- Член од
- 11 мај 2012
- Мислења
- 146
- Поени од реакции
- 31
pa togas kazi miАко можеше да сфатиш ќе беше Христијанин.
1. zosto jas treba da bidam hristianin ?
2. sto e Bibliata.
pa togas kazi miАко можеше да сфатиш ќе беше Христијанин.
Тоа ќе ти кажат другите.pa togas kazi mi
1. zosto jas treba da bidam hristianin ?
2. sto e Bibliata.
ti go ponudi toa, pa zatoa od tebe pobarav odgovorТоа ќе ти кажат другите.
Не ме прашуј мене.
Јас ќе ти дадам одговор кој нема да те задоволи, затоа се оградив.ti go ponudi toa, pa zatoa od tebe pobarav odgovor
pa togas nekami odgovori nekoj sto znae.
Кој това вели дека се „..едно исто...„?Па кога имаат поинаква улога, како тогаш тврдите дека се едно исто??? Кога едниот неможе да прави она што другиот може да го направи.
Ја, на пример, најубо се осеќам, кога зеам „џоинт„ и од „даун„ идам у „хај„, а за такво осеќање, уопште не ми требит никаква религија...Фаламу на Бога се осеќам многу добро во Исламот, единствениот спас го гледам во него.
ne mie bas jasno, sigurni ke mi do objasnisЈас ќе ти дадам одговор кој нема да те задоволи, затоа се оградив.
1. Треба да си Христијанин, затоа што е религија за неколку чекори понапред од вашата, и полека се движи кон некаква летаргија и станување дел од митологијата, и згора на се во 21 век, не е насилн акако вашата.
2. Библијата е исто што и куранот, "Света книга". За скоро време ќе се бараат овие две книги на рафтовите за МИТОЛОГИЈА.
Јасно ти е сега?
Неne mie bas jasno, sigurni ke mi do objasnis
za da go svatam prvoto prasanje ,ke mora da mi odgovovis na vtoroto prasanje.
2. Bibliata dali e ustav na covestvoto ?
togas ti ne si hristianin
Не сум Христијанин велиш, не сум муслиман, е што сум според тебе?togas ti ne si hristianin
ova po ubavo moze da ti go objasni nekoj sto znae poveke za hristianstvoto
pa ako ne si nisto , togas ti si "NISTO"Не сум Христијанин велиш, не сум муслиман, е што сум според тебе?
Е како сеа го заклучи оваpa ako ne si nisto , togas ti si "NISTO"
bi ti kazal mnogu za islamot, no ovaa tema e za hristianstvotoЕ како сеа го заклучи ова
Не може да сум ништо нели?
Или, мора да сум муслиман, или христијанин или било како врзан за некој Бог, за да станам нешто?
Пријателе ова што го напишавpa ako ne si nisto , togas ti si "NISTO"