Билобил

• Креатор на темата Креатор на темата Hiperaktiv
  • Време на започнување Време на започнување

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Локација
Берово-Скопје-Љубљана-Стокхолм-Београд-МАДРИД!
Дали некој може да ми каже како делуваат билобил апчињата??

За другиден имам биологија 2 теми за одговарање последен испит ама темите ми се ептен големи и доста непривлечни за нервен систем и за ендокрин систем тоа што највеќе го мразам и никако да се сконцентрирам и да ги научам неможам едноставно а ако не научам ми намала петката така да незнам шо ќе праам и латински јазик правам тест и тоа најтешок матерјал од сите деклинациии коњугациии т.е годишен тест и исто така и математика писмена правам во истиот ден а и англиски испитуваат леле и дали билобил едно апче може да ми помогне да се сконцентрирам барем едната тема да ја научам и барем латински ??

Дали се продава на приватно и колку чини?? и дали по една таблетка се продава исто како апчињата за патување шо се??

За другиден имам биологија 2 теми за одговарање последен испит ама темите ми се ептен големи и доста непривлечни за нервен систем и за ендокрин систем тоа што највеќе го мразам и никако да се сконцентрирам и да ги научам неможам едноставно а ако не научам ми намала петката така да незнам шо ќе праам и латински јазик правам тест и тоа најтешок матерјал од сите деклинациии коњугациии т.е годишен тест и исто така и математика писмена правам во истиот ден а и англиски испитуваат леле и дали билобил едно апче може да ми помогне да се сконцентрирам барем едната тема да ја научам и барем латински ??

Дали се продава на приватно и колку чини?? и дали по една таблетка се продава исто како апчињата за патување шо се??
Не се занесувај бе со билобил, нема фајде од нив. Настегај се чоколадо 200 грама и има за еден саат да научиш се’

нема ефект , јас за најглавниот испит ( Клиничка Биохемија ) локнав 12 комада у рој од 4 часа , нишо ефект немаше. Ама ни малце.

Абе црната чоколада да (т.е какаото во нејзе) и зелениот чај помагаат ама сепак што е многу многу е ....значи нема фајда од билобилот ...подобро тој ден оправдание и на училиште да не одам!

Не се занесувај бе со билобил, нема фајде од нив. Настегај се чоколадо 200 грама и има за еден саат да научиш се’

билобил форте ти е 120 ден табла можеш во која сакаш аптека да си купиш (10 капсули). Билобил ќе ти помогне со тоа што откако ќе ја испиеш капсулата мислиш дека мозокот повеќе ти памети и имаш поголема концентрација и гледаш да го искористиш тоа.. и така имаш мотивација за учење. Купи си и ред бул, тоа ептен ти го отвара мозокот (барем мене за решавање задачи).

инаку за чоколадата.. да нешто благо е добро да имаш за кога ќе ти падне шеќерот но боље е на пр јас денес си купив 500гр american cookies од Vincini. Но 200 грама чоколадо..
Барем кај мене од 100гр ако го лапнам за 2 мин почнува да ми станува лошо и неможам да се сконцентирам не па 200.
Освен кафе некогаш знам и какао, млеко или зелен чај да си направам (глеам некако да задоволам апетит а да не се прејадам зошо колку и да сум најаден пак сум гладен додека учам).

Исто така глеј нешто протеинско да јадеш (пример туна, риба, стек) имаше една документарка дека двајца шахисти едниот што јадел јаглехидрати повеќе му се спие и неможе да се сконцентрира а тој што јадел протеини е по ажурен.

Имам употребено еднашка пред испити (едно 2 дена) , но пошто не почуствував ефекти запрев ... Променив начин на учење , и видов резултати.

плацебо се билобил, зелен чај и храна протеинска, спанаќ, брокула, се на се едно истражување(2006) покажа дека за ручек и вечера ако се јаде зеленчук се зголемува концентрацијата
--- надополнето: 15 мај 2012 во 23:46 ---
и пивски квасец

Билобил не се плацебо, но не се ни „супер-лек“ што ќе ти дадат некаква супер-сила за памтење.
Тоа се таблети што треба да ги користат постарите лица. И реално, кај нив треба да се очекува подобрување, а не кај младите личности кои сакаат да научат побрзо и повеќе.

На вас одморот ви е најдобар „билобил“. Не се заебавајте со никакви таблети кои не се наменети за тоа што вие го очекувате од нив.

Убедливо најдобар ефект ке имаш со ''NZT-64'' само тешко се наоѓа:icon_lol:

Јади храна со многу протеини, посебно риба или гркни Гинко или Омега 3 апче саат време пред учење или пред тест сеедно(ке ти се зголеми концентрацијата). Ако немаш ништо од ова пробај со ред бул или кафе(немој двете заедно).
Учи пред спиење наспи се убаво и пак учи сабајле свежо наспан.. највише ке запамтиш вака..

Неможам,нека ми намали на 4 ка после ескурзија ќе и одговарам и ќе поправам! Математика денес утнав све(шо да праам кога не ме бидува природно математички предмети) латински ќе учам и англиски...така да подобро билобил да не земам нема шо да се нервирам и све ова! Шо сака нека прави ... :@:@:@:@:@

Јас имам пиено билобил ама многу малку некои три четири апчиња, многу одамна, кога ми се загусти со испити. И ми помогнаа за концентрацијата. Како што се сеќавам на нив пишуваше дека се за студенти и за постари личности кои што имаат проблем со концентрацијата и помнењето. Али сега дефинитивно не би ги пиела. Така да седни загреј си го столчето, и како што ти кажаат другите членови зелен чај земи си.

Не се труј со маркетинг и уште полошо - хемија.

Од лично искуство - суво грозје ми има многу помогнато при учење.
Доволна количина да си предизвикаш мал инсулински шок и woala - концентрација за учење (бар за мене) .
Само негативна ствар е што после некој саат време ќе ти се приспие, ама тоа е тоа.

Мислам дека се е плацебо ефект... Еве некој спомна ред бул, баш со ред бул имам пробано неколку пати ама ништо.. Почнува по малку да ми се врти наместо да се сконцентрирам за учење. А за чоколада имам слушнато дека помага... Еве брат ми како помал ја користеше за изговор да му купи татко ми чоколада. Или му купуваа или не учеше :)

Back
На врв Bottom