви се допаѓа бе луѓе?
Мене ми личе на Силвестер Сталоне !Спомеников изгледа на Роки Балбоа
Па карши Филип Втори се наоѓаат спомениците на Кирил и Методиј не си прошол од таму?Добро бе зашто само воини се промовираат. Толку ли воинствен народ сме?
Ако ме прашуваш мене треба еден огромен споменик да им се подигне на сесловенските просветители. Тоа е ебате епска културна придобивка за која навистина би можеле да се гордееме и со право.
Се губи во споредба со честта која им ја оддаваме на воините. За мене луѓето што ги описмениле словените се поголеми херои. Тие се оние што помогнале словените да станат цивилизиран народ, ја превеле библијата, не донеле на ниво со трите народи на чии јазици можела да биде предедена библијата, ти текнува, латински, еврејски и грчки.Па карши Филип Втори се наоѓаат спомениците на Кирил и Методиј не си прошол од таму?
Тебе ако ти е неуспех тоа што не не примиле во фашистичката организација НАТО мене тоа ми е позитивна работа и воопшто несакам да влеземе нигдеКако дебела девојка што ќе компензира за корпата која ја добила од симпатијата со гнетење сладолед, така и ние компензираме за државни неуспеси со мегаломански статуи на личности од пред 2300 години.
А ти пустиот симболично сакаш да кажеш дека ќе умре Македонија хехе што си ти....споменици се подигаат за мртви...а како оди работава...кај и да е ....да не подигнат споменик и за Македонија?
За мртвите,или за највлијателните личности во нашата историја како што биле кревани и се креваат во сите нормални држави ?....споменици се подигаат за мртви...а како оди работава...кај и да е ....да не подигнат споменик и за Македонија?
Тоа се е точно, но името Македонија и Македонци станале бесмртни со Филип и Александар.Се губи во споредба со честта која им ја оддаваме на воините. За мене луѓето што ги описмениле словените се поголеми херои. Тие се оние што помогнале словените да станат цивилизиран народ, ја превеле библијата, не донеле на ниво со трите народи на чии јазици можела да биде предедена библијата, ти текнува, латински, еврејски и грчки.
Оваа преку ноќ стана најбогатата жена во МакедонијаСпоменик треба да и изградиме и на авторката на спомениците : Воин на Коњ , Воин на Рено2 и Порта Македонија. (мислам дека има и други)
Таа е Валентина Каранфилова-Стевановска , скулпторката која ги доби трите најскапи споменици , а колку пари доби за истите , немаме инфос. (Само за воин на коњ се зборува дека добила 650.000 евра)