Internazionali BNL d'Italia - Rome 2012

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Рим 2012?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 9 32,1%
  • Рафаел Надал

Гласови: 10 35,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 6 21,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 1 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 0 0,0%
  • Жо-Вилфред Тсонга

Гласови: 2 7,1%
  • Томаш Бердих

• Јанко Типсаревиќ

• Некој друг (ќе наведам во коментар кој)

• Вкупно гласачи
    28
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе ти може си погодил за Австралија али не си баба Ванѓа па све да испаѓа како што ќе кажеш. И пак ќе ти повторам, ако е тенисер број 1, најдобар во светот, ќе има ментална снага да се врати во мечот а не цело време да гледа во теренот и причината во лошата игра да ја бара во СЕ само не во самиот себе. Ај сеа кажи ми дека судијата беше крив што Новак напраи 41 неизнудена грешка.
А однесувањето може не те прави број 1, но те прави голем човек и прав спортиста, нешто во кое што Новак заостанува зад другиве двајца, ФАКТ! Признавам дека Новак имаше страшна сезона лани, најдобар беше, али сега не е, deal with it, не знам дали ова е резултат на смртта на дедото на Ноле или нешто друго али не е тоа тоа.
А за РГ ти го кажав мојот став, ако е здрав Рафа тешко дека некој ќе го спречи да го освои, без разлика на тоа што на Новак му фали овој турнир, машина е шпанецов.

Ако игра Содерлинг на РГ се е можно :pos:

Абе ти може си погодил за Австралија али не си баба Ванѓа па све да испаѓа како што ќе кажеш. И пак ќе ти повторам, ако е тенисер број 1, најдобар во светот, ќе има ментална снага да се врати во мечот а не цело време да гледа во теренот и причината во лошата игра да ја бара во СЕ само не во самиот себе. Ај сеа кажи ми дека судијата беше крив што Новак напраи 41 неизнудена грешка.
А однесувањето може не те прави број 1, но те прави голем човек и прав спортиста, нешто во кое што Новак заостанува зад другиве двајца, ФАКТ! Признавам дека Новак имаше страшна сезона лани, најдобар беше, али сега не е, deal with it, не знам дали ова е резултат на смртта на дедото на Ноле или нешто друго али не е тоа тоа.
А за РГ ти го кажав мојот став, ако е здрав Рафа тешко дека некој ќе го спречи да го освои, без разлика на тоа што на Новак му фали овој турнир, машина е шпанецов.
Сум погодил де, зашто истиот муабет и тогаш се вртеше, дека Новак го стигнале повредите, дека не бил тоа-тоа, затоа го потенцирам тоа, што нема врска со Баба Ванѓа и остали малоумни муабети.
Ја реков погоре, дали ќе биде доволно тоа или не останува времето да покаже, а не дека милион посто ќе освои а притоа останатите да ги потценуем ко ти што правиш.

Грешката на линискиот го оневозможи од една страна да биде пред освојување на првиот сет, од друга истиот на некој начин му го поклони на Рафа без онаа борба која беше присутна на теренот до тој момент. Психички не успеа да се врати во мечот и тоа беше тоа, оваа година Ноле е освојувач на 1 мастерс и еден Гренд Слем, што у поим ги убива сите овие '' турнирчиња ''; се знае што е приоритено за него а он со тие приоритети одлично започна годинава. Пак ќе кажам, убеден сум дека она вистинското од него, она кое го направи нумеро уно ќе го гледаме во Париз, а дали ќе е доволно ќе видиме. До тогаш мене ми е најбитно, ко негов фан, да не се форсира ко луд и да не ризикува повреди, ко што правеше лани во овој дел од годината, по што смени тактика и истата тактика му донесе 3 гренд слем титули in a row. ;)

Syn, како мислиш сите овие турнирчиња? Рим е мастерс исто :confused:
--- надополнето: 21 мај 2012 во 15:36 ---

--- надополнето: 21 мај 2012 во 15:36 ---
Затоа се наводниците. Лани беше брилијантен на истиве овие турнири, максимално се оставаше на теренот но сепак имаше оправдување за истото бидејќи работеше на тоа да го симне Надал од врвот, но подоцна во Париз тоа ( до некаде ) влијаеше на неговата физичка подготвеност, покрај нормално, одличниот Федерер кој го имаше на спротивната страна, за да подоцна во текот на сезоната дојдат и проблемите со повредите кои во Америка можеа многу да го коштаат.

Приоритет се знае кои турнири се, во ситуација кога е број 1, нема никаква потреба од форсирање и цедење на теренот, не пред турнир кој го нема освоено а му е голема желба да го освои, а не ја заборавај тука и олимпијадата, бар како што има кажано, ќе оди на злато и сериозно го има сватено тој предизвик.

Сум погодил де, зашто истиот муабет и тогаш се вртеше, дека Новак го стигнале повредите, дека не бил тоа-тоа, затоа го потенцирам тоа, што нема врска со Баба Ванѓа и остали малоумни муабети.
Ја реков погоре, дали ќе биде доволно тоа или не останува времето да покаже, а не дека милион посто ќе освои а притоа останатите да ги потценуем ко ти што правиш.

Грешката на линискиот го оневозможи од една страна да биде пред освојување на првиот сет, од друга истиот на некој начин му го поклони на Рафа без онаа борба која беше присутна на теренот до тој момент. Психички не успеа да се врати во мечот и тоа беше тоа, оваа година Ноле е освојувач на 1 мастерс и еден Гренд Слем, што у поим ги убива сите овие '' турнирчиња ''; се знае што е приоритено за него а он со тие приоритети одлично започна годинава. Пак ќе кажам, убеден сум дека она вистинското од него, она кое го направи нумеро уно ќе го гледаме во Париз, а дали ќе е доволно ќе видиме. До тогаш мене ми е најбитно, ко негов фан, да не се форсира ко луд и да не ризикува повреди, ко што правеше лани во овој дел од годината, по што смени тактика и истата тактика му донесе 3 гренд слем титули in a row. ;)
Се одмори една недела , не настапи во родниот Белград пред своја публика. И тоа не е фер, од една страна може да се повреди,ризикува да одбрани повеќе поени на мастерсите ,од друга страна мислам дека тој турнир требаше да го изигра за домашната публиката, али добро сепак он си знае најдобро :)

Види Фотос
Федерер е во најдобра форма оваа година, добро сеа на земја не спомнувам зашо тука Надал доминира али целокупно сезонава Роџер е во најбоље форма кој што сака нека збори.
Syn
Значи кажавме во претходните постови што е како е неам намера да се повторувам. Нормално е ти ко фан на Новак да се надеваш дека ќе освои, нормално е и јас да се надевам, резултатите ќе покажат. И ја не потценив никого него ја пишав реалната слика која што е моментално и тоа е тоа.
А инаку кога сме кај доминацијата Федерер во 2007 имал само 4 порази и 12 титули, 2 повеќе од Новак лани, а сите викаат дека Новак ја играл најдоминантната историја во тенисот. Епа за мене оваа на Федерер е, без љутење само мислење ти кажувам. Едина разлика е што Роџер освои 3 мастерси таа година а Новак лани мислам 5 зема. Е сеа според мене сите викаат дека најдоминатна била ланската сезона поради тоа што до РГ немаше пораз а на Роџер од тие 4 порази 3 му беа во Монте Карло, Рим и РГ, така да тука ја гледам причината за ваквите мисли.

Се одмори една недела , не настапи во родниот Белград пред своја публика. И тоа не е фер, од една страна може да се повреди,ризикува да одбрани повеќе поени на мастерсите ,од друга страна мислам дека тој турнир требаше да го изигра за домашната публиката, али добро сепак он си знае најдобро :)
Не настапи на турнирот поради дедо му, неговите родители се организатори на тој турнир ако не се лажам ама не бил во состојба да се натпреварува таму. Имаше и соопштение каде ја образложи својата одлука.

2005-2006, е најдобрата сезона на Федерер 92–5, а од тие 5 порази, 2 беа против Надал на земја. Тоа е најдобрата серзона на сите времиња на еден тенисер, далеку подобра од онаа на Џокович (2011)

Ако игра Содерлинг на РГ се е можно :pos:

:pos:
Али коа сме више кај Содерлинг, греота човекот стварно, има мононуклеоза а стварно добар тенисер е, жално...

Значи кажавме во претходните постови што е како е неам намера да се повторувам. Нормално е ти ко фан на Новак да се надеваш дека ќе освои, нормално е и јас да се надевам, резултатите ќе покажат. И ја не потценив никого него ја пишав реалната слика која што е моментално и тоа е тоа.

Моменталната слика вели дека Надал го освои Монако на денот кога беше закопуван дедо му на Ноле, тоа нормално, влијаеше и те како врз него.

Дојде Мадрид каде и двајцата не беа импресивни и дојде Рим, тоа е тоа, Ноле не беше на ниво иако го имаше првиот сет до некаде во свои раце додека не беше онаа одлука на линиските по што целосно падна а Надал го освои турнирот. Во секој случај нема тука некаква доминација, а и да има, видовме лани колку тоа значеше во Париз кога Ноле дојде по серија на инзворедни резултати.

Ја Федерер не го отпишувам, никад, а не па еден Ноле кој сепак е број 1 и покажа за што све е способен и во Америка и во Австралија, кога од загубени состојби на крајот славеше големи победи. Ќе видиме, ја сум оптимист за Ноле, ги скрши оние психички бариери кои го кочеа и после Вимболдон лани сметам дека е способен за све.

Аll in all, сите покажаа слабости и јаки страни по Австралија, Ноле во пост-перидот по смртта на дедо му има мала дигресија која е и нормална и затоа реков дека на турниров приметив напредок кај него без разлика што загуби, воопшто не сум разочаран што загуби од Надал, разочаран сум ради она што се издеси со судијата и му беше скратена одлична шанса да атакува на првиот сет, атак кој подоцна го немаше. Затоа и се муабетиве дека до некаде судијата го поеба мечот.

Е сега незнам како оди она со ждребовите, ако вркствуваат Надал и Федерер во полуфинале во Париз ( тоа не беше случај лани ) мислам дека Ноле има големи шанси за прв пат во кариерата да го освои тој турнир.

прсна балканскоит менталитет а !? :icon_lol:

Али да, Ноле никогаш не реагирал вака, бла бла... :rolleyes:

се гледаме на РГ. :)
Koj рекол дека Новак не реагирал вака или дека му е првпат?
Пишав дека на почеток реагираше така, а после се среди :)
И немој те да речите дека ова финале ви беше интересно, тоа во Мадрид беше далеку поинтересно.
tumblr_m4dl0d0Gq51qicklwo1_1280.png

Мислам дека Федерер вкрстува или со Мареј или со Надал бидејќи е втор носител и истото важи и за Новак што значи дека Надал или со Роџер или со Новак ќе игра во 1/2 финале.
Според мене ова ќе биде доста интересен РГ, бидејќи Новак ќе напаѓа да ја освои својата прва титула, од друга страна Надал на својата 7ма во Париз и вкупно 11та, а Роџер никако не смее да се исклучи од комбинација, увек е тука за да освои нешто.
Надал прв фаворит, Федерер втор, Новак трет, нормално според мене. Едвај чекам да почне, супер тенис ќе глеаме.

П.с. Истото и на Надал му се случи пред 3 години во 2009тата, само што (среќа) не почина никој од негова фамилија туку се разведоа неговите, нешто слично ко кај Ноле само што кај Ноле имаше трагичен настан, смртта на неговиот дедо. Нејсе, муабетот ми е дека ваквите случки имаат многу влијание кај тенисерите.

И немој те да речите дека ова финале ви беше интересно, тоа во Мадрид беше далеку поинтересно.

океј, муабетот ми беше дека секогаш кој и да е ќе најде оправдување. Плус Новак има „наш“ менталитет, не ме изненадува мене.

Прво Ноле и дедо му... ајде проаѓа, никому да не се случи, Рафа со земјата, глупости, и еве сега Ноле со грешките... значи никој не е светец. Некои Новак го праваеа 100 пати подобар спортсмен од Рафа, смешно... :)

Исто, знаеа да се ситат и на колената на Надал, како он тоа го користи за оправдување од поразите. За она глупостине со земјата му замерам и јас, али за повредата, таа си е, за жал не измислува тогаш.

tumblr_m4dl0d0Gq51qicklwo1_1280.png

Каде каде беше поинтересно тоа у Мадрид, прштеа винери на сите страни, а тука многу повеќе грешки имаше отколку винери. Виде Надал дека Новак се нервира и многу паметно изигра, чекаше на негови грешки, не форсираше многу и затоа и победи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom