Koga sme vekje kaj niv ... Daj najdete go toj forumot kaj sho diskutiraa za finalevo, kaj sho go bodrea bayern... Da se smeam malce.А за соседите од северен Лондон (Тотенхем) кои се надеваа дека ке играат во лигата на шампионите, следниот пат повеќе среќа.Chelsea rules Europe.
можеби зошто интер не идеше на нерешено секоја утакмица ? ај за барса ќе разберам ама интер победи 2-0 а не излезе со намера на пенали да игра па што биде нека биде.Ме нервираат германциве, сите мрчат дека Челзи не заслужи да земе титула, од бивши играчи, селектори, претседатели на федерација итн итн.
Само Хајнкенс рече they deserved it секоја чест за него
Ако гледате така Челзи не заслужи да помине и со Барса пошто Барса играше викторија ама никој не им дава кредит за тоа како се бранеа. Зашто не кажа некој за Интер нешто вакво кога земаа титула? И тогаш Интер се бранеше во поголемиот дел од финалето и вториот натпревар со Барса.
Челзи знаеше дека неможе да игра отворена игра против Баерн нагостински терен, посебно со сите тие суспензии што ги имаа. Така да Челзи го доби Баерн на тактички план со малце среќа и тоа е тоа.
Све лигуши ебате
Aj да се самоцитирам еднаш и јас.Ех колку ми е МИЛО ЕМ ДРАГО што сите го напрајвте Баерн Шампион. Дежа ву имам веќе 4-5 натпревари. Прво со Валенсија по групи
1.Челзи НЕМА да ја победи Валенсија, и ќе отпадне од групи.
2. (Пред реваншот со Наполи) НЕМА ТЕОРИЈА Челзи да се вратат против Наполи.
3. Челзи НЕМА да ја победи Бенфика.
4. Челзи НЕМА ШТО ДА БАРА против Барселона. 5-10 ГОЛА ЌЕ ПРИМАТ.
5. И сега најновото БАЕРН Е ШАМПИОН.
Океј така нека биди.
Им покажа како се игра фудбал во еден многу клучен аспект - голови.Ne mozel Chelsea otvoreno protiv Barca, ne mozel protiv Bayern, iskreno i protiv Napoli italjancite sami se poebaa so promasenite sansi i primenite golovi od kontra. Kogo da mu go doneseme na Chelsea vo CL za da igra otvoreno? Mislam OK e, nivna rabota - nekoi preferiraat defanziva nekoi ofanziva. Ama ako tie novinari, germanski poranesni selektori itn. recat nesto okolu toa togas nema potreba od opravduvanja, zosto vistinata e taa. A i neznam zosto bi trebalo da se opravduva nekoj sto igra totalna defanziva, eve i na forumot ima eksperti za fudbal koi se na mislenje deka izbacuvanje na topkata na 10 metri od gol 400 minuti po red e najvrvnoto dostignuvanje vo fudbalot. Uste koga ke procitam i deka Chelsea im pokazal na Barca i Bayern kako se igra fudbal...
90% od golovite na Chelsea godinava bea po kontri zatoa sto se zatvorija vo 16te metri ili po prekini. Na vrvnite napagjaci ne im treba 25 suta za gol koga igraat protiv 2ca vo odbrana, a na ostanatite im e malku potesko koga igraat protiv 10 vo odbrana. Kolku i da se obiduvate da izvlecete hrabrost ili nesto fudbalsko od totalnata defanziva nikogas nema da vi uspee. Ne velam deka e nezasluzeno, samo treba da se bide objektiven. I hienite se najdobri lovci ama lavovite im go kradat plenot - pa tie caruvaat so zivotinskoto carstvo, right?Им покажа како се игра фудбал во еден многу клучен аспект - голови.
На врвни напаѓачи не им требаат 25 шута за да дадат еден гол, а тоа Дрогба многу убаво им го демонстрираше на сите.