Champions league final 2012, Баерн Минхен - Челзи, 19.05.2012, Arena Munchen

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Победник?

• Баерн во регуларно време

Гласови: 99 46,9%
  • Челзи во регуларно време

Гласови: 65 30,8%
  • Баерн по продолженија

Гласови: 12 5,7%
  • Челзи по продолженија

Гласови: 10 4,7%
  • Баерн на пенали

Гласови: 6 2,8%
  • Челзи на пенали

Гласови: 19 9,0%

• Вкупно гласачи
    211
  • Гласањето е завршено на .

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
ти сигурно имаш 14 године, од овој што га напиша толко највише, а случајно ако имаш повише е тга ти имаш голем проблем, а очигледно и родители твои!
3 години имам :)
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:14 ---
Haters gonna hate :свиркам: Лично јас навивам уште подоцна односно од 2006 и нема потреба да се срамам од тоа. Ако Челзи не заслужи овие 6-7 сезони да освои Лига на Шампиони незнам кој заслужи и вакви падобранци како тебе нема да ни ја уништат среќата :)
.
А пред 2006 појма немаше од фубал :)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Види вака. Против Баерн покажаа, но самите Баерн си се криви зошто НИШТО конктретно тие не направија, Челзи пак уште помалку. Е сега за со Барса, иако воопшто ја нејкам, само слепец ќе рече оправдано(заслужено) сте ја поминале. Значи да ги анализираме и 3те натпревари (со Баерн и 2та со Барса). Значи тактички добро одиграа вашиве против Баерн. Топката беше во посед на Баерн, но НИКАКВА шанса не направија (значи тактиката успеала). Против Барса среќата ве ОТЕПА. Па колку стативи/пречки имаја? Што ќе беше доколку некој милиметар беше топката по на страна? Пеналот од Меси? Греота е да кажете дека сте немале среќа и дека Барса сте ја надиграле. Па и вчера. Пеналот од Робен? :D
И кога сме веќе кај пеналите, самиот збор по себе кажува дека тука 70-80% е среќа. :)
И за крај да сумираме, значи СЕКОЈ кој освоил ЛШ ја заслужил, а тоа што цела сезона среќата беше на ваша страна, тоа е веќе друго и греота е да го негирате (y)
Среќата има име.Се вика Петр Чех.
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:16 ---

K

kalimer0

Гостин
А пред 2006 појма немаше од фубал :)
Пред 2006 имав 10 години. Имав појма од фудбал ама не до тој степен да сакам некој клуб туку се палев на дриблери, голгетери Роналдо Роналдињо итн.
А уствари што е ова толку битно? Или сеуште неможеш да се помириш со фактот дека Челзи е новиот шампион во Европа?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Пред 2006 имав 10 години. Имав појма од фудбал ама не до тој степен да сакам некој клуб туку се палев на дриблери, голгетери Роналдо Роналдињо итн.
се убаво вака така ама утре како некој од форумов ке дојдат фанови на сити па ке почнат да ми солат памет за фудбал како што соли сега некој памет од челзи "фановитe"

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Нема што да жалам ја не сум за баерн ја ве жалам вас пошто гледате фудбал 5 години од кога ги купи абрамович пред тоа појма немавте од фудбал ебате клошари и некој тука од 10 години ке ми расправа за фудбал
абрамович го купи клубот 2003, јас од тогаш навивам за челзи, а од 99/2000 навивам за интер, не се срамам, нека се срамат оние кој навиваат за барса од 2009 и сега ги нема никаде.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
bi im cestital na baern pa i na real sto krvno go mrazam
a spored mene ova titula na celzi e samo na golema doza na srekja,smeete se kolku sakate toa e moeto mislenje
И ете зошто фановите на Барса се тешки вошкари и најмизерни суштества од навивачкиот свет(чест на исклучоци).Наместо да честиташ на шампионот кој победи во фер борба без помош од судиите ти битно си живееш во имагинативен свет каде Барса и Баерн се бог и батине.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
абрамович го купи клубот 2003, јас од тогаш навивам за челзи, а од 99/2000 навивам за интер, не се срамам, нека се срамат оние кој навиваат за барса од 2009 и сега ги нема никаде.
Не сум за барса ако се однесуваше за мене :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
1. Chelsea imal muda.

Ako nekomu igrata na Chelsea vo CL godinava mu e definicija za muda, se somnevam deka samiot toj gi ima. Chelsea igrase na taktika "ako ja vidis topkata izbaci ja najdaleku sto mozes". Igranje so muda e da se otvoris bez ogled na toa od kolkava vaznost e natprevarot. Od koga krienjeto ko pickici vo 16te se smeta za igra so muda?

.
Како што вас пимплањето на топка меѓу стоперите и голманот ви е дефиниција за тотал-фудбал, така и нив тоа им е дефиниција за играње со муда.

не им ја омаловажувајте титулата со глупости сега...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Нема што да жалам ја не сум за баерн ја ве жалам вас пошто гледате фудбал 5 години од кога ги купи абрамович пред тоа појма немавте од фудбал ебате клошари и некој тука од 10 години ке ми расправа за фудбал
Џанфранко Sола.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Како освоиле освоиле важно, реков за 5 години никој нема да се замара таа година Челзи коа освоија дали биле послаби или појаки во финалето или имале среќа. Баерн си се самите криви со Гомез утката во напад кој му требаат 10 шанси за да се загрее не се освојува титула

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
значи вака, секој тим си негува своја тактика, знаеш онаа стандрадна тактика, ама кога некој како челзи ќе налета на барса или на некој кој има по супериорен среден реди напад, мора да се игра прилагодно да се добие натпреварот, најбитна е победата доколку е чиста, а ние освоивме финале без некој големи судиски грешки кој беа оштетувани нашите противници, челзи гледано беше послаб и од наполи, јас како верен фан на челзи не очекував да поминиме особено кога среде недела РДМ го наместија, си реков готово е нашата сага во ЛШ заврши. ама ете дојде РДМ и направи мала промена која резултираше со трофеј во ЛШ и во ФА купот, вие плукате по дефанзивната тактика на челзи кој ја имаше најлошата сезона во последнава декада,најкатастрофална да речам, и покрај тоа ги поминаа екипите кој се очекуваше да ги тепаат го магариња и да примиме по 3 гола.
поздрав и пријатно
Значи многу едноставно и прецизно е прашањето, не ми мешај секој тим има тактики и остали работи..
Еве одговори стриктно, сакаш ли да гледаш финале ЛШ каде двата тима имаат Челзи тактика, значи не гледај од аспект на твојот тим во случајов Челзи, гледај од аспект на два x тимови во финале на Лш со ултра дефанзивна тактика.
Би сакал ли да гледаш такво финале, таков фудбал ?

Kajgana Shop

На врв Bottom