Филип II како одговор за новата „корпа“ од НАТО

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 август 2007
Мислења
1.193
Поени од реакции
37
Спомеников изгледа на Роки Балбоа :pos:

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Добро бе зашто само воини се промовираат. Толку ли воинствен народ сме?
Ако ме прашуваш мене треба еден огромен споменик да им се подигне на сесловенските просветители. Тоа е ебате епска културна придобивка за која навистина би можеле да се гордееме и со право.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Колку чини ова чудо? За алекснадар беа 10 милиони еври.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Добро бе зашто само воини се промовираат. Толку ли воинствен народ сме?
Ако ме прашуваш мене треба еден огромен споменик да им се подигне на сесловенските просветители. Тоа е ебате епска културна придобивка за која навистина би можеле да се гордееме и со право.
Па карши Филип Втори се наоѓаат спомениците на Кирил и Методиј не си прошол од таму?

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Па карши Филип Втори се наоѓаат спомениците на Кирил и Методиј не си прошол од таму?
Се губи во споредба со честта која им ја оддаваме на воините. За мене луѓето што ги описмениле словените се поголеми херои. Тие се оние што помогнале словените да станат цивилизиран народ, ја превеле библијата, не донеле на ниво со трите народи на чии јазици можела да биде предедена библијата, ти текнува, латински, еврејски и грчки.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Како дебела девојка што ќе компензира за корпата која ја добила од симпатијата со гнетење сладолед, така и ние компензираме за државни неуспеси со мегаломански статуи на личности од пред 2300 години.
Тебе ако ти е неуспех тоа што не не примиле во фашистичката организација НАТО мене тоа ми е позитивна работа и воопшто несакам да влеземе нигде

а за спомеников не им требаат ... забегаа скроз на скроз
--- надополнето: 22 мај 2012 во 13:19 ---
....споменици се подигаат за мртви...а како оди работава...кај и да е ....да не подигнат споменик и за Македонија?
А ти пустиот симболично сакаш да кажеш дека ќе умре Македонија хехе што си ти

P

PewDiePie

Гостин
....споменици се подигаат за мртви...а како оди работава...кај и да е ....да не подигнат споменик и за Македонија?
За мртвите,или за највлијателните личности во нашата историја како што биле кревани и се креваат во сите нормални држави ?

Зависи од капацитетот на интелегенција што го поседуваш и како гледаш на работите.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Се губи во споредба со честта која им ја оддаваме на воините. За мене луѓето што ги описмениле словените се поголеми херои. Тие се оние што помогнале словените да станат цивилизиран народ, ја превеле библијата, не донеле на ниво со трите народи на чии јазици можела да биде предедена библијата, ти текнува, латински, еврејски и грчки.
Тоа се е точно, но името Македонија и Македонци станале бесмртни со Филип и Александар.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А оти не го напраат ко оние кукли со му се менуваат глаите па во зависност од ситуација да може да се менува, де Филип, де Самоил, де Скендербег, де Киро Глигоров, Крали Марко, Путин, Амди БАјрам..... Ем поефтинко ќе не фати ем за секоја ситуација имаме одговор

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Споменик треба да и изградиме и на авторката на спомениците : Воин на Коњ , Воин на Рено2 и Порта Македонија. (мислам дека има и други)

Таа е Валентина Каранфилова-Стевановска , скулпторката која ги доби трите најскапи споменици , а колку пари доби за истите , немаме инфос. (Само за воин на коњ се зборува дека добила 650.000 евра)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Споменик треба да и изградиме и на авторката на спомениците : Воин на Коњ , Воин на Рено2 и Порта Македонија. (мислам дека има и други)

Таа е Валентина Каранфилова-Стевановска , скулпторката која ги доби трите најскапи споменици , а колку пари доби за истите , немаме инфос. (Само за воин на коњ се зборува дека добила 650.000 евра)

Оваа преку ноќ стана најбогатата жена во Македонија

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Нема врска порано ќе беше поставен само кранот нешто дефект имал мал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom