Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Абе не знам шо и како ама наредна сезона сум задоволен само од
1.Титула во ПЛ
2. Топ 4 и титули во: Карлинг,ФА,Комјунити,ЕЛ и Супер куп на Европа.
Значи или Премиер Лига или пак топ 4 проследено со 5 титули. Ништо помалку. Секоја трета варијанта ќе ми ја подигни желбата да му ја изеб*м жената на газдата и жената на новиот менаџер. Абе и на играчите и на сите од управа до носачи на вода и чистачи. Се женско. Нека даат пари ваму и некој добар менаџер и сакам едно од она погоре да исполнат. Под дејство на алкохол сум без замерки
--- надополнето: 20 мај 2012 во 02:01 ---
1.Разбуди се од сонот
2.Може 1 до 2 од тие 4 под услов да дојде Виљаш Боаш, ако дојде некој од Мартинез, Ламбард очекувам да се борат за опстанок.

Great article Dion - As a Liverpool fan it makes me really sad to see where our wonderful club is at present. The decision's John Henry makes in the next week or so will be the biggest in LFC history I feel. We will either start on the road back to where we belong or slip deeper in the abyss.
YNWA
Коментар кој го напишал некој навивач под текстот...и во право е ова можеби е најважната одлука во историјата на клубот, т.е. ова е најважното лето во историјата на клубот

Изглеа ќе мора да ебеш жените пошто не играме Комјунити следнава :D
Нема врска. Мислев на наредната календарска година. Ако освоиме ФА ќе играме Комјунити во Август. Истото е и со Супер купот на Европа. Ако ме разбра
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:29 ---
Ајде и ти легнувај, не ти се срам секој викенд поднапиен си, а и жената ќе ти се налути :D ;)
Утре е нов ден, овај денеска де :D нов ден за нови Ливерпулски дискусии...инаку едно срдечно добредојде до новиот член....
Абе каква жена уште тоа ми фали сега......која ќе ме трпи мене? Едино некоја од оние скаузерките Стиви што ги постави пред некоја страна да земам :D Море не се женам ако треба ама една сезона сите 7 титули да ги освоиме :LOL:
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:30 ---
абе гледам сте запнале за рафа!!! каков рафа алоооооооооо????????? :confused: има 100 пати поарни од него!!!​
еве на пр. ди матео ако роман го шитни!!! :P
Ди Матео? Брат класичен италијанец и освои титула на класичен италијански начин. Немаме ние таква игра нити пак таква среќа и карма. А за поарни од Рафа можи има ама не идат. Ни Рафа не иди. Мартинез или АВБ. Кој го сакаш? :P
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:31 ---
1.Разбуди се од сонот
2.Може 1 до 2 од тие 4 под услов да дојде Виљаш Боаш, ако дојде некој од Мартинез, Ламбард очекувам да се борат за опстанок.
Ќе видиме. Ајде АВБ нека дојди чим викаш и да одиме да крениме нешто. Доста беше вака само планирање. Ма и Мартинез нека е. Моја поддршка има кој и да биди
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:32 ---
Точно е
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:35 ---
И ако воопшто уште некој го интересираат статистики, обичаи традициии
После секое европско (барем последните 3 европски) следувала добра сезона за Ливерпул. После европското во 2000 сезоната 2000/01 освоивме 5 титули. После европското 2004 во сезоната 2004/05 освоивме ЛШ а после европското 2008во сезоната 2008/09 се боревме за титула во ПЛ.
Сега да видиме

Пошто изгледа ја сум еден од ретките кои се во одбрана на Мартинез, ќе ви пратам едно блогче кое треба да се прочита. У цел овој блог типот што го пишува ги има застапено сите мои мислења околу Мартинез:

http://thekop.liverpoolfc.tv/_Roberto-Martinez/blog/6096419/173471.html

Пошто изгледа ја сум еден од ретките кој се во одбрана на Мартинез, ќе ви пратам едно блогче кое треба да се прочита. У цел овој блог типот што го пишува ги има застапено сите мои мислења околу Мартинез:

http://thekop.liverpoolfc.tv/_Roberto-Martinez/blog/6096419/173471.html
Брат, целта на новите газди е јасна. Ќе го постават АВБ или Мартинез и на новиот менаџер ќе му биде дадено време од неколку годни. Првата сезона нема да се очекува ништо од него. Макар и 10ти да завршиме нема да го отпуштат. Ќе има време да го изгради тимот, да наметни своја филозофија итн итн. Сакале не сакале мораме тоа да го прифатиме. Ипак Кени беше too old for this shit! Ќе му дадеа време и само што ќе го средеше тимот или ќе си одеше под пензија или....ју ноу уат ај мин. Стар е човекот и тоа е тоа. Вака ако го среди тимот АВБ или Мартинез ќе тера на клупата едно 20 години миниум. И мислам дека ова ќе биди успешно. Можи не првата сезона ама ќе биди. Само сепак мора да влезиме во топ 4 за колку толку да продолжиме континуирано со работа инаку ќе се разбегаат играчите и една сезона јабана ќе оди и ќе треба цел процес одново. Така да ќе видиме
--- надополнето: 20 мај 2012 во 15:19 ---
6 известувања, а тоа само Розата решил да ги цитира сите :)
E добро тебе еднаш те цитирав?!!

Брат, целта на новите газди е јасна. Ќе го постават АВБ или Мартинез и на новиот менаџер ќе му биде дадено време од неколку годни. Првата сезона нема да се очекува ништо од него. Макар и 10ти да завршиме нема да го отпуштат. Ќе има време да го изгради тимот, да наметни своја филозофија итн итн. Сакале не сакале мораме тоа да го прифатиме. Ипак Кени беше too old for this shit! Ќе му дадеа време и само што ќе го средеше тимот или ќе си одеше под пензија или....ју ноу уат ај мин. Стар е човекот и тоа е тоа. Вака ако го среди тимот АВБ или Мартинез ќе тера на клупата едно 20 години миниум. И мислам дека ова ќе биди успешно. Можи не првата сезона ама ќе биди. Само сепак мора да влезиме во топ 4 за колку толку да продолжиме континуирано со работа инаку ќе се разбегаат играчите и една сезона јабана ќе оди и ќе треба цел процес одново. Така да ќе видиме
--- надополнето: 20 мај 2012 во 15:19 ---

E добро тебе еднаш те цитирав?!!
Кога си трезен многу бистро размислуваш :D. Се надевам не ми се лутиш што се шалам на твоја сметка...
Баш некни и јас исто размислував..дали можи АВБ или Мартинез кој и да биди, да биди нашиот Фергусон, да биди менаџер на Ливерпул 10-15 години, да освојува редовно титули....секако за сето тоа е потребно време, ама морално е за нас вгодина да се пласираме во ЛШ...Инаку сега списокот на менаџери е прекраток...Ламберт, Роџерс, Гвардиола, Клоп, Капело се во аут, а остануваат уште Мартинез и АВБ како главни кандидати, Франк Де Бур и Бенитез како фаворити од сенка и доколку би бирал јас меѓу првиве двајца би го одбрал АВБ бидејќи го има тој победнички, шампионски менталитет кој на толку многу ни недостасува....

Нема врска. Мислев на наредната календарска година. Ако освоиме ФА ќе играме Комјунити во Август. Истото е и со Супер купот на Европа. Ако ме разбра
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:29 ---

Абе каква жена уште тоа ми фали сега......која ќе ме трпи мене? Едино некоја од оние скаузерките Стиви што ги постави пред некоја страна да земам :D Море не се женам ако треба ама една сезона сите 7 титули да ги освоиме :LOL:
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:30 ---

Ди Матео? Брат класичен италијанец и освои титула на класичен италијански начин. Немаме ние таква игра нити пак таква среќа и карма. А за поарни од Рафа можи има ама не идат. Ни Рафа не иди. Мартинез или АВБ. Кој го сакаш? :P
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:31 ---

Ќе видиме. Ајде АВБ нека дојди чим викаш и да одиме да крениме нешто. Доста беше вака само планирање. Ма и Мартинез нека е. Моја поддршка има кој и да биди
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:32 ---

Точно е
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:35 ---
И ако воопшто уште некој го интересираат статистики, обичаи традициии
После секое европско (барем последните 3 европски) следувала добра сезона за Ливерпул. После европското во 2000 сезоната 2000/01 освоивме 5 титули. После европското 2004 во сезоната 2004/05 освоивме ЛШ а после европското 2008во сезоната 2008/09 се боревме за титула во ПЛ.
Сега да видиме

ди матео или мурињо!!! :D

Кога си трезен многу бистро размислуваш :D. Се надевам не ми се лутиш што се шалам на твоја сметка...
Баш некни и јас исто размислував..дали можи АВБ или Мартинез кој и да биди, да биди нашиот Фергусон, да биди менаџер на Ливерпул 10-15 години, да освојува редовно титули....секако за сето тоа е потребно време, ама морално е за нас вгодина да се пласираме во ЛШ...Инаку сега списокот на менаџери е прекраток...Ламберт, Роџерс, Гвардиола, Клоп, Капело се во аут, а остануваат уште Мартинез и АВБ како главни кандидати, Франк Де Бур и Бенитез како фаворити од сенка и доколку би бирал јас меѓу првиве двајца би го одбрал АВБ бидејќи го има тој победнички, шампионски менталитет кој на толку многу ни недостасува....
Не бе, слободно шали се. Добро е да има мајтапи.
Инаку газдите со новиот менаџер планираат да го сторат толку тоа - да стават менаџер кој ќе го води клубот едно 10-15 години како Фергусон или Венгер. Кени беше краткорочно решение и ќе останеше само ако имаше резултати. А за долгорочно решение Кени не беше планиран така да времето кое требаше Кени да го добие сега ќе го добие некој помлад менаџер. Кратко и јасно. А за нов менаџер АВБ или Мартинез или евентуално Лаудруп. Де Бур и Бенитез не се кандидати дефинитивно. Еве и Скајбет го спуштија коефициентот за АВб на 5/6 за Мартинез е 3/1 а за Лаудруп паѓаше паѓаше и сега е 10/1.
Прв кандидат е АВБ и веројатно тој ќе биди новиот меанџер. Ако не успеат да се договорат со него втора варијанта е Мартинез. Лаудруп е бекап опција. Изгледа Дејвид Дин им помага во советувањето за новиот ДОФ заедно со Лаудруп. Кандидати можно е да се Чики и ван Гал. Ќе видиме во текот на оваа недела ќе ги дознаеме и директорот и менаџерот.
--- надополнето: 20 мај 2012 во 18:15 ---
ди матео или мурињо!!! :D
Не се опции :LOL:

Ако веќе се се сведе на АВБ и Мартинез, јас би го избрал Мартинез. Поавторитетен е и ја адаптира играта на тимот, не тимот на играта. Нема една фаворизирана тактика која ја користи, туку прилагодува тактика која највеќе ќе одговара на играчите во тимот. Тој повеќе и ќе си одговара со начинот на водење на клубот кој го бараат сопствениците. А Боаш си иде по негова тактика цело време и не е авторитетен. Такада ако веќе бираме од двајцава, Мартинез го добива мојот глас.

До другата недела очекувам да биде назначен како тренер , мислам дека ќе се покаже во Ливерпул ! :) На АВБ мислам :)

До другата недела очекувам да биде назначен како тренер , мислам дека ќе се покаже во Ливерпул ! :) На АВБ мислам :)
Ќе зависи од некои услови ама мислам дека ќе му ги исполнат
Во врска со авторитетот - ќе треба да ги придобие Карагер и Џерард. Посебно првиот. Друга работа е што како годините ќе одминуваат и ќе станува постар, така старите играчи ќе ги снемува и ќе се прави разлика во години меѓу менаџерот и играчите со што би имал поголеми шанси да воспостави авторитет. Ова лето и наредното ќе ги загубиме Аурелио 33, Кајт 32 (наскоро) , Макси 31, Белами 33, Карагер 34 итн. Значи нaредното лето (2013) во тимот ќе има само еден играч постар од 30 - Стивен Џерард. Па сега рачунајте колку ќе има евентуалниот менаџер (АВБ или Мартинез) така да ќе нема проблем. Што се однесува до времето нема да го бркаат и ќе има доволно време на располагање. Пари ќе има - можи не премногу ама ќе има секое лето да носи по некој играч. Ќе биди советуван од ДОФ - от и од Лаудруп кој ќе му помага при носењето на играчи. Како што знаете и функцијата ДОФ ќе е поделена на повеќе луѓе па така доволно е менaџерот да побара играч со одреден профил и одма ќе му достават листа за да си одбери кого сака. Може и тој да предложи играчи а другиве одма ќе ги скаутираат и проучат така да во тој поглед нема да има никакви проблеми. И секако поддршка од навивачите МОРА да има!!!!
--- надополнето: 20 мај 2012 во 21:21 ---
Ако веќе се се сведе на АВБ и Мартинез, јас би го избрал Мартинез. Поавторитетен е и ја адаптира играта на тимот, не тимот на играта. Нема една фаворизирана тактика која ја користи, туку прилагодува тактика која највеќе ќе одговара на играчите во тимот. Тој повеќе и ќе си одговара со начинот на водење на клубот кој го бараат сопствениците. А Боаш си иде по негова тактика цело време и не е авторитетен. Такада ако веќе бираме од двајцава, Мартинез го добива мојот глас.
И тука си во право. Мада кој и да дојди ќе биди добар според мене. Мартинез е пофлексибилен ама и АВБ не е лош. Ќе можи да си го нареди тимот како што сака па ќе нема проблеми. Во секој случај кој и да е од овие двајца ќе бидам задоволен

Ако дојде АВБ, Џерард се помалку и помалку ќе го гледаме на теренот, тоа може да доведе до конфликт помеѓу нив двајцата, иако не верувам дека Џерард е таков тип на личност. Во менаџерските способности на АВБ јас воопшто не се сомневам, единствен проблем гледам во неговите години(34).
За Мартинез не коментирам, единставено ќе кажам НЕ ГО САКАМ ЗА МЕНАЏЕР НА ЛИВЕРПУЛ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom