Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Дискусија? ...anyone? ....Bueller?

Версатилна актерка. Се заљубив во нејзе кога ми беше гледан Lady Jane. Не сум видел посладок пар од нејзе и Кери Елвс на филм. Ми пречи единствено што Бартон ја ангажира да глуми само луди тетки. А може сум само љубоморен на тој мадафака.

Инаку филмов......:love::love::love::love::love::love::love::love:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Предлог
http://www.imdb.com/name/nm0001570/
Талентиран глумец
Предлогот се прифаќа.

Едвард Нортон, важи за еден од најталентираните актери на денешницата, меѓутоа според многумина неговиот талент може да се спореди и со оној на старите мајстори од Холивуд. Познат по тоа што никогаш не бил таблоидна личност, за него важи дека се пробил во актерскиот свет без контроверзи и скандали туку строго на сработеното. Неговата кариера започнува со Primal Fear, улога која се погоди како по онаа старана, прво па машко. После таа улога, Нортон бил буквално опсипан со понуди, а сценаријата му биле туркани под врата.

Тој неколку години мудро си ја трасираше кариерата, во кое време успеа да го сними култниот Fight Club, на Дејвид Финчер во кој глуми рамо до рамо со Бред Пит и American History X. Неговата кариера е преполна со одлични филмови, меѓутоа во сето тоа мноштво ќе најдете и некои со сериозно лош квалитет, посебно меѓу поновите, како на пример Стоун.

Па ајде да видиме. Може ли Нортон повеќе или веќе го помина зенитот на својата кариера? Може ли да се очекува од него уште некоја култна улога или тие веќе се минато? Патем, кој филм со него ви е најомилен, а кој мислите дека му е комплетно промашување?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Нема што да се става на тапет, Едвард Нортон е актериште невидено! Дај ново дете :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Куче што јаде маст јаде и стап. :) Сценариото е една работа, ама додека не излезе филмот не можеш да знаеш...

Мислам дека многу сме зборувале за него во некоја од темите, лично мене најдобра улога ми е онаа во Primal Fear, потоа следат American History X, Фајкла, Rounders, 25th hour и Red Dragon. Појавувањето во Kingdom of Heaven е легендарно, кога почна да зборува Кралот го видов ликот на Нортон пред мене. По што се познава врвен актер? Меѓу другите работи, веројатно и по тоа што може да направи просечен филм да изгледа одлично, ако приказната е централизирана околу него, како во случајот со Leaves of Grass.

Му лежат сериозни улоги, мислам дека ќе гледаме уште многу од него.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Куче што јаде маст јаде и стап. :) Сценариото е една работа, ама додека не излезе филмот не можеш да знаеш...

Мислам дека многу сме зборувале за него во некоја од темите, лично мене најдобра улога ми е онаа во Primal Fear, потоа следат American History X, Фајкла, Rounders, 25th hour и Red Dragon. Појавувањето во Kingdom of Heaven е легендарно, кога почна да зборува Кралот го видов ликот на Нортон пред мене. По што се познава врвен актер? Меѓу другите работи, веројатно и по тоа што може да направи просечен филм да изгледа одлично, ако приказната е централизирана околу него, како во случајот со Leaves of Grass.

Му лежат сериозни улоги, мислам дека ќе гледаме уште многу од него.
Не зборев заради филмот дека е погрешно одбрана улога, туку за фактот дека буквално го натераа да глуми во филмот. Имаше договор со некој од студијава за 3 филмови, имаше снимено веќе 2 и не сакал да глуми во овој, ама го натерале.

Затоа и е таков никаков во филмот, преку кур му било. :D

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:- Мислам дека со ова кажав се што можев да кажам.
Само се чека моментот кога ќе го добие Оскарот.

SydBarrett

Oh by the way, which one's Pink?
Член од
19 март 2012
Мислења
70
Поени од реакции
35
The Score ми е негов најдобар фолм.. лошо не можам да кажам за него дека ми е омилен глумец (y)(y)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Одличен актер кој знае да направи метаморфоза во еден филм и да го замразиш и да ти стане фаворит. Primal Fear, Fight Club, American History X му се супер изиграни улоги. Катастрофална му беше улогата во Stone и слабо одглуми. http://www.imdb.com/title/tt1423995/

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мислам дека за Нортон се разбравме, мој предлог за следна ѕвезда е Том Харди, типот растури во Warrior, а кога го гледав This Means War, го спаси ебениот филм и кругови вртеше околу оној другиот лепотан од Star Trek.

Дефинитивно следна ѕвезда со голем успех, некако мерак ми прави кога е на екран. :)

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
За Едвард нема што лошо да се каже, феноменален актер. Од филмовите што сум му ги гледал Stone е најголема грешка,едноставно лошо одглуми,добро еден филм ништо не е ,за разлика од многу други актери што грешките ги повторуваат. За разлика од Fight Club,The Rounders,Primal Fear,American X History,25th hour .....

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
А го гледал некој воопшто Хулк со него?

Kajgana Shop

На врв Bottom