Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Liber Al vel LegisПланот е на...?
Поглавје II
32. .........постои чинител бесконечен и непознат.........
Liber Al vel LegisПланот е на...?
Со еден збор (пази со еден збор) Let go, да се прифати целината и моментот таков како што е и да се плови по течението на реката не во спротивна насока, без резистенс само аксептенс и се ке биде како што ке биде, а ти ке бидеш ослободен од егото т.е. од самиот себе и ке станеш (веќе си но сега свесно) дел од целината, и тогаш..... тишина..... екстаза..... се и ништо.....Се што треба да правите треба да е чин на враќање, чин ослободен од туѓите очекувања, од стравот на неуспехот, од надежите за успех. Мора да се ослободите од култот кон „Јас“. Се’ што правите треба да биде делување на магијата, слободно препуштање на поттикот на бесконечноста.
Хмм, интересен цитатLiber Al vel Legis
Поглавје II
Хахахх, како малине деца си станал.....него што со овие цитати на Алистер Кроули? Да не те анихилираа овие у редот, па не можеш да приметиш основни работи како она што го беше напишал?Појма немаш што збориш, ќе да е до виното, оди застани пред огледалото (на Ошо) и таму бладај си.
Исто така веруваат и сите религиозни групи, во таков чинител.Liber Al vel Legis
Поглавје II
Никаде и не сум рекол дека сумп.с. Па не си бил баш некој фанатик атеист
А шо имаш ти против Кроули. Ти смета човекот или тоа што го кажува. Гледај задржи се на тематаХахахх, како малине деца си станал.....него што со овие цитати на Алистер Кроули? Да не те анихилираа овие у редот, па не можеш да приметиш основни работи како она што го беше напишал?
Со еден збор (пази со еден збор) Let go, да се прифати целината и моментот таков како што е и да се плови по течението на реката не во спротивна насока, без резистенс само аксептенс и се ке биде како што ке биде, а ти ке бидеш ослободен од егото т.е. од самиот себе и ке станеш (веќе си но сега свесно) дел од целината, и тогаш..... тишина..... екстаза..... се и ништо.....
п.с. Па не си бил баш некој фанатик атеист
Ova odi prema budizmot.I Osho e del od nego.Се што треба да правите треба да е чин на враќање, чин ослободен од туѓите очекувања, од стравот на неуспехот, од надежите за успех. Мора да се ослободите од култот кон „Јас“. Се’ што правите треба да биде делување на магијата, слободно препуштање на поттикот на бесконечноста.
А што е воопшто битно дали е некој атеист, ошоист, марсовец или што да е, за да има свое мислење околу прашањето за егзистирање на супермоќно битие наречено Бог?Ova odi prema budizmot.I Osho e del od nego.
Da ne se prevrte od ateist vo oshoist?
Колку за твоја информација ова е размислувањето на Шаманите во Мексико, нема врска ни со Буда ни со Ошо. Јас сум Шаман, нели гледаш под аватарот?Ova odi prema budizmot.I Osho e del od nego.
Da ne se prevrte od ateist vo oshoist?
И......што после откако се ослободиш од "јас", слободно препуштен на бесконечноста?Се што треба да правите треба да е чин на враќање, чин ослободен од туѓите очекувања, од стравот на неуспехот, од надежите за успех. Мора да се ослободите од култот кон „Јас“. Се’ што правите треба да биде делување на магијата, слободно препуштање на поттикот на бесконечноста.
Имаш престава како е тоа?Стануваш „едно“ со истата.
Ne e bitno...se slagam so tebeА што е воопшто битно дали е некој атеист, ошоист, марсовец или што да е, за да има свое мислење околу прашањето за егзистирање на супермоќно битие наречено Бог?
Pak veruvanje....Колку за твоја информација ова е размислувањето на Шаманите во Мексико, нема врска ни со Буда ни со Ошо. Јас сум Шаман, нели гледаш под аватарот?
Edvaj cekam odgovor...Имаш престава како е тоа?
Ova trebe da go razberam....malku poshiroko ako moze...Стануваш „едно“ со истата.