Па ме испровоцира. „Баш сакам да ги поздравам“
Ајде да видиме дали ќе ги поздравиш. Едноставно сватете дека тоа е реалноста. А тоа е дека неможеш да се буниш против Перо, можеш само до политичарите кои вака не крстија.
П.С. Глава ставам дека вие што го плукавте Перо, ќе ви биде најголем херој во Венецуела. А ти како што кажа дека сакаш да ги поздравиш, значи автоматски нема веќе да навиваш за Македонија. Ај баш да видиме
И мене Перо ме испровоцира со тоа што го кажа, па мојата реакција е таква ко што е. Јас секогаш ќе бодрам наши репрезентации, поради поединец јас сигурно нема да мразам цела репрзентација, само што тој поединец ќе нема да биде мој херој ко претходно што бил. Он фрли огромна дамка, кажав и претходно можеш да се навратиш на моите постови наназад, за да ја избрише таа дамка он ќе треба многу работи да направи за да ја снема или се заборави.
За мене он изреагирал на кукавички начин, подмолно, се погазил сам себе, не погазил нас како македонци, направил нешто што најмалце сум очекувал од него. Ваков испад повеќе можеше да се очекува од Илиевски поради тоа не знам дали се сеќаваш он многу пати претходно одбивал повици на нашата репрезентација, ама неговиот кош против Литванија направи тоа да се заборави комплетно.
Не ме интересираат политичарите, ама воопшто зашто навреда е да ги ставиш у ист кош со спортистите.
Спортистите да, се наши амбасадори насекаде низ светот и придонесуваат директно или индиректно за промоција на државата. Криво ми е што Перо ни даде автокош, премногу криво ми е. Ама тоа не можам да му го заборавам, ме копка.
За да подобро се објаснам, се чуствувам ко играч од тимот за кој ја навијам направил трансфер у најомразениот ривал.