Релација Скопје - Провинција

• Креатор на темата Забавата е во Кругот
  • Време на започнување
Г

Грејвдигер

Гостин
Па да, и треба да докаже екстра талент. Нешто во стил пронаоѓање на лек за рак или уште подобро - да го спречи ширењето на Радикалниот Ислам. Во спротивно, нека си сади чушки и френки дома, кога веќе нема ќар од него.
Само се мислам дали откривањето на полу-автоматска мотика (ти ја креваш, она сама паѓа) е доволно покаување на талент и знаење за да може да живееш во Скопје. :icon_lol:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Прочитав, прочитав, и понатаму ми е дегенско ,,покажување талент,,.
Треба да направиме едно талент шоу, за прием на нови граѓани, а, што викаш?!
Се фура PinkFreud, батали го. Мисли дека ако прадедо му е од Скопје се му е загарантирано во градот.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Што пробуваш да докажеш?

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Еве една идеја, ќе се споредуваат квалитетите на луѓето што сакаат да се доселат со квалитетите на PinkFreud.
Problom solved.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
Се фура PinkFreud, батали го. Мисли дека ако прадедо му е од Скопје се му е загарантирано во градот.
Јас мислам дека е пијан, или не знае да чита.
Еден мој пост правилно не го прочита :)
--- надополнето: 20 мај 2012 во 04:18 ---
Еве една идеја, ќе се споредуваат квалитетите на луѓето што сакаат да се доселат со квалитетите на PinkFreud.
Problom solved.
Таман работа. Јас ќе се преселам во Пехчево, под Хитно.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Не бе, не е пијан. Добар е во изместување тези само, ама тоа не е нешто ептен тешко. Џабе му е скопското потекло. Ништо претерано не докажува. :D

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Само се мислам откривањето на полу-автоматска мотика (ти ја креваш, она сама паѓа) е доволно покаување на талент и знаење за да може да живееш во Скопје. :icon_lol:
Арно рече Пумата. Неопходно е едно шоу близу патарината кај Петровец наречено „Јас имам екстра талент“. Судија еве веќе имаме. Па да видиме тогаш дали ќе доаѓаат посерковци овде на студии или пак информатичари на работа во T-Mobile.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Не бе пријател, не е битно кој од кај е, битно е шо му даваат знашење на тоа.
Еве глеј: Провинцијалците сакаат да бидат скопјани, скопјаните од припор и драчево се загрозени од овие првиве и добиваш зачаран круг кој поголем сељак ќе испадне. Шо не беше јасно?
--- надополнето: 20 мај 2012 во 04:21 ---
Твоите постови се неразбирливи

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
Еве глеј: Провинцијалците сакаат да бидат скопјани, скопјаните од припор и драчево се загрозени од овие првиве и добиваш зачаран круг кој поголем сељак ќе испадне. Шо не беше јасно?
Јас сеуште барам разјаснување за потребните ,,екстра таленти,,. Нешто што скопјани го поседуваат, а другите треба тек допрва да го стекнат!! Еј добар вовед за во шоуто.
Батали тоа, си ме изнасмеал од убаина во 4 ипол сабајле :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Те разбрав. Добар си, мора да се признае. Две страни на форум, две различни улоги. :)

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Јас сеуште барам разјаснување за потребните ,,екстра таленти,,. Нешто што скопјани го поседуваат, а другите треба тек допрва да го стекнат!! Еј добар вовед за во шоуто.
Батали тоа, си ме изнасмеал од убаина во 4 ипол сабајле :D
Убаво е објаснето, само треба да прочиташ
--- надополнето: 20 мај 2012 во 04:36 ---
--- надополнето: 20 мај 2012 во 04:18 ---

Таман работа. Јас ќе се преселам во Пехчево, под Хитно.
Ако веќе не си од таму
--- надополнето: 20 мај 2012 во 04:37 ---
Само се мислам дали откривањето на полу-автоматска мотика (ти ја креваш, она сама паѓа) е доволно покаување на талент и знаење за да може да живееш во Скопје. :icon_lol:
Провинцијалци во Скопје, обединете се!!!

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
сте ја затерале цела ноќ, кој што е и од каде и колку е СС
Пурпле Пума - добро се држи со СС,да знам по 100 лајка ќе ставам,
за истрајноста во оваа борба со СС на кој не може да им се докаже,дека и во Скопје пред тие да дојдат живееле луѓе,џоа тие го направија овој град.
Не треба да се оди подалеку,еве може и денес бидеиќи е недела да ги посетиме скопските гробишта во Бутел и да покаже кои од каде.Порано во онаа тема спомнав,каде ти са гробиштата од таму си.Јас на други гробишта не помнам и не сум бил.(мислам за наши гробишта од фамилијата) Е сега не треба да кажувам од каде сум,на овие дојдениве СС
нели се доволно учени и ќе сватат. Само не знам дали и тие ќе може истото да го покажат па било и каде да се. За изразот несоодветен кој го употребувате и тоа сега во ова ново-ваше време, п........лец и п.........лци имам порано пишувано и не е соодветен,и тука Пума ви објасни убаво.
И не е точно дека се сите „келнери“,кога многу стари доктори т.с. повеќето
се од други краишта на Македонија, земете го за пример село Владимирово.
Па ни УКИМ не постои од вие кога дојдовте,туку веднаш по основањето на оваа држава,така да уште “62 на седумте факултети имаше 13.000 студенти
и не беа сите СС туку имаше и тогаш СС помеѓу нив,кој потоа станаа СС.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Тој што ограничува некому место за движење кое загарантирано Уставно право или некој што тера некому да докажува квалитети за да живи у Скопје е поголем сељак и од тие што доаѓаат од најутепаните села за кои никој не знаат дека постојат. :rolleyes:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.651
Anco, интересно е што зборот провинцијалец без поголем проблем го употребуваш на други теми, во неговата изворна форма. Кога некои се селат во Скопје ги префрлаат и моштите од своите родители, така да тоа што си го кажал повторно нема врска. Сеуште го чекам твојот пост за провинцијалците и вработувањето, нели кажа дека ќе го напишеш. Ја само да те потсетам. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom