Или јас не читам многу на форумов или не знам што е, ама искрено, повеќе коментари видов на навивачи на Челзи што пишале дека криво им е што Арсенал завршиле на 3то место во ПЛ, отколку навивачи на Арсенал што пишале дека им е криво дека Челзи освоил ЛШ. Па ете отвори во темата на ПЛ, навивач на Челзи има оставено таков коментар дури и сабајлево, првото по освојувањето на ЛШ. Па Арсенал да освои ЛШ јас нема да се отрезнам цела недела бе, а не да ми текнува за Челзи.
Плус, јас честитав уште прееска али изгледа тоа никој не ни го приметува. И последно, а и најважно, верувај дека тоа што Челзи освои е добро за Арсенал. Тие пари Челзи што ќе ги даде летово, ќе ги дадеше и ако не идеше ЛШ, па во тој поглед исто му се фаќа, ист конкурент ќе биде наредна сезона. Сепак, доколку Тотенхем идеше во ЛШ, ќе можеше некако да ги задржи Модриќ и Бејл, ќе привлечеше подобри играчи со тоа што ќе играа ЛШ и ќе станеше уште поголем конкурент, а вака не само што нема да привлече играчи ради ЛШ, туку можно е и да ги изгуби и најдобрите и да отиде во сенка наредна сезона.