Релација Скопје - Провинција

• Креатор на темата Забавата е во Кругот
  • Време на започнување

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
арно ви прават Албанците, вие самите не се почитувате, а не пак народот свој.......
Не се секирај и до тебе ќе стигнат,или вие од тој крај бевте по бугарските пасоши па си имате резервна татковина ;)

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
..еее за тоа че видиме дали до овде че стигнат... но сепак е фино чуството да се има резервен план... вие немате?!? . ај че зборуваме по 5-6 години .. ко че биди скопје нивно, (не дека сега не е), па ко че бегате наваки

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
сте ја затерале цела ноќ, кој што е и од каде и колку е СС
Пурпле Пума - добро се држи со СС,да знам по 100 лајка ќе ставам,
за истрајноста во оваа борба со СС на кој не може да им се докаже,дека и во Скопје пред тие да дојдат живееле луѓе,џоа тие го направија овој град.
Не треба да се оди подалеку,еве може и денес бидеиќи е недела да ги посетиме скопските гробишта во Бутел и да покаже кои од каде.Порано во онаа тема спомнав,каде ти са гробиштата од таму си.Јас на други гробишта не помнам и не сум бил.(мислам за наши гробишта од фамилијата) Е сега не треба да кажувам од каде сум,на овие дојдениве СС
нели се доволно учени и ќе сватат. Само не знам дали и тие ќе може истото да го покажат па било и каде да се. За изразот несоодветен кој го употребувате и тоа сега во ова ново-ваше време, п........лец и п.........лци имам порано пишувано и не е соодветен,и тука Пума ви објасни убаво.
И не е точно дека се сите „келнери“,кога многу стари доктори т.с. повеќето
се од други краишта на Македонија, земете го за пример село Владимирово.
Па ни УКИМ не постои од вие кога дојдовте,туку веднаш по основањето на оваа држава,така да уште “62 на седумте факултети имаше 13.000 студенти
и не беа сите СС туку имаше и тогаш СС помеѓу нив,кој потоа станаа СС.
Колку само непочитување имате ти и Пума, Везилка пиша дека 70% скопјанки биле облечени во партали вие се истуривте тука, па колку само лицемерни постови има Пумата тоа е невидено.
Па пишуваш СС, п......лец , п......лци ај кажи која е разликата помеѓу последниве две и да напишеш провинцијалец ? И јас како naumdb го чекам твојот пост за вработување.

Барем имајте храброст и пишете јасно и директно, испуцајте се , а и немора на крај на пост со цело претходно хејтање да пишете јас немам ништо против провинцијалци и други космополитски срања. , не е потребно лицемерие.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
...Барем имајте храброст и пишете јасно и директно, испуцајте се , а и немора на крај на пост со цело претходно хејтање да пишете јас немам ништо против провинцијалци и други космополитски срања. , не е потребно лицемерие.
Тоа е талент кој само чистокрвните скопјани го имаат :icon_lol:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Колку само непочитување имате ти и Пума, Везилка пиша дека 70% скопјанки биле облечени во партали вие се истуривте тука, па колку само лицемерни постови има Пумата тоа е невидено.
Па пишуваш СС, п......лец , п......лци ај кажи која е разликата помеѓу последниве две и да напишеш провинцијалец ? И јас како naumdb го чекам твојот пост за вработување.

Барем имајте храброст и пишете јасно и директно, испуцајте се , а и немора на крај на пост со цело претходно хејтање да пишете јас немам ништо против провинцијалци и други космополитски срања. , не е потребно лицемерие.
Па немам. Ти само сакаш да имам :)
А зошто би имала?

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Јас сеуште барам разјаснување за потребните ,,екстра таленти,,. Нешто што скопјани го поседуваат, а другите треба тек допрва да го стекнат!! Еј добар вовед за во шоуто.
Батали тоа, си ме изнасмеал од убаина во 4 ипол сабајле :D
Тоа би било нешто као:
Напротив, реков дека ми е мило кога квалитетни луѓе доаѓаат, затоа што тие се прогресот на оваа земја.
А оние неквалитетните, не можам да ги спречам да дојдат. А тие нема да ме спречат мене да ги исмевам.
Познато ти е ова?

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Јас искрено имам ебено повеќе провинцијалки од скопјанки така да што е до мене нека доаѓаат тука топ е.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Она болдираното не ти требаше, премногу иритира.
Колку што ги прочитав твоите постови можам да забележам дека на некој начин Македонија ја зделиш ко Северна и Јужна Кореа , бидејќи слични на твоите ставови имаат и оние од Северна Кореа кон оние од Јужна.
Конечно добра забелешка. Треба да иритира. Тоа е целта.
Ама би била и на место кога ќе ја дадеш и на друго место каде што треба на форумов, освен ако не гледаш други иритирачки постови. Има постери кои што мразат црнци, евреи, палестинци, срби, бугари, Албанци нормално, еве тука провинцијалци, скопјани/ки, ама ти еве се реши баш мојот пост да го означиш.
Не ли е иритирачки што овде се дефинираше скопјанец? Да те подсетам: Тоа се луѓе со потекло од најмалку 3 генерации во Скопје. На што ти звучи ова? Нормален конструктивен муабет? Чу дека некој е повеќе скопјанец некој помалку? Духот на градот. Кој е тој дух? Кермес? ФК Вардар? Камени мост? Скопје 2014? Фанта? Секој го доживува градот од свое искуство, нема општо чувство.

И не брзај толку со забелешки.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Тоа би било нешто као:

Познато ти е ова?
Тоа нема врска со твојот муабет. Исмевам неквалитетни и Скопјани, и ,провинцијалци,, и странци.
А секако дека ми е мило што некој со голем потенцијал доаѓа тука, со оглед дека Скопје е политички, економски и трговски центар во Македонија.
Таман работа сите квалитетни луѓе да везат гоблени, само затоа што не се Скопјани :)

Нема да ти дозволам да ми ги извртиш зборовите, ни тебе, ни никому :)

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
..еее за тоа че видиме дали до овде че стигнат... но сепак е фино чуството да се има резервен план... вие немате?!? . ај че зборуваме по 5-6 години .. ко че биди скопје нивно, (не дека сега не е), па ко че бегате наваки
Браво за тебе мајсторе,затоа братучедите од источна ми се кажуваат дека и таму македонците станале малцинство

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Браво за тебе мајсторе,затоа братучедите од источна ми се кажуваат дека и таму македонците станале малцинство
Може, ако се побугарчиле, како им тргнало.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
епа сега, зошто да би се преселиле во Скопје да црнчат во некоја фабрика во некој забатален крај,или да метат улици, додека вие „СС“ им се смеете и им плукате вфаца како тоа се провинцијалци кои само ви го грдат градот убав, кога место тоа можат да земат пасош или двојно државјансво (нз што е како е што се зема) и да можат да уживаат во благодетите од нашиот источен сосед.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
епа сега, зошто да би се преселиле во Скопје да црнчат во некоја фабрика во некој забатален крај,или да метат улици, додека вие „СС“ им се смеете и им плукате вфаца како тоа се провинцијалци кои само ви го грдат градот убав, кога место тоа можат да земат пасош или двојно државјансво (нз што е како е што се зема) и да можат да уживаат во благодетите од нашиот источен сосед.
Не ме генерализирај мене, никаде не реков ништо против доселувањето.
А секој со бг пасош, макар Мајка Тереза бил, е амеба. Ич не ми е гајле кои му се причините.
И нема за тоа да дискутирам тука, во соодветната тема е дискутирано.

Kajgana Shop

На врв Bottom