MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
znaci pred se umre ti doagja angel pred da ti ja zeme dusata ti kazuva kade ti e mestoto vo pekolot ili rajot i posle ti ja zema dusata, ako si od dobrite dusata ti ja zema so lesnotia i nisto ne osekjas, no ako si od losite dusata ti ja zema so sila i golema bolka osekjas.
А од кај знае ангелот дали јас сум бил добар или лош? И, кои се критериумите, според кои некој може да ме процени дали сум бил добар или лош?
--- надополнето: 21 мај 2012 во 09:55 ---
Чекај, полека...6.Sta ce biti na Sudnjem danu?
Na Sudnjem danu ljudi ce odgovarati za svoja dela.
Ko bude radio dobra dela bit ce nagradjen Dzennetom, a ko se bude ogresio bit ce kaznjen Dzehennemom, ako mu Bog ne oprosti.
Значи, јас умирам, а ангелот ми одредува дали ќе одам во рајот или пеколот, но по за мене непознати критерими за судење.
А во погорниот цитат пишува дека на Судниот ден, секој ќа одгвоара за своите дела. И сега, доаѓаме во ситуација, каде имаме второ судење, така?
Шо ќе ми е второ судење на судниот ден, кога после смртта, ангелот веќе ми одредил или рај или пекол?
--- надополнето: 21 мај 2012 во 09:58 ---
Во што ја гледаш „феноменалноста„ од одговорот?Miki1,kako sto i pretpostavuvav. Otkako vi se dade eden fenomenalen odgovor
--- надополнето: 21 мај 2012 во 09:59 ---
Признавам, ТВ речиси и да не гледам, оти на ТВ можам да видам се‘, само не вера и дела...(vas problem e sto ne gledate tv).
--- надополнето: 21 мај 2012 во 10:00 ---
На прашања поврзани со мојот потпис, имам пишувано миљон пати...I konecno,ti li najde za logicnost da mi zboruvas ? Poglednisi go prvo potpisot pod sekoja tvoja poraka. Tvoeto ubeduvanje deka 1+1+1=1 ?
.
--- надополнето: 21 мај 2012 во 10:03 ---
Троичноста Божја и двојната природа од Христа Богочовекот, објаснети се повеќе пати на форумов.Barate razumen odgovor a od pocetok do kraj veruvate vo nerazumnosti i vo neobjasnivi raboti,vo trojstva,vo bogocovek koj ima svoj bog,vo sin bozji koj si e samiot tatko,vo tatko koj si e samiot sin..... pa koj li najde za nerazumnosti da zboruva ?!
.
Барањето рационална логика во духовните теми, е исто што и барањето духовна логика во физиката.