Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
ti go ponudi toa, pa zatoa od tebe pobarav odgovor
pa togas nekami odgovori nekoj sto znae.
Јас ќе ти дадам одговор кој нема да те задоволи, затоа се оградив.

1. Треба да си Христијанин, затоа што е религија за неколку чекори понапред од вашата, и полека се движи кон некаква летаргија и станување дел од митологијата, и згора на се во 21 век, не е насилн акако вашата.

2. Библијата е исто што и куранот, "Света книга". За скоро време ќе се бараат овие две книги на рафтовите за МИТОЛОГИЈА.

Јасно ти е сега?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Па кога имаат поинаква улога, како тогаш тврдите дека се едно исто??? Кога едниот неможе да прави она што другиот може да го направи.
Кој това вели дека се „..едно исто...„?
Велиме дека се три ликови, кои имаат иста природа, а различни особини. Тоа не значи дека било кој од ликовите Божји е неспособен нешто да стори, туку тоа значи дека трите ликови/личности, ја запазуваат својата божественост, која им е заедничка, а ја запазуваат и својата различност, така што секој лик има свои засебни и непреносливи атрибути.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 14:59 ---
Фаламу на Бога се осеќам многу добро во Исламот, единствениот спас го гледам во него.
Ја, на пример, најубо се осеќам, кога зеам „џоинт„ и од „даун„ идам у „хај„, а за такво осеќање, уопште не ми требит никаква религија...:свиркам:

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
Јас ќе ти дадам одговор кој нема да те задоволи, затоа се оградив.

1. Треба да си Христијанин, затоа што е религија за неколку чекори понапред од вашата, и полека се движи кон некаква летаргија и станување дел од митологијата, и згора на се во 21 век, не е насилн акако вашата.

2. Библијата е исто што и куранот, "Света книга". За скоро време ќе се бараат овие две книги на рафтовите за МИТОЛОГИЈА.

Јасно ти е сега?
ne mie bas jasno, sigurni ke mi do objasnis
za da go svatam prvoto prasanje ,ke mora da mi odgovovis na vtoroto prasanje.
2. Bibliata dali e ustav na covestvoto ?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
pa ako ne si nisto , togas ti si "NISTO"
Е како сеа го заклучи ова:P

Не може да сум ништо нели?

Или, мора да сум муслиман, или христијанин или било како врзан за некој Бог, за да станам нешто?

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
Е како сеа го заклучи ова:P

Не може да сум ништо нели?

Или, мора да сум муслиман, или христијанин или било како врзан за некој Бог, за да станам нешто?
bi ti kazal mnogu za islamot, no ovaa tema e za hristianstvoto
no ti ne mozes da kazes nisto za tvojata vera, a kamo li mene da me ubedis

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
pa ako ne si nisto , togas ti si "NISTO"
Пријателе ова што го напишав

е моето прашање кон тебе:P

Не е ова мој заклучок, туку прашање бидејќи на крајот има знак прашалник.

Ама претпоставувам дека твојот одговор е токму црвенот - морам да сум врзан за некој Бог, за да бидам нешто:P Така?

Е тие безбожниците, атеистите како сакаш наречи ги, што казна им следуе според Куранот?

И дали тебе ти е дозволено да ја земеш правдата во свои раце, наместо Бог, во однос на неверниците?

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
so doagjanjeto na prorokot Muhammed i svetiot Kuran, Biblata stana nevalidna za covectvoto!
inace mislam na orginalot koj vekje i taka ne e validen tuku ima nekoi kopii koj se prepisani od covek kako sto sakale oni.
svetiot Kuran za lugjeto e "kako treba da gi ziveat nivnite zivoti i vo sto treba da veruvaat"

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom