Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Дали се ефективни топачите на масти ? Контретно течен Л-Карнатин
zavisi kolku ocekuvas da simnis ali dobar e sovetot koj ti go davaat podolu vo komentari. Ако сакаш да ослабиш мора да си ја средиш исхраната да внимаваш колку калории внесуваш а колку ти се потребни...(особено не Л-карнитин со него неможиш да очекуваш да ослабиш повеќе од 2 кг)....внимавај на исхраната, прави кардио и подобро дај си ги парите што ги планираш за Л-карнитин во протеин и замени еден од оброците во денот со примање на тој протеин

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
1.Horse
2.Razor
или
3 Attack

Шо ми препорачувате да земам ?

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Ова би требало да е одговерено повеќе пати на темава, ама многу страни се неверувам дека ќе најдам.

Како е најдобро да ги комбинирам вежбите во теретана? Зборувам за ова, пример:

Понeделник: Гради и стомачни
Вторник: Грб и рамо
Среда: .....

Ме разбирате шо сакам да кажам. :)

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
После некое време планирам пак да започнувам в теретана, се двоумам дали е можно да се зема и протеин и гејнер во исто време, и како да се зема, кој период, пред - после вежбање , насабајле-навечер ? Поздрав !

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
После некое време планирам пак да започнувам в теретана, се двоумам дали е можно да се зема и протеин и гејнер во исто време, и како да се зема, кој период, пред - после вежбање , насабајле-навечер ? Поздрав !
Банално е. Гејнерот е протеин со јаглехидрати, односно во 99% од случаите малтодекстрин.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Кое е тоа Амино 5600 и кај би можел да го најдам и колку чини? И ме интересира мислење за гејнерот Мутант што мислите и да ми препорачате некој друг и некоја комбинација со за со него.. пр : Gejner+Amino+Creatin..vitamini i omega3?
Флекс,SCITEC amino 5600 - 200таблети=900ден: 500таблети=2000денари: 1000таблети=3200денари.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Вежбам вратило ,стомачни и дипс само,теретана никако ,протеини такви срања никако, прашањето ми е , тоа не е бодибилдинг него...? :) Како би се нарекло street workout ?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Вежбам вратило ,стомачни и дипс само,теретана никако ,протеини такви срања никако, прашањето ми е , тоа не е бодибилдинг него...? :) Како би се нарекло street workout ?
Зашто теретана никако ?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Неефикасен workout :D

Се шалам ти фалат уште вежби за да сразмерно го развиеш телото немој да форсираш само еден-два вид вежби ќе се развиеш асиметрично

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Неефикасен workout :D

Се шалам ти фалат уште вежби за да сразмерно го развиеш телото немој да форсираш само еден-два вид вежби ќе се развиеш асиметрично
Со вратило асиметрично ќе се развиеш ?
Вежбаш:
Грб
Бицепс
Трицепс
Гради
Трапези
Рамења
Подлактица
Стомачни

Братчет ,едино кватроцепс не вежбаш и препони...

Зар на вратило само една вежба се праи ? На вратило имаш тродупло вежби за кој што во теретана со универзалната справа и бенџ може да ги сонуваш...

Barbrothers и уште милион луѓе ти се совршен пример како вежбањето во парк е толку добро...

Зашто теретана никако ?
Мразам теретана ,повеќе поради оние сељаците кој ги "пукаат" справите во тератаната...Сеедно за мене вратило е совршената справа.
Да не се разбереме погрешно немам ништо против тие што одат во теретана ,едноставно ја нејќам теретаната и готово...повеќе преферирам вратило и дипс...крај на приказната :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Со вратило асиметрично ќе се развиеш ?
Вежбаш:
Грб
Бицепс
Трицепс
Гради
Трапези
Рамења
Подлактица
Стомачни

Братчет ,едино кватроцепс не вежбаш и препони...

Зар на вратило само една вежба се праи ? На вратило имаш тродупло вежби за кој што во теретана со универзалната справа и бенџ може да ги сонуваш...

Barbrothers и уште милион луѓе ти се совршен пример како вежбањето во парк е толку добро...

Мразам теретана ,повеќе поради оние сељаците кој ги "пукаат" справите во тератаната...Сеедно за мене вратило е совршената справа.

Со вратило вежбаш ЕФИКАСНО само горен дел од грб (со нормален фат) и бицепс со контра фат. Подлактот да кажеме добро може да се погоди со вратило исто и трапезите како и стомачните. Незнам што да изведуваш на вратило да се бесиш како мајмун тоа му се можностите.

Квадрицепс, задна ложа, листови, глутеус, долен дел од грб ??? ништо од ова не ни допираш со згиб. Рамето и гради ни приближно добро не ги вежбаш Трицепс неможеш да вежбаш со вратило, може со пропаѓања (дипс) ама вежбата е напорна за рамо и ако со години ја практикуваш со зголемување на килажа дефинитивно ќе завршиш со проблеми во рамениот зглоб. Гради исто така не се вежбаат со згиб, ниту пак рамења.

Ова ти го зборувам од искуство затоа што пред да појдам во теретана висев 2 години на вратило повторувања и склекови.

Исто ќе те потесетам дека секоја теретана има вратило и 99% од тие што одат во теретана вежбаат вратило.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
А имало и некоја сурутка,"природно" што се добивала,баш денес слушав на тренинг ја збореа.. демек,поздраво од овие..нешто повеќе за тоа ?

(ги конзумирам и ја овие погоре што стави линк,не дека нешто јадам гомна,ама онака,како прашање..)

Kajgana Shop

На врв Bottom