Кој е Бог?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Се што треба да правите треба да е чин на враќање, чин ослободен од туѓите очекувања, од стравот на неуспехот, од надежите за успех. Мора да се ослободите од култот кон „Јас“. Се’ што правите треба да биде делување на магијата, слободно препуштање на поттикот на бесконечноста.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Се што треба да правите треба да е чин на враќање, чин ослободен од туѓите очекувања, од стравот на неуспехот, од надежите за успех. Мора да се ослободите од култот кон „Јас“. Се’ што правите треба да биде делување на магијата, слободно препуштање на поттикот на бесконечноста.
Со еден збор (пази со еден збор) Let go, да се прифати целината и моментот таков како што е и да се плови по течението на реката не во спротивна насока, без резистенс само аксептенс и се ке биде како што ке биде, а ти ке бидеш ослободен од егото т.е. од самиот себе и ке станеш (веќе си но сега свесно) дел од целината, и тогаш..... тишина..... екстаза..... се и ништо.....
п.с. Па не си бил баш некој фанатик атеист :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Појма немаш што збориш, ќе да е до виното, оди застани пред огледалото (на Ошо) и таму бладај си.
Хахахх, како малине деца си станал.....него што со овие цитати на Алистер Кроули? Да не те анихилираа овие у редот, па не можеш да приметиш основни работи како она што го беше напишал?
--- надополнето: 18 мај 2012 во 09:11 ---
Liber Al vel Legis
Поглавје II
32. .........постои чинител бесконечен и непознат.........
Исто така веруваат и сите религиозни групи, во таков чинител.
Ништо ново, на планетава земја.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Никаде и не сум рекол дека сум
Хахахх, како малине деца си станал.....него што со овие цитати на Алистер Кроули? Да не те анихилираа овие у редот, па не можеш да приметиш основни работи како она што го беше напишал?
А шо имаш ти против Кроули. Ти смета човекот или тоа што го кажува. Гледај задржи се на темата

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Со еден збор (пази со еден збор) Let go, да се прифати целината и моментот таков како што е и да се плови по течението на реката не во спротивна насока, без резистенс само аксептенс и се ке биде како што ке биде, а ти ке бидеш ослободен од егото т.е. од самиот себе и ке станеш (веќе си но сега свесно) дел од целината, и тогаш..... тишина..... екстаза..... се и ништо.....

Не баш. Од егото не смееш да се ослободиш треба да знаеш само како да го контролираш т.е. кога да го употребиш а кога не.

Егото треба да го сузбиеш во моментите кога учиш нешто ново затоа што тогаш тоа е бескорисно.
Дали ако се ослободиш од егото би можел да победиш на некој натпревар. Не верувам. Затоа што од егото потекнува оној глас кој ти вика јас можам да го направам ова.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ova odi prema budizmot.I Osho e del od nego.
Da ne se prevrte od ateist vo oshoist?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А што е воопшто битно дали е некој атеист, ошоист, марсовец или што да е, за да има свое мислење околу прашањето за егзистирање на супермоќно битие наречено Бог?:confused:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Колку за твоја информација ова е размислувањето на Шаманите во Мексико, нема врска ни со Буда ни со Ошо. Јас сум Шаман, нели гледаш под аватарот? :P

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
И......што после откако се ослободиш од "јас", слободно препуштен на бесконечноста?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Стануваш „едно“ со истата.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
А што е воопшто битно дали е некој атеист, ошоист, марсовец или што да е, за да има свое мислење околу прашањето за егзистирање на супермоќно битие наречено Бог?:confused:
Ne e bitno...se slagam so tebe
Ama na nekoi kako da im smeta ,pa duri mislat deka e navreda i da go spomnish....
--- надополнето: 18 мај 2012 во 10:18 ---
Колку за твоја информација ова е размислувањето на Шаманите во Мексико, нема врска ни со Буда ни со Ошо. Јас сум Шаман, нели гледаш под аватарот? :P
Pak veruvanje....
Имаш престава како е тоа?
Edvaj cekam odgovor...
--- надополнето: 18 мај 2012 во 10:21 ---
Стануваш „едно“ со истата.
Ova trebe da go razberam....malku poshiroko ako moze...

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Врска немате,за да постигнам просветлување се молам на Зевс,во љубовта Афродита,за наредниот живот на Хадес и не ми кажувајте гачки вие со вашите Исуси,Мухамеди,Господи,Алахи сте ја читале ли богови и херои?
Библијата и ку'ранот гомна да јадат.

Kajgana Shop

На врв Bottom