Што е срамно кога му го поебаа мечот судиите, во клучни моменти при 5-4, тоа е срамно а не неговото однесување, и Федерер има скршено рекет, ништо страшно не е тоа, не е изводливо таква реакција на судијата да не те изнервира, цела психа му ја пореметија. Ноле ко тенисер многу добро знае што значи такво сечење во таков момент, едноставно го предвиде она што потоа следеше.
Падот на играта по тој момент не беше случаен, тајбрејк минимумот беше со таквото темпо кое го наметна Ноле, а зашто да не и 6-4. Инаку не е тоа главната причина за поразот но све си има свое Ја, има тоа влијание сакал некој да признае или не, големо и тоа, дефакто го упропасти до некаде мечот и ја уби неизвесноста.
Како и да е, после срањата што му се десија има напредок колку толку, може нема некој да се согласи со мене после пацерајот од грешки кои ги правеше ама на турниров покажа напредок, каков таков, и парираше и во финалето па и беше подобар до срамната одлука на линискиот што во наредните гејмови и те како се покажа дека го дестабилизираше бајаги.
До Ролан Гарос убеден сум дека ќе се стабилизира ко што бев убеден и пред Австралија Оупен дека ќе се деси истото, и дека ќе ја освои, едноставно ќе го видиме она најдоброто од него а дали ќе биде доволно останува времето да покаже. Реков и пред некој месец по Австралија, ќе кажам и сега, најбитно за него е Ролан Гарос, турнирот што го нема освоено во кариерата, до таму не треба да се форсира ко што направи лани со онаа серија на победи.
Честитки до фановите на Рафа.