Internazionali BNL d'Italia - Rome 2012

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Рим 2012?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 9 32,1%
  • Рафаел Надал

Гласови: 10 35,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 6 21,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 1 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 0 0,0%
  • Жо-Вилфред Тсонга

Гласови: 2 7,1%
  • Томаш Бердих

• Јанко Типсаревиќ

• Некој друг (ќе наведам во коментар кој)

• Вкупно гласачи
    28
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
55 секунди гејм :icon_lol:
7-5 5-0 за Ноле... Ајмо :D

Oчекував повеќе отпор од Цонга, во вториот сет 10 поени се на се дали освои ...

Безпотребно си очекувал :D Цонга е слаб на земја, едниствена причина за победата над Делпотро беше повредата на Мартин.

Ај едно прашање надвор од топик, да не случајно го пренесуваат турниров на некоја од нашите телевизии?

Надал нападна. :X3:
Првиот гем на мечот го сјеба цел меч, а во вториот сет кога имаше шанса да го добие сетот Бердих, се покака, како и секогаш кога игра со топ тенисери.
Најтрагично е што ги губи тие битни поени на ефтин начин, дали паника го фаќа не знам. Таман да го потврди брејк он прави дупла сервис, затоа не е меѓу топ 5 ,а тешко и да биде некогаш со ваква игра на битни поени.

Според мене Сепи нема што да бара во последниот четвртфинален натпревар денес, Федерер добива 2-0 во сетови рутински ке си ја заврши работата и мислам дека Федерер ке биде многу тешко да се совлада на овај турнир дури и Надал доколку се сретнат во финалето тешко дека ке може да го совлада иако знаеме како е нивниот меѓусебен скор на земјена подлога сепак Федерер е во одлична форма и типувам дека го освојува овој турнир.

Зошто уште не почнува Федерер вс Сепи, нели од 21:00 требаше да биде?

мислам дека Федерер ке биде многу тешко да се совлада на овај турнир дури и Надал доколку се сретнат во финалето тешко дека ке може да го совлада иако знаеме како е нивниот меѓусебен скор на земјена подлога сепак Федерер е во одлична форма и типувам дека го освојува овој турнир.

Aко Надал игра вс Федерер во финале, чисти 2-0 за Надал.

Aко Надал игра вс Федерер во финале, чисти 2-0 за Надал.
Заради Кербер-Квитова, се чека да заврши.

Да не треба да играат на истиот терен што играат моментално трет сет Кербер и Квитова :)

Па да ти *бам турнирот, у 2 ли ќе спие Федерер? ццц....многу глуп и нефер распоред!

Федерер е машина тој може и воопшто да не спие и пак да го освои турниров

Дај боже, јас сум фан на Федерер, ама тешко многу, овој турнир според мене иде кај Надал или (мали шанси Ноле)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom