Champions league final 2012, Баерн Минхен - Челзи, 19.05.2012, Arena Munchen

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Победник?

• Баерн во регуларно време

Гласови: 99 46,9%
  • Челзи во регуларно време

Гласови: 65 30,8%
  • Баерн по продолженија

Гласови: 12 5,7%
  • Челзи по продолженија

Гласови: 10 4,7%
  • Баерн на пенали

Гласови: 6 2,8%
  • Челзи на пенали

Гласови: 19 9,0%

• Вкупно гласачи
    211
  • Гласањето е завршено на .

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.881
Поени од реакции
6.942
Каков е тој шампион кога е 3ти во својот град и 6ти во лигата???

LONDON IS RED AND IT ALWAYS WILL BE - ама тоа е друга приказна за која немам време да ти објаснувам. Радувајте се додека можете. Поздрав!!!
Арсенал кога не освои во ерата на Анри (читај финалето 2006) нема да освои уште мин. 10-15 години а и повеќе :D

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Арсенал кога не освои во ерата на Анри (читај финалето 2006) нема да освои уште мин. 10-15 години а и повеќе :D
Не секогаш освојуваат најдобрите и најмоќните тимови, тоа неколку пати се покажало во ЛШ, у ЛШ треба и да ти се поклопат коцките а и да имаш колку толку спортска среќа за трофејот да го освоиш, така да не ти држи вода муабетот. :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.881
Поени од реакции
6.942
Не секогаш освојуваат најдобрите и најмоќните тимови, тоа неколку пати се покажало во ЛШ, у ЛШ треба и да ти се поклопат коцките а и да имаш колку толку спортска среќа за трофејот да го освоиш, така да не ти држи вода муабетот. :)
Држи држи и тоа како. Примери: Манчестер 2008, одлично склопен тим, Роналдо во врвна форма, цела сезона супер играја, и убаво за око и со доста голови...Барселона 2011, Меси и компанија, не треба да објаснувам, 2010 Интер, совршена одбрана со Мурињо, елиминирани Челзи и Барса, Милито имаше сезона на кариерата, Арсенал со Анри имаше прекрасна генерација, со Росицки во зенитот на кариерата, Фабрегас, Пирес, Љунгберг, Анри..секој од тимовите шо освојуваат/освојувале имале по 3-5 играчи, кои се рбетот на тимот. Барса од другата страна таа година со Роналдињо и Ето супер тим имаја...

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
^ Муабетот ми е дека Арсенал можат да изгураат до самиот крај и да го дигнат трофејот во некоја од наредните години иако на хартија би имале далеку по не конкурентет тим од една Барса, од еден Реал, Манчестер, итн...итн..
Затоа погоре пишав, ( "неколку пати" се покажало дека НЕ секогаш големит трофеј го освојува најсилната најмоќната екипа).

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Добро бе матер му ебем толку ли ве боли што Челси зема ЛШ, секоја чест за фановите на Баерн не прочитав ниту еден ниско интелигентен пост, но овие навивачи на Арсенал, Барселона повеќе ги боли што Баерн вчера не победи од колку што нивните екипи беа поразени, еве вака сега Челси имаше среќа, Челси незнае да игра фубдал дава голови на среќа, играчите на Челси имаат одено по бајачки и такви разни ствари за да им фрлат клетва на Барселона, Баерн за да неможат гол да дадат и се некако несмасно Чех да го погаѓаат, Платини потајно бил фан на Челси и само затоа победила и други глупости и да Лондон е ред они имаат повеќе титули и последната утакмица го тепаа Челси и се подобри затоа иако немаат освоено ЛШ и Дрогба головите со нив ги постигнуваше на среќа , но сепак Лондон е ред и заборавив нешто, а да Челси е синоним за анти фудбал, и бла бла бла, дај бе откачете се искочете, бркајте девојки животот е убав, млади сте неби требало да ве депримираат работите што Челси е Шаммпион на Европа!

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Држи држи и тоа како. Примери: Манчестер 2008, одлично склопен тим, Роналдо во врвна форма, цела сезона супер играја, и убаво за око и со доста голови...Барселона 2011, Меси и компанија, не треба да објаснувам, 2010 Интер, совршена одбрана со Мурињо, елиминирани Челзи и Барса, Милито имаше сезона на кариерата, Арсенал со Анри имаше прекрасна генерација, со Росицки во зенитот на кариерата, Фабрегас, Пирес, Љунгберг, Анри..секој од тимовите шо освојуваат/освојувале имале по 3-5 играчи, кои се рбетот на тимот. Барса од другата страна таа година со Роналдињо и Ето супер тим имаја...
Па во 2006 година баш и немавме нешто добро скоцкан тим јез да напраивме рекорд по најмалку примени голови во ЛШ. Таа сезона бевме 4то место во Премиер лига и тоа благодарение на голот на Бенајун за Вест Хем против Тотенхем во последно коло со што во последно коло избивме пред нив на табела. Во 2003/04 имавме совршен тим, Invincibles, најдобриот тим во историјата на Премиер лигата, а испаднавме со поразот од 1-2 на домашен терен од Челзи со што во 90та минута некаде Бриџ ни даде гол. Истиот тој Челзи испадна од Монакот таа година и Порто освои. А имавме водство 1-0 и резултат во гости 1-1...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Читаќи ги мислејната на оваа тема уште посреќен сум што навивам за Германски тим пошто другиве членови кој исто така навиваат за Германски тим, претежно Баерн, не само што имаат знаејне за фудбалот, туку и се спортсменови и знаат да покажат почит и во победа и во пораз.

Во оваа тема како само се препукуваат навивачи на други тимови кој воопшто не играа...не сакам да знам што се дешава ко ќе играат меѓусебе :facepalm:

Едит: Да надополнам само дека не се сите фанови од другите тимови такви, фала Богу има и во другите тимови фер навивачи.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Добро бе матер му ебем толку ли ве боли што Челси зема ЛШ, секоја чест за фановите на Баерн не прочитав ниту еден ниско интелигентен пост, но овие навивачи на Арсенал, Барселона повеќе ги боли што Баерн вчера не победи од колку што нивните екипи беа поразени, еве вака сега Челси имаше среќа, Челси незнае да игра фубдал дава голови на среќа, играчите на Челси имаат одено по бајачки и такви разни ствари за да им фрлат клетва на Барселона, Баерн за да неможат гол да дадат и се некако несмасно Чех да го погаѓаат, Платини потајно бил фан на Челси и само затоа победила и други глупости и да Лондон е ред они имаат повеќе титули и последната утакмица го тепаа Челси и се подобри затоа иако немаат освоено ЛШ и Дрогба головите со нив ги постигнуваше на среќа , но сепак Лондон е ред и заборавив нешто, а да Челси е синоним за анти фудбал, и бла бла бла, дај бе откачете се искочете, бркајте девојки животот е убав, млади сте неби требало да ве депримираат работите што Челси е Шаммпион на Европа!
Или јас не читам многу на форумов или не знам што е, ама искрено, повеќе коментари видов на навивачи на Челзи што пишале дека криво им е што Арсенал завршиле на 3то место во ПЛ, отколку навивачи на Арсенал што пишале дека им е криво дека Челзи освоил ЛШ. Па ете отвори во темата на ПЛ, навивач на Челзи има оставено таков коментар дури и сабајлево, првото по освојувањето на ЛШ. Па Арсенал да освои ЛШ јас нема да се отрезнам цела недела бе, а не да ми текнува за Челзи. :D Плус, јас честитав уште прееска али изгледа тоа никој не ни го приметува. И последно, а и најважно, верувај дека тоа што Челзи освои е добро за Арсенал. Тие пари Челзи што ќе ги даде летово, ќе ги дадеше и ако не идеше ЛШ, па во тој поглед исто му се фаќа, ист конкурент ќе биде наредна сезона. Сепак, доколку Тотенхем идеше во ЛШ, ќе можеше некако да ги задржи Модриќ и Бејл, ќе привлечеше подобри играчи со тоа што ќе играа ЛШ и ќе станеше уште поголем конкурент, а вака не само што нема да привлече играчи ради ЛШ, туку можно е и да ги изгуби и најдобрите и да отиде во сенка наредна сезона.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Среќа?? лига на шампиони да се освојуваше на среќа досеа можеби и вардар ке беше шампион...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Или јас не читам многу на форумов или не знам што е, ама искрено, повеќе коментари видов на навивачи на Челзи што пишале дека криво им е што Арсенал завршиле на 3то место во ПЛ, отколку навивачи на Арсенал што пишале дека им е криво дека Челзи освоил ЛШ. Па ете отвори во темата на ПЛ, навивач на Челзи има оставено таков коментар дури и сабајлево, првото по освојувањето на ЛШ. Па Арсенал да освои ЛШ јас нема да се отрезнам цела недела бе, а не да ми текнува за Челзи. :D Плус, јас честитав уште прееска али изгледа тоа никој не ни го приметува. И последно, а и најважно, верувај дека тоа што Челзи освои е добро за Арсенал. Тие пари Челзи што ќе ги даде летово, ќе ги дадеше и ако не идеше ЛШ, па во тој поглед исто му се фаќа, ист конкурент ќе биде наредна сезона. Сепак, доколку Тотенхем идеше во ЛШ, ќе можеше некако да ги задржи Модриќ и Бејл, ќе привлечеше подобри играчи со тоа што ќе играа ЛШ и ќе станеше уште поголем конкурент, а вака не само што нема да привлече играчи ради ЛШ, туку можно е и да ги изгуби и најдобрите и да отиде во сенка наредна сезона.
Бато тој незнам, ако си честитал поштено, но читај ги овие мангупи што серат цело време среќа анти фубдал и остали срања, а тоа дека на фановите на Челси им било криво што Арсенал е 3 неверувам, прво мене не ми е, второ несум сретнал некој таков !

K

kalimer0

Гостин
Да ни биде криво затоа што Арсенал завршил 3ти? WTF:confused:
Да бе криво ни е за Фулам кој заврши 9ти, за Њукасл кој заврши како 5ти, криво ни е дека Вестхем влезе во Премиер Лига :tapp:
Кој кур па да ни биде криво? Искрено би ми било криво само доколку Челзи беше на местото од Јунајтед и во последно коло да изгубеше титула од Сити.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Среќа?? лига на шампиони да се освојуваше на среќа досеа можеби и вардар ке беше шампион...
Оф мори мајко, очигледно некој незнае што значи спортска среќа да се има во дадени моменти.
И незнам кај виде да сум пишал дека на среќа се освојува Лш. Слабо капиш.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ај сеа и ти ко да не разбираш...
Муабетот е дека не секогаш подобриот победува,Баерн беа подобри во секој аспект но сепак Челзи го дигнаа трофејот но нема врска факт е дека не секогаш подобриот победува како и да е големи честитки до Челзи бидејки колку што Челзи имаа срека толку Баерн немаа јебига,Челзи земаа титула и тоа е тоа.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Ај сеа и ти ко да не разбираш...
Муабетот е дека не секогаш подобриот победува,Баерн беа подобри во секој аспект но сепак Челзи го дигнаа трофејот но нема врска факт е дека не секогаш подобриот победува како и да е големи честитки до Челзи бидејки колку што Челзи имаа срека толку Баерн немаа јебига,Челзи земаа титула и тоа е тоа.
да играа Баерн подобро ќе победеа... Не е работата ти иницијатива да имаш цела утакмица само...треба да знаеш шансите да си ги користиш кога ти се дадени...БАЕРН не знаеа како да ги искористат...а не дека немаа среќа...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Оф мори мајко, очигледно некој незнае што значи спортска среќа да се има во дадени моменти.
И незнам кај виде да сум пишал дека на среќа се освојува Лш. Слабо капиш.
Да бе, ама само Барселона е екипа што може да освоју ЛШ без среќа, на нив судии им помагаат !

Kajgana Shop

На врв Bottom