Ех колку ми е МИЛО ЕМ ДРАГО што сите го напрајвте Баерн Шампион. Дежа ву имам веќе 4-5 натпревари. Прво со Валенсија по групи
1.
Челзи НЕМА да ја победи Валенсија, и ќе отпадне од групи.
2. (Пред реваншот со Наполи) НЕМА ТЕОРИЈА Челзи да се вратат против Наполи.
3. Челзи НЕМА да ја победи Бенфика.
4. Челзи НЕМА ШТО ДА БАРА против Барселона. 5-10 ГОЛА ЌЕ ПРИМАТ.
5. И сега најновото БАЕРН Е ШАМПИОН.
Океј така нека биди.
Торес им го знае лекот на Германците, ги закопа на Европското 2008, така да...
Полека бе никој од навивачите на Баерн не слави титула. А неутралците нивна работа...
Лично јас сум претпазлив оптимист. Кога ќе видиш во многу слична ситуација се двата клуба - во домашно ништо не направија, им претстои финале во национален куп, имаат куп суспендирани играчи по веројатно најепските 1/2 финалиња во поновава историја на ЛШ, ги уништија шпанските надежи за шпанско финале иако влегоа како благи аутсајдери во тие дуели...
Предност за Баерн:
- домашен терен;
- средината Швајни и Кроос би требало да ја доминираат;
- офанзивата околу крилата - Робен и Рибс и секако шпицот со Гомез.
Предности за Челзи:
- свесни се дека им е последна шанса за ЛШ;
- огромно искуство;
- солидна одбрана;
- нешто поголема длабочина од клупа.
Голема мотивација е да се освои ЛШ дома, ама исто толку голема е да се порази домашната екипа во финале. Кај Челзи фали срцето на екипата Тери - ама и тоа се неутрализира со суспензиите кај Баерн. Густаво, Алаба и Бади беа во страшна форма и многу ќе фалат ама исто и Рамиреш, Миралеш и особено Бане.
Позиција по позиција: Ноер вс. Чех. Швајни и Кроос вс. Лампард и Есиен. Гомез вс. Дрогба.
Очекувам тесен натпревар, Баерн да напаѓа за почеток а Челзи да се брани. Нема избор друг Баерн со оглед на суспензиите. Се надевам на водство на Баерн на полувреме за завршница без толку многу нервози ама да не се лажеме Баерн не знаат да одиграат нормален натпревар па се спремам психички за стативи, зициери, пенали, картони и сл...