Џез дувло во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Снеф:)
  • Време на започнување Време на започнување
Jас длабоко се извинувам, ама како знаеш дали луѓето се ,,искомплексирани,, кога ќе излезеш на некое место? Нешто тест праиш?!
Се надевам дека не си била во Џез ин Охрид па за да знајш на шо му се однесуваше тоа не искомплексирани(грешка од негова страна шо не употребил друг збор)...
Него и јас сум се запрашал , како во Скопјево немат(поточно не сум налетал) некое местенце шо работит до раните утрински часови(значит не до 00:00 и фајрон) а е со опуштена атмосфера, идеална за консумирање алкохол и запознавање на нови личности или со еден збор за дружба без притоа да се секираш дали ќе те пуштат на врата, дали ќе јадиш "чотек" од локалниот рекеташ ради тоа шо си го погледнал накриво и илјадници други работи кои можеле да ти ја упропастат вечерта...
--- надополнето: 16 мај 2012 во 07:04 ---
Не знам што се подразбира под дувло, ама џез свирки во живо имаш во Light кафе кај АМСМ/ Бугарска амбасада. Од скоро кафичот е ребрендиран во џез клуб.
во близина на лајт кафе сум сместен али незнам зошто никогаш не сум приметил дека прават џез свирки... иначе фала на информацијава.

Се надевам дека не си била во Џез ин Охрид па за да знајш на шо му се однесуваше тоа не искомплексирани(грешка од негова страна шо не употребил друг збор)...
Него и јас сум се запрашал , како во Скопјево немат(поточно не сум налетал) некое местенце шо работит до раните утрински часови(значит не до 00:00 и фајрон) а е со опуштена атмосфера, идеална за консумирање алкохол и запознавање на нови личности или со еден збор за дружба без притоа да се секираш дали ќе те пуштат на врата, дали ќе јадиш "чотек" од локалниот рекеташ ради тоа шо си го погледнал накриво и илјадници други работи кои можеле да ти ја упропастат вечерта...
--- надополнето: 16 мај 2012 во 07:04 ---

во близина на лајт кафе сум сместен али незнам зошто никогаш не сум приметил дека прават џез свирки... иначе фала на информацијава.
Маракана ама сега ко шо знам е окупирана од тинејџери а се упикуваат и сељачишта.

Има џез во живо во Тренд кафе. Тоа е кај поранешен Лондон Паб. И тоа многу добар пијано џез, еден од моите професори (џезери во душа) свири пијано :)
Понекад пее една девојка, понекад само бас и пијано, понекад носат и тапани, ама секогаш се пијанистот и бас.

Никогаш не сум била во Jazz In, ама колку што знам од муабети, таму не пуштаат џез цело време...

За друго место во Скопје не знам :)
А професорот дали свири и трезно? :P

Се зезам, фала на информација. :)

Ајде сто имиња и 3 фејсбук групи. Не е ни чудо што тешко се наоѓа, лошо е за маркетингот.

Првиот пат се мрднав од барање горе долу низ чаршија а тоа да ти било на средина кај чешмата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom