Кој е Бог?

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.214
Поени од реакции
12.205
A, таман ни тргна муабетот.:(
--- надополнето: 15 мај 2012 во 17:32 ---

Е, полека со анатеми, се сложувам дека секој е бог, ама не сам, туку со Бог.;)
Либериј, не ме заморувај море :)
Кај ти тргнал муабетот не знам...
Јас лично не поднесувам многу многу следбеници на Црни богови... или Богови кои казнуваат. Многумина знам што со тоа немаат проблем... но ете јас сеуште „маки мачам“ со такви ко тебе и не ни оди муабетот. Сигурно богот ми ги праќа како искушенија се си бидува ;)

Анатеми, знаеме каде има. И ако тоа твоето Бог=2+1 - жена, не благодарам, тоа не е мојот бог :)

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Либериј, не ме заморувај море :)
Кај ти тргнал муабетот не знам...
Јас лично не поднесувам многу многу следбеници на Црни богови... или Богови кои казнуваат. Многумина знам што со тоа немаат проблем... но ете јас сеуште „маки мачам“ со такви ко тебе и не ни оди муабетот. Сигурно богот ми ги праќа како искушенија се си бидува ;)

Анатеми, знаеме каде има. И ако тоа твоето Бог=2+1 - жена, не благодарам, тоа не е мојот бог :)
Ти си знаеш.:rolleyes:
Јас мојот Бог не го нудам, наметнувам...напротив, јас слободно го запознав, па за секој кој сака нека повели да се запознае.:love:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ova nekade go procitav ,, Koga ke me prasaat koja vera si? Im odgovaram so prasanje A kolku toa ima Bogovi?,,
Poentata e ako ima Bog toj nema vrska so ovie nasive i so tie izumrenite posto ne moze site bogovi da se pravi a mora da bide samo eden.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.214
Поени од реакции
12.205
Јас мојот Бог не го нудам, наметнувам...напротив, јас слободно го запознав, па за секој кој сака нека повели да се запознае.:love:
Не го нудиш, го рекламираш...
Како и многумина други овде кои ги рекламираат своите старо-еонски богови.
Од премногу зборување нема да заборават луѓето дека некогаш имаше и БОЖИЦИ...
Мојата Божица облечена во црвенилото на Зората ќе ги обзеде телата , облечени во сиви и црни алишта, на Исус и Аллах и ќе ги обои со оган белите школи од исток отаде Ганг...

Но, зошто да ја рекламирам, кога вистински слободните луѓе добро знаат која е Таа и како да добијат најмногу од Божицата која не бара ниту жртва ниту пак казнува!

Ете вака приближно изгледаат вашите реклами за богови... или поточно философски религии кои не даваат решенија, туку само надеж.

Човекот е Бог, во заедницата на Богови и Божици! И бидете како Богови и нема да има смрт :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Па не си толкава цвеќка за мирисање. Избриши ги анатемите и остави секој со своето верување/неверување. Не биди ко браќава ти муслимани.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 18:22 ---
Заедница со конкретни личности.

Е кој е де?:vozbud:
Е универзум де :icon_lol:

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Не го нудиш, го рекламираш...
Како и многумина други овде кои ги рекламираат своите старо-еонски богови.
Од премногу зборување нема да заборават луѓето дека некогаш имаше и БОЖИЦИ...
Мојата Божица облечена во црвенилото на Зората ќе ги смува сивите и црни алишта на Исус и Аллах и ќе ги обои со оган белите школи од исток...
Но, зошто да ја рекламирам, кога вистински слободните луѓе добро знаат која е Таа и како да добијат најмногу од Божицата која не бара ниту жртва ниту пак казнува!

Ете вака приближно изгледаат вашите реклами за богови... или поточно философски религии кои не даваат решенија, туку само надеж.

Човекот е Бог, во заедницата на Богови и Божици! И бидете како Богови и нема да има смрт :)
Па добро, ако темата, Кој е Бог, е рекламна.;)
За болдот пак се сложувам ама машко- женските ентитети се одвишок.
Ние луѓето во заедница со Бог, сме Богови, без Него сме Ништо.:)
--- надополнето: 15 мај 2012 во 18:29 ---
Па не си толкава цвеќка за мирисање. Избриши ги анатемите и остави секој со своето верување/неверување. Не биди ко браќава ти муслимани.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 18:22 ---

Е универзум де :icon_lol:
Аааа безличниот. Ок(y)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да де во заедница со бог, тешко на тој што богот (самиот тој) го напуштил. Ги има таквите во едно село, близу главниов ни град (а богами и во два града што имаат Демир во своето име).

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
.напротив, јас слободно го запознав, па за секој кој сака нека повели да се запознае.:love:
Вашите Богови, и вашите запознавања, се во вашите мали мозочиња, испотресени од умирачката. Во страв, се сте способни да голтнете, па и една таква збирка на глупости каква што е библијата. А за овој изгубениот џихадист на темата, со интелегенција на туна од конзерва, не вреди ни зборови да се трошат.

Религиозните се срамот на човештвото...

Вашите деца ќе се срамат од вас, и со подбивање ќе гледаат на вашиот страв, кој ве принуди да коленичите...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.214
Поени од реакции
12.205
Не, не либериј, немој со тие копирања... едно та исто. Ок е ти што си веруваш, но да бараш заедница со „бог“ за да и ти бидеш бог е... лигавење и нема смисла.
Бог си, без разлика дали тебе ти се допаѓа тоа или не.
Само извежбај го богот во тебе да ужива во искуствата на Божицата и ќе видиш што бог носиш во таа черупка од човек.
Тогаш нема да мора да го вадиш окото ако тоа те соблазнува, ќе знаеш што да правиш а да бидеш целосен.
Ништо? Со голема буква? Ти има некоја симболика? Не сакаш да си Ништо? хм... Евреите имаат добар опис на Ништото од кое настанале 10 000 светови.

Барајте го бог во себе и надворешниот бог и приказните за Едниот Бог и супер-силниот бог кој што помага само на Евреи и во поново време уште еден кој што помага на муслимани(без разлика на нација), ќе исчезнат како прашина. Секој човек и секоја жена е ѕвезда. Во срцето гори таен пламен кој што ќе го согори секој надворешен бог велат.
Единствена заедница постои во човекот и ништо поеќе и ништо помалку. Не ги лажете луѓето со бедна надеж и бесцелен страв од смртта.
До ова се најблиску источните учења...

Ок, доста од мене... продолжете да видиме на крај кој ќе биде Бог или Божица...

Kajgana Shop

На врв Bottom