liberij
ТЕРИРЕМ
- Член од
- 3 април 2012
- Мислења
- 2.037
- Поени од реакции
- 1.018
Дали ова е нешто безлично?Универзумот (мултиверзумот)
Дали ова е нешто безлично?Универзумот (мултиверзумот)
Зависи што подразбираш под лице.Дали ова е нешто безлично?
Зашто Бог го создал за заедница, а не за индивидуализам.Тогаш што ќе му е бог ако самиот е бог.
Дали има идентитет?Зависи што подразбираш под лице.
Либериј, не ме заморувај мореA, таман ни тргна муабетот.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 17:32 ---
Е, полека со анатеми, се сложувам дека секој е бог, ама не сам, туку со Бог.
Заедница со што?Зашто Бог го создал за заедница, а не за индивидуализам.
Има.Дали има идентитет?
Ти си знаеш.Либериј, не ме заморувај море
Кај ти тргнал муабетот не знам...
Јас лично не поднесувам многу многу следбеници на Црни богови... или Богови кои казнуваат. Многумина знам што со тоа немаат проблем... но ете јас сеуште „маки мачам“ со такви ко тебе и не ни оди муабетот. Сигурно богот ми ги праќа како искушенија се си бидува
Анатеми, знаеме каде има. И ако тоа твоето Бог=2+1 - жена, не благодарам, тоа не е мојот бог
Заедница со конкретни личности.Заедница со што?
.
Е кој е де?Има.
Не го нудиш, го рекламираш...Ти си знаеш.
Јас мојот Бог не го нудам, наметнувам...напротив, јас слободно го запознав, па за секој кој сака нека повели да се запознае.
Па не си толкава цвеќка за мирисање. Избриши ги анатемите и остави секој со своето верување/неверување. Не биди ко браќава ти муслимани.Ти си знаеш.
Јас мојот Бог не го нудам, наметнувам...напротив, јас слободно го запознав, па за секој кој сака нека повели да се запознае.
Е универзум деЗаедница со конкретни личности.
Е кој е де?
Па добро, ако темата, Кој е Бог, е рекламна.Не го нудиш, го рекламираш...
Како и многумина други овде кои ги рекламираат своите старо-еонски богови.
Од премногу зборување нема да заборават луѓето дека некогаш имаше и БОЖИЦИ...
Мојата Божица облечена во црвенилото на Зората ќе ги смува сивите и црни алишта на Исус и Аллах и ќе ги обои со оган белите школи од исток...
Но, зошто да ја рекламирам, кога вистински слободните луѓе добро знаат која е Таа и како да добијат најмногу од Божицата која не бара ниту жртва ниту пак казнува!
Ете вака приближно изгледаат вашите реклами за богови... или поточно философски религии кои не даваат решенија, туку само надеж.
Човекот е Бог, во заедницата на Богови и Божици! И бидете како Богови и нема да има смрт
Аааа безличниот. ОкПа не си толкава цвеќка за мирисање. Избриши ги анатемите и остави секој со своето верување/неверување. Не биди ко браќава ти муслимани.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 18:22 ---
Е универзум де
Да де во заедница со бог, тешко на тој што богот (самиот тој) го напуштил. Ги има таквите во едно село, близу главниов ни град (а богами и во два града што имаат Демир во своето име).Па добро, ако темата, Кој е Бог, е рекламна.
За болдот пак се сложувам ама машко- женските ентитети се одвишок.
Ние луѓето во заедница со Бог, сме Богови, без Него сме Ништо.
Вашите Богови, и вашите запознавања, се во вашите мали мозочиња, испотресени од умирачката. Во страв, се сте способни да голтнете, па и една таква збирка на глупости каква што е библијата. А за овој изгубениот џихадист на темата, со интелегенција на туна од конзерва, не вреди ни зборови да се трошат..напротив, јас слободно го запознав, па за секој кој сака нека повели да се запознае.
Ц, не е безличен.Аааа безличниот. Ок
Не, не либериј, немој со тие копирања... едно та исто. Ок е ти што си веруваш, но да бараш заедница со „бог“ за да и ти бидеш бог е... лигавење и нема смисла.Па добро, ако темата, Кој е Бог, е рекламна.
За болдот пак се сложувам ама машко- женските ентитети се одвишок.
Ние луѓето во заедница со Бог, сме Богови, без Него сме Ништо.