Џез дувло во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Снеф:)
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 март 2010
Мислења
22
Поени од реакции
1
Ме интересира дали во Скопје постои некое место во кое се почитува добра џез музика,има пријатна атмосвера,неискомплексирани луѓе...Јас до сега не сум налетал на такво нешто,а многу сакам.Сакам да знам дали знаете некое место во Скопје налик на JAZZ INN Охрид???Фала многу!!!:)

Ме интересира дали во Скопје постои некое место во кое се почитува добра џез музика,има пријатна атмосвера,неискомплексирани луѓе...Јас до сега не сум налетал на такво нешто,а многу сакам.Сакам да знам дали знаете некое место во Скопје налик на JAZZ INN Охрид???Фала многу!!!:)

Jас длабоко се извинувам, ама како знаеш дали луѓето се ,,искомплексирани,, кога ќе излезеш на некое место? Нешто тест праиш?!

Jас длабоко се извинувам, ама како знаеш дали луѓето се ,,искомплексирани,, кога ќе излезеш на некое место? Нешто тест праиш?!
Тие што слушаат џез по default се искомплексирани и знаат што сакаат, бидејќи џез музиката многу тешко може до некој човек да пробие од радио или по улица (на пример ЈСП автобус ти е дувло за турбо фолк) освен ако сам не го бараш.

Сакам да знам дали знаете некое место во Скопје налик на JAZZ INN Охрид???Фала многу!!!:)
Немат. А убаво ќе си беше да имаше, и уште Иво на шанк поизони да делеше
Додека пак градов цел е искомплексиран, не се само поединци :icon_mrgr:

Има џез во живо во Тренд кафе. Тоа е кај поранешен Лондон Паб. И тоа многу добар пијано џез, еден од моите професори (џезери во душа) свири пијано :)
Понекад пее една девојка, понекад само бас и пијано, понекад носат и тапани, ама секогаш се пијанистот и бас.

Никогаш не сум била во Jazz In, ама колку што знам од муабети, таму не пуштаат џез цело време...

За друго место во Скопје не знам :)

^Па пишува на фб дека :))
Каде се наоѓа поточно?
Не можам да најдам ништо ни адреса ни ништо на странава.

На времето имаше баш џез дувло во Скопје. Дувло во правата смисла на зборот. Се викаше House of Jazz и се наоѓаше во Буњаковец во подрум. После тоа истото стана алтернативен електронски клуб на влијателните и се викаше The Club за на крај да стане рок клуб Highlander и на крај пропадна и тоа. Mamas клубот пред да стане ноќен клуб функционираше како кафич до 12 каде што стандард се пушташе џез а некогаш имаше и џез свирки. Сега кога го спомнав Мамас ме фати носталгија ми беше еден од поомилените кафичи. Во сегашно време за џез свирки имаш чат-пат во кафе книжарница Магор баш онака мало место и интимна атмосфера, џез пуштаат и во барот New Orleans во стара чаршија. Има и во Менада џез свирки ама таму ти се несфатените :).

Цеца Величкович- Добро јутроо џезериии ,и џез,џез,џез до сабајле..:)

Ако може едно поубаво објаснување за локацијата на New Orleans

Ако може едно поубаво објаснување за локацијата на New Orleans
Во стара чаршија кога слегуваш од уличето на влезот од Капан Ан веднаш до чешмата спротива, малтене таа е во склопот на летната бавча од кафулето.

http://www.bing.com/maps/default.as...ty=r&rtop=0~0~0~&mode=D&FORM=FBKPL2&mkt=en-US

У стара чаршија нели со хипи хипстерите и останатите курајбери што мислат ако слушаат џез го фатиле алах за муда @фрчко

неископлексирани луѓе имаш у ментална институција, а тие таму не слушаат џез

Има џез во живо во Тренд кафе. Тоа е кај поранешен Лондон Паб. И тоа многу добар пијано џез, еден од моите професори (џезери во душа) свири пијано :)
Понекад пее една девојка, понекад само бас и пијано, понекад носат и тапани, ама секогаш се пијанистот и бас.

Никогаш не сум била во Jazz In, ама колку што знам од муабети, таму не пуштаат џез цело време...

За друго место во Скопје не знам :)
А бе едно џез дувло...

Не знам што се подразбира под дувло, ама џез свирки во живо имаш во Light кафе кај АМСМ/ Бугарска амбасада. Од скоро кафичот е ребрендиран во џез клуб.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom