Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
znae uste od prviot den koga se zapoznavme.....
koga se zapoznavme i ona imase decko jas si imav devojka
ona raskina od drugi pricini so nego a jas si ostanav so devojkata
Teach me MASTER!!!

On topic: А другар ти да не се залажуваш само со таа девојка ти што е? Бидејќи самиот си викаш дека со оваа што ти поставила ултиматум не ти е сеедно и неќеш да завршиш се. Јас мислам дека,значи мое мислење е,треба да си одбереш едно девојче и да си цепаш даље,дали ќе боли или нема да боли тоа не е битно али вака не смееш да продужиш пошо таа 2та има право да ти бара да се фатите,па сеа јебига,бирај,мораш.

F

FARANG

Гостин
odejbi ja vtorata. si ja karil dur imala decko i ti devoja. i da fati decko ako i e ubavo so tebe ke se gledate skrisno. koja e pa ona da ti posavuva ulitmatumi? ona raskinala pa ajde sega i ti a pred toa ne i smetalo? misli so glavata i izigraj kako treba za na kraj da ne gi izgubis dvete

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.556
Поени од реакции
2.355
odejbi ja vtorata. si ja karil dur imala decko i ti devoja. i da fati decko ako i e ubavo so tebe ke se gledate skrisno. koja e pa ona da ti posavuva ulitmatumi? ona raskinala pa ajde sega i ti a pred toa ne i smetalo? misli so glavata i izigraj kako treba za na kraj da ne gi izgubis dvete
јок, повеќе си одговара со втората , нека ја остави девокјата да не и ги троши годините за џабе ...

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
Teach me MASTER!!!

On topic: А другар ти да не се залажуваш само со таа девојка ти што е? Бидејќи самиот си викаш дека со оваа што ти поставила ултиматум не ти е сеедно и неќеш да завршиш се. Јас мислам дека,значи мое мислење е,треба да си одбереш едно девојче и да си цепаш даље,дали ќе боли или нема да боли тоа не е битно али вака не смееш да продужиш пошо таа 2та има право да ти бара да се фатите,па сеа јебига,бирај,мораш.

znam deka treba da si odberam edno devojce i da si prodolzam samo so nea taka e fer kako za devojka mi taka i za ovaa sto se gledam
ama ednostavno nemozam da se otrgnam probav nekolku pati no nemozam
za toa sto vikas dali ke boli ili ne e bitno :) KAKO BE NE E BITNO kako da prekines so nekoj koj sto ti e pred se dobar drugar so koj sto spodeluvas neznosti :/
--- надополнето: 16 мај 2012 во 06:50 ---

pa ona i toa mi go kazuva demek i da se fatela so nego ke sme prodolzele da se gledame
ama jbg ima maski tuka sto me razbiraat kako e da ne ti kreva nekoj mob a znaes deka e so drug :( a nemozes da i se naljutis zs i ti istoto go pravis ne i krevas koga si so devojkati
--- надополнето: 16 мај 2012 во 06:52 ---
Не го лажи бе нека си тера со 2 што му се може :D keep going :D

brat sega za sega jas i sakam da si ostanam so dvete no kako sto bese ne da se opredeluvam ni za ednata ni za drugata
ama jbg na nekoj toa mu e malce i saka poveke da mu se posvetam :(
--- надополнето: 16 мај 2012 во 06:55 ---
Money money money :D :D nema utka...hahaha

pari ni su problem pari nema :)
za pari niti imam niti pa davam :) mene poveke mi dale devojcinjava odkolku sto jas sum im dal dodeka se gledame
taka da da ne ide vo drug pravec muabetot ne e toa

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Dali vi se slucilo nekogas da bidete so devojka koja od prv pat koga ste ja prasale ve odbila ??? Ako moze nekoja slucka da posoci nekoj ako mu se ima deseno ??
Скоро секогаш. Првото одбивање не значи ништо, можно е само да не те познава доволно.

Прашај ја уште еднаш дали сака да се видите или да продолжите понатаму. Ако и понатаму не сака, значи дека навистина не си ѝ привлечен и може да продолжиш понатаму.

Ама прашај ја што поскоро, за да не губиш време мислејќи и думајќи се многу. Со чисти мисли полесно ќе најдеш девојка за себе.
--- надополнето: 16 мај 2012 во 07:49 ---
Zdravo jas imam eden problem ne taka golem no sepak mi prestavuva problem da funkcioniram
imam devojka koja sto idam nekolku godini no isto taka do sea imam ideno so dosta devojcinja dodeka sum bil so nea
no se probelmot e edno devojce so koe sto se gledam 6 meseci saka da i bidam decko:)
a jas nemozam da raskinam so devojkata zatoa sto mi znaci i ja sakam
no sepak mi znaci i devojcevo so koe sto se gledam ...i sea probelmot e sto dobiv ultimatum deka ili ke se fatam so nea ili ona ke si fati decko...
pocna da se gleda so eden mene mi e se samo seedno ne mi e..
zatoa i si se zaprasuvam sebesi dali moze da mi znacat dve licnosti so koj sto nemozam da prestanam da se gledam
jas seuste se gledam so devojcevo znaci me saka saka da se gledame i site tie raboti
dokolku mi kazaete turi i pepelot cuvaj si ja devojkati koja sto si ja imas nekolku godini ke recam DA TAKA E no nemozam navistina nemozam
da prestanam da mislam na nea mi znaci mnogu zatoa sto ne samo sto spodeluvam so nea neznosti tuku ona mi e dobra drugarka so koja sto mozam da razgovaram za se
naavistina nemam nekoj drug podobar prijatel na koj sto bi mu go kazal ova zatoa go kazuvam ova tuka so nadez deka ke mi olesni i ke dobijam nekoj sovet
kako ponataka :)
Прво, таа што ти поставува ултиматум е многу незрела. Така не се решаваат работите. А тоа што ти мислиш дека таа што ти поставува ултиматум има какво и да е добро мислење за тебе, се лажеш - нејзе ѝ е криво што ти сè уште имаш девојка, а таа веќе нема дечко.

Нејсе, сепак ти се допаѓа. Според мене, треба да седнеш и да го издискутираш ова со девојка ти, бидејќи таа најмногу има право да влијае врз твоите чувства, зашто со тебе е подолго време; новава нема толку „стаж“ во твојот живот. Значи, кажи ѝ на девојка ти за новава и види како ќе изреагира. Ако се расплаче, растажи, растревожи, па дури и ти понуди да раскинете, знај дека девојка ти ти мисли добро и се грижи за тебе, т.е. мисли како да те ослободи, за да се издуваш на страна, без разлика колку и тоа неа ќе ја боли (мислиш дека таа нема чувства за тебе? Да немала, не ќе останела со тебе толку долго).

Од друга страна, можно е и девојка ти да почне да ти поставува ултиматуми. Е ако е така, во тој случај ќе може слободно да си ги муваш и двете, бидејќи и двете се незрели и не знаат да се однесуваат со луѓето како што треба,.

Како и да е, ова земи го како правило: прво зборувај со партнерот за сите работи што те мачат на љубовен план, па дури потоа барај совет од секаде.

Поздрав и со лесно.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Прво, таа што ти поставува ултиматум е многу незрела. Така не се решаваат работите. А тоа што ти мислиш дека таа што ти поставува ултиматум има какво и да е добро мислење за тебе, се лажеш - нејзе ѝ е криво што ти сè уште имаш девојка, а таа веќе нема дечко.

Нејсе, сепак ти се допаѓа. Според мене, треба да седнеш и да го издискутираш ова со девојка ти, бидејќи таа најмногу има право да влијае врз твоите чувства, зашто со тебе е подолго време; новава нема толку „стаж“ во твојот живот. Значи, кажи ѝ на девојка ти за новава и види како ќе изреагира. Ако се расплаче, растажи, растревожи, па дури и ти понуди да раскинете, знај дека девојка ти ти мисли добро и се грижи за тебе, т.е. мисли како да те ослободи, за да се издуваш на страна, без разлика колку и тоа неа ќе ја боли (мислиш дека таа нема чувства за тебе? Да немала, не ќе останела со тебе толку долго).

Од друга страна, можно е и девојка ти да почне да ти поставува ултиматуми. Е ако е така, во тој случај ќе може слободно да си ги муваш и двете, бидејќи и двете се незрели и не знаат да се однесуваат со луѓето како што треба,.

Како и да е, ова земи го како правило: прво зборувај со партнерот за сите работи што те мачат на љубовен план, па дури потоа барај совет од секаде.

Поздрав и со лесно.
Не! Во никој случај не треба да разговараш за тоа со девојка ти. Со самиот разговор, во кој ти признаваш дека имаш друга, ќе ја повредиш. Иако со самиот чин на изневерување ти веќе си ја повредил. Зошто девојчето да пати, да плаче дека не е доволна девојка за тебе, па затоа си нашол друга, само затоа што ти не знаеш да си го чуваш во гаќи.
Ти сам си ја испокакал работата, сам треба да ја исчистеш, не ги мешај другите. Јас знам дека постои изневерување, но тоа најчесто е бидејќи нешто не е во ред со старата врска. Како што гледам тебе со девојкати ти е убаво. Зошто тогаш си отишол со друга, и уште повеќе сакаш да бидеш со другата и да растуриш нешто убаво со твојата девојка.
За тебе ни едната ни другата. Раскини и со двете и размисли како ти е да бидеш сам и што си испуштил во животот.

Член од
26 април 2012
Мислења
53
Поени од реакции
37
Zdravo jas imam eden problem ne taka golem no sepak mi prestavuva problem da funkcioniram
imam devojka koja sto idam nekolku godini no isto taka do sea imam ideno so dosta devojcinja dodeka sum bil so nea
no se probelmot e edno devojce so koe sto se gledam 6 meseci saka da i bidam decko:)
a jas nemozam da raskinam so devojkata zatoa sto mi znaci i ja sakam
no sepak mi znaci i devojcevo so koe sto se gledam ...i sea probelmot e sto dobiv ultimatum deka ili ke se fatam so nea ili ona ke si fati decko...
pocna da se gleda so eden mene mi e se samo seedno ne mi e..
zatoa i si se zaprasuvam sebesi dali moze da mi znacat dve licnosti so koj sto nemozam da prestanam da se gledam
jas seuste se gledam so devojcevo znaci me saka saka da se gledame i site tie raboti
dokolku mi kazaete turi i pepelot cuvaj si ja devojkati koja sto si ja imas nekolku godini ke recam DA TAKA E no nemozam navistina nemozam
da prestanam da mislam na nea mi znaci mnogu zatoa sto ne samo sto spodeluvam so nea neznosti tuku ona mi e dobra drugarka so koja sto mozam da razgovaram za se
naavistina nemam nekoj drug podobar prijatel na koj sto bi mu go kazal ova zatoa go kazuvam ova tuka so nadez deka ke mi olesni i ke dobijam nekoj sovet
kako ponataka :)
Значи ти си мајстор да се врзеш сам себе во чвор од кој незнаеш после како да излезеш.

Сино: ако ти било толку убаво со девојката немало да одиш со други

Црвено: да ја сакаш и да ти значи, немало да го правиш тоа означено со сино. Да ти значела новава, ќе си ја откачел старата

Зелено: ултиматум или ќе си фати дечко??? имала дечко, која го откачила ради други причини, а не ради тебе. Ќе си фати друг дечко и пак ќе се гледа со тебе така? Јака закана е ова од нејзина страна. Не се залажувај, не те сака.

помаранџа: Не може, се лажеш. Сакаш да бидеш со новата, старата не ја сакаш, ама не сакаш да ја оставиш бидејќи и сам знаеш дека со новата не знаеш на што си. Не сакаш да бидеш сам.

Ако сакаш да си заминеш со чист образ (колку толку), откачи ги и двете и најди си некоја асална. Зошто? Затоа што сегашната девојка не ја сакаш (иако можеби се убедуваш дека е така), а во новово девојче си затрескан, а потсвеста ти кажува дека нешто не е во ред (затоа и не ја откачуваш старата). Јас мислам дека те влече за нос, и голема е веројатноста со неа да те снајде истата судбина како што ја снашла девојка ти со тебе (читај во коментарот за зелено).

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Пишав пост пред неполн месец.Нема веза.Истото девојче/другарка денеска, имавме некаква прослава пред матура со жива свирка и на некој моменти идеше ме гушкаше и пееше со мене,ме гледаше у учи и онака мило ми се смееше.Беше заматена не викам не,али тоа нема врска,доколку може некој девојки да ми одговорат на прашањево дали можеби таа ме свиѓа според ова шо го пишав?Дали вие така се однесувате кон некое машко што можеби ми се свиѓа?Бидејќи таа е девојката која јас ја сакам некое време,неколку денови,месеци,години,срам ми е дури да кажам,но таа сеуште незнае.Give me some advice.

Член од
16 септември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ако може совет немам исксутво никогаш не сум имал девојка а и немам некој голем круг на женско друштво.

Запознав една девојка 2 години помала од мене преку интернет и деновиве сакам да излеземе на кафе. Бидејќи сум срамежлив незгодно ми е да бидам сам со неа па сакам да бидам со другар а и таа ќе викне нејзина другарка па онака пријателски да помуабетиме.

Сакам да ве прашам дали е ок ова? И дали треба да се понудам јас да платам :D?
Дали ќе бидеме пријатели или нешто повеќе ќе видиме понатака засега сакам пријателски да се поставам.

Член од
26 април 2012
Мислења
53
Поени од реакции
37
Пишав пост пред неполн месец.Нема веза.Истото девојче/другарка денеска, имавме некаква прослава пред матура со жива свирка и на некој моменти идеше ме гушкаше и пееше со мене,ме гледаше у учи и онака мило ми се смееше.Беше заматена не викам не,али тоа нема врска,доколку може некој девојки да ми одговорат на прашањево дали можеби таа ме свиѓа според ова шо го пишав?Дали вие така се однесувате кон некое машко што можеби ми се свиѓа?Бидејќи таа е девојката која јас ја сакам некое време,неколку денови,месеци,години,срам ми е дури да кажам,но таа сеуште незнае.Give me some advice.
Не сум женско, ама еве ти совет: пробај си ја среќата, да не се каеш после. Пољуби ја. Малку да и се допаѓаш, ќе ти даде шанса. Твое е после што ќе направиш.

Ако може совет немам исксутво никогаш не сум имал девојка а и немам некој голем круг на женско друштво.

Запознав една девојка 2 години помала од мене преку интернет и деновиве сакам да излеземе на кафе. Бидејќи сум срамежлив незгодно ми е да бидам сам со неа па сакам да бидам со другар а и таа ќе викне нејзина другарка па онака пријателски да помуабетиме.

Дали ќе бидеме пријатели или нешто повеќе ќе видиме понатака засега сакам пријателски да се поставам.
Излезете. Немој ти да плаќаш, платете пола пола, вие вашето, они нивното. Сепак прв пат се гледате. Во зависност како ќе помине излегувањето, повикај ја повторно на кафе, ама само вие двајца. Ако процениш дека ти се допаѓа, премини во акција. Ако се поставиш пријателски и ако премногу чекаш, ќе бидеш ставен во другарска зона. Така да, првиот пат биди онака кул (друштво сте, ама не биди па ептен како да си им другарка), ама вториот пат покажи иницијатива.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917

ako ti se sfiga idi sam...probaj nema so da izgubis...za plakanjevo neznam ja uvek go plakam prvoto kafe ..ali samo dokolku ja muvam na prvo kafe....:) ako ne po pola... :D

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.037

Ако те привлекува девојката иди слободно али иди со нејзе сам . Гледај првиот состанок да оставиш добар впечаток (сега и по втор пат ако се видите да не биде напумпан од типот да глумиш нешто што не си биди оригинален ) , а за она со кафе,чај или било што кога ќе излезете гледај првиот состанок да платиш па понатаму реди ја како ќе изгледа ситуацијата а и она ако е доволно свесна после 1-2 состаноци треба да и биде незгодно да гледа и да чека само ти да плаќаш поззз среќно :)

Kajgana Shop

На врв Bottom