Две телевизии, најуспешни бизниси во Македонија!?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Анализата на податоците за 200 најпрофитабилни компании покажуваат многу апсурдни состојби во македонската економија. Така, на пример, телевизијата Сител има поголем профит од
Нема ништо чудно и апсурно во тоа, на спомнатите телевизии се сите „топ хит“ турски серии па спонзорите се лепат како муви.
Ако бараме нешто апсурдно треба да се побара помеѓу спонзорите... па нели е криза а тие на велико трошат на реклама а за минимални плати се ценкаат ко цигани.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Нема ништо чудно и апсурно во тоа, на спомнатите телевизии се сите „топ хит“ турски серии па спонзорите се лепат како муви.
Ако бараме нешто апсурдно треба да се побара помеѓу спонзорите... па нели е криза а тие на велико трошат на реклама а за минимални плати се ценкаат ко цигани.
Сигурно е до спонзорите за раст од 490%. Мора да нашле некои богати спонзори, кој не ги гледаме на тв. Позадински се рекламираат.
Каде го има јавно билансот на Сител тв?

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
А кој гледа денес ТВ? Јас освен вести и спорт ништо друго.. =) И Алфа ТВ во последно време ја гледам, напреднаа во програмата.
Иначе ова за профитот, сега за избори ќе им порасне за уште плус 70% од тоа политичките реклами, не ми се пушта ТВ за време на избори. Буквално го трујат човека!.. :mad:
Како бе кој гледа, читај се што си пишал... Цел народ гледа тоа турско срање.

Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
Како бе кој гледа, читај се што си пишал... Цел народ гледа тоа турско срање.
60% од возрасни жени (18+) гледа 1 турска серија деневно.Кај возрасни мажи е 30%. Збореш една од рејтинг агенција на ТВ.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Има добри кабли во „трофазна“ тоа ти е на аголот помеѓу улица „лудило“ и „ама ве искрадовме“
Бев пред малку. Многу квалитетни бушони имаат. Од марката „ве крадеме и сте среќни поради тоа“.

M

Moon Child

Гостин
Самото тоа што Сител е моментално најгледана телевизија многу кажува. Замислете на кое дереџе сме, Сител, со таква програма е најгледана моментално :facepalm:
Кога ќе видам за секакви глупости владини реклами ми се лоши. Вчера видов една на Канал 5 за новиот бран

М

Мартин`

Гостин
Кај може да се видат сите најуспешни фирми во Македонија ? од 1ва до последна, има некаде такво нешто ?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Што дудлање удреа кај владата, па парите наместо за нови филмови и спортски преноси ги потрошиле на марамчиња за да си ги забришат устите. Ете од каде им е профитот!

Па ќе ваѓа латас ајфони на вести...

F

fantomX

Гостин
Од ЕЛЕМ гледам и други виделе, не сум бил само јас, туку немаше и од МЕПСО реклама на Сител? :facepalm:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.043
Поени од реакции
5.944
Најнова вест:
RTL ја купува Канал 5?!

Германската телевизија за која се шпекулираше дека е заинтересирана за влез на македонскиот пазар, наводно преку купување на српската Пинк 15 ќе влезе на пазарот преку Канал 5
Германската телевизија
RTL

покажала интерес за купување на Канал 5, тврди
Капитал

. Според натписот во
Капитал

, германската телевизија за која се шпекулираше дека е заинтересирана за влез на македонскиот пазар, наводно преку купување на српската Пинк 15 ќе влезе на пазарот преку
Канал 5.
Телевизијата Канал 5, која е во сопственост на Емил Стојменов, минатата година имаше раст на профитот од неверојатни 372,5%. Податоците од Централниот регистар покажуваат дека Канал 5 во 2010 година имала профит од 310.000 евра и не била рангирана меѓу 200 најпрофитабилни, за веќе наредната 2011 година профитот да и се зголеми на 1,5 милиони евра.
http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=70292

Kajgana Shop

На врв Bottom