Champions league final 2012, Баерн Минхен - Челзи, 19.05.2012, Arena Munchen

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Победник?

• Баерн во регуларно време

Гласови: 99 46,9%
  • Челзи во регуларно време

Гласови: 65 30,8%
  • Баерн по продолженија

Гласови: 12 5,7%
  • Челзи по продолженија

Гласови: 10 4,7%
  • Баерн на пенали

Гласови: 6 2,8%
  • Челзи на пенали

Гласови: 19 9,0%

• Вкупно гласачи
    211
  • Гласањето е завршено на .
Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Dobro Mr. Cruyff, ti povekje go razbiras. 30te suta na Bayern i Barsa protiv Chelsea gi upatija Valdes i Neuer. Sakas da kazes deka Barsa ne igrala na polovinata na Chelsea? :icon_lol:

Ti mozebi ne izigravas eskpert no definitivno si dostoen da go zamenis Milan Tarot ili Kleopatra balkanska kralica prorocica. Bez da imas videno covek znaes kolku topka fatil vo zivotot. Bravo momce.
Добро, упатиле шутеви така,насреќа ги фатил...? (y)
Нели ставаме голмани за да го бранат голот?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Добро, упатиле шутеви така,насреќа ги фатил...? (y)
Нели ставаме голмани за да го бранат голот?
5 od tie sutevi zavrsile vo stativa. Chelsea vo 3 natprevari vkupno ima 5 sutevi. Znaes sto znacat 5 stativi? Toa ako ne e srekja togas sto e?

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
5 od tie sutevi zavrsile vo stativa. Chelsea vo 3 natprevari vkupno ima 5 sutevi. Znaes sto znacat 5 stativi? Toa ako ne e srekja togas sto e?
Море друже во фудбалот освен знаењето мора да има и среќа.
Ама сепак признај си и честитај фино лепо Челзи си одиграја тактички,мудро,дисциплински и си дојдоја до посакуваната цел,а не овде ми дрвиш вака така незаслужено....

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Не ми се верува дека челзи е шампион на европа WTF жално за фудбалот е воа

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Tоа што Челзи во 3 натпревари има 5 шута и 5 гола не е среќа друже. Тактички бевте тотално надмудрени. ;) И Милан со истата игра ќе ве елиминираше, ама тогаш судијата стапи на сцена, како и секогаш кога не им иде на барса ;).

На ноукамп имавте 2:0, играч повеќе, игравме без централни дефанзивци, имавте и пенал и не примивме гол цело полувреме, а вие освен стативата на меси НИШТО НЕ ПОКАЖАВТЕ.. Jaк анти-фудбал а?:cool:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Види вака. Против Баерн покажаа, но самите Баерн си се криви зошто НИШТО конктретно тие не направија, Челзи пак уште помалку. Е сега за со Барса, иако воопшто ја нејкам, само слепец ќе рече оправдано(заслужено) сте ја поминале. Значи да ги анализираме и 3те натпревари (со Баерн и 2та со Барса). Значи тактички добро одиграа вашиве против Баерн. Топката беше во посед на Баерн, но НИКАКВА шанса не направија (значи тактиката успеала). Против Барса среќата ве ОТЕПА. Па колку стативи/пречки имаја? Што ќе беше доколку некој милиметар беше топката по на страна? Пеналот од Меси? Греота е да кажете дека сте немале среќа и дека Барса сте ја надиграле. Па и вчера. Пеналот од Робен? :D
И кога сме веќе кај пеналите, самиот збор по себе кажува дека тука 70-80% е среќа. :)
И за крај да сумираме, значи СЕКОЈ кој освоил ЛШ ја заслужил, а тоа што цела сезона среќата беше на ваша страна, тоа е веќе друго и греота е да го негирате (y)
А кажими што е Челси крив што Барса нема играчи повисоки од 150 цм, и кружесва около шеснаесетник 60 минути !?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Честитки до навивачите на Челзи за освоената титула. Мило ми е за Ди Матео.

Не би навлагал во дискусија за играта на Челзи, мојот став е јасен за тоа дали Челзи имале или немале среќа, дали покажале или не муда, дали ги надиграле Барса и Баерн како што тука некој милува тоа да го напише.

Мене ме интересира само една работа, каков фудбал би гледале ако во ваквите натпревари, финални/полуфинални, и другиот тим заземе иста/слична стратегија како Челзи. Што финале/полуфинале/дерби меч би гледале тогаш...и каква слика би имале за фудбалот општо ако два тима играат со таква стратегија ?

Никогаш не би сакал да го видам тоа, тоа ќе биде напаст и мачење за фудбалот и за љубителите на истиот.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Dobro Mr. Cruyff, ti povekje go razbiras. 30te suta na Bayern i Barsa protiv Chelsea gi upatija Valdes i Neuer. Sakas da kazes deka Barsa ne igrala na polovinata na Chelsea? :icon_lol:

Ti mozebi ne izigravas eskpert no definitivno si dostoen da go zamenis Milan Tarot ili Kleopatra balkanska kralica prorocica. Bez da imas videno covek znaes kolku topka fatil vo zivotot. Bravo momce.
Братко Барса ја имаше играта, напаѓаше имаше посет на топка, имаше 5 стативи, имаше пенал даде 2 гола и што сега проблемот е што Челси дал 3, као требаше Рамче и Торес да ви простат ај играат убав фубдал за око не им даваме голови!

K

kalimer0

Гостин
Не ми се верува дека челзи е шампион на европа WTF жално за фудбалот е воа
Ти можеш слободно да жалиш а нас да не оставиш да го славиме овој за нас голем успех.
И да, помири се со реалноста што побрзо бидејќи Челзи е новиот европски шампион ;)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ти можеш слободно да жалиш а нас да не оставиш да го славиме овој за нас голем успех.
Нема што да жалам ја не сум за баерн ја ве жалам вас пошто гледате фудбал 5 години од кога ги купи абрамович пред тоа појма немавте од фудбал.

Eдитирано од модератор: Несоодветен речник.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Честитки до навивачите на Челзи за освоената титула. Мило ми е за Ди Матео.

Не би навлагал во дискусија за играта на Челзи, мојот став е јасен за тоа дали Челзи имале или немале среќа, дали покажале или не муда, дали ги надиграле Барса и Баерн како што тука некој милува тоа да го напише.

Мене ме интересира само една работа, каков фудбал би гледале ако во ваквите натпревари, финални/полуфинални, и другиот тим заземе иста/слична стратегија како Челзи. Што финале/полуфинале/дерби меч би гледале тогаш...и каква слика би имале за фудбалот општо ако два тима играат со таква стратегија ?

Никогаш не би сакал да го видам тоа, тоа ќе биде напаст и мачење за фудбалот и за љубителите на истиот.
значи вака, секој тим си негува своја тактика, знаеш онаа стандрадна тактика, ама кога некој како челзи ќе налета на барса или на некој кој има по супериорен среден реди напад, мора да се игра прилагодно да се добие натпреварот, најбитна е победата доколку е чиста, а ние освоивме финале без некој големи судиски грешки кој беа оштетувани нашите противници, челзи гледано беше послаб и од наполи, јас како верен фан на челзи не очекував да поминиме особено кога среде недела РДМ го наместија, си реков готово е нашата сага во ЛШ заврши. ама ете дојде РДМ и направи мала промена која резултираше со трофеј во ЛШ и во ФА купот, вие плукате по дефанзивната тактика на челзи кој ја имаше најлошата сезона во последнава декада,најкатастрофална да речам, и покрај тоа ги поминаа екипите кој се очекуваше да ги тепаат го магариња и да примиме по 3 гола.
поздрав и пријатно

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Нема што да жалам ја не сум за баерн ја ве жалам вас пошто гледате фудбал 5 години од кога ги купи абрамович пред тоа појма немавте од фудбал ебате клошари и некој тука од 10 години ке ми расправа за фудбал
ти сигурно имаш 14 године, од овој што га напиша толко највише, а случајно ако имаш повише е тга ти имаш голем проблем, а очигледно и родители твои!

K

kalimer0

Гостин
Нема што да жалам ја не сум за баерн ја ве жалам вас пошто гледате фудбал 5 години од кога ги купи абрамович пред тоа појма немавте од фудбал ебате клошари и некој тука од 10 години ке ми расправа за фудбал
Haters gonna hate :свиркам: Лично јас навивам уште подоцна односно од 2006 и нема потреба да се срамам од тоа. Ако Челзи не заслужи овие 6-7 сезони да освои Лига на Шампиони незнам кој заслужи и вакви падобранци како тебе нема да ни ја уништат среќата :)
.

Kajgana Shop

На врв Bottom