Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Пробав и со Рекува, и со ЕАСУС и пак нејќеше, уопште не го наоѓа My Documents фолдерот.
Ќе го форматирам, друго чаре негледам.
Зошто бе да форматираш?

Не видов нигде дали проба со System restore..

Скенирај за секој случај со Malwarebytes & Hitman Pro.

Не знам дали ми е прашањето на место, ама не знаев каде да се обратам. Сакам да извадам subtitle (.srt file) од филм. Значи преводот ми е залепен за филмот и не може да се исклучи. Дали постои некоја програма што може да ги раздели филмот и преводот (subtitle-от) на два различни фајла. (.срт и .ави.)?

Ако на филмот има ПРИЛЕПЕНО превод, тогаш нема никакво "вадење" на превод затоа што не е логично и не постои такво нешто.

Како да сакаш натписот од некој постер во филмот да го "извадиш" во текст документ... Нема логика.

А .mkv ќе може?
Не, само од ДВД.
Пробав и со Рекува, и со ЕАСУС и пак нејќеше, уопште не го наоѓа My Documents фолдерот.
Ќе го форматирам, друго чаре негледам.
Полека бе другар, најлесно е формат (т.е. Преинсталација не е формат) Што од тие проба, со демо верзии нема да извлечеш ништо. Ако си исталирал еден куп работи после бришењето, шансите се многу мали, да не ти даваме лажна надеж (посебно игра ако е некоја). И Recuva и GetDataBack, сум ги користел даваат добри резултати.

Имам проблем со google chrome,несака да ми ги памти пасвордите што ми се зачувани и сеа на секое ново уклучување на пример на кајгана морам да пишам јузер и пасс!!! Несакам да го реинсталирам затоа што имам многу линкови зачувано,ако може некој да ми каже како да ги сочувам линковите пто ми се зачувани ќе го реинсталирам!Или пак некое друго чаре!

За да влезеш во сеттингс, кликни најгоре десно на кључот, (каде што се затвора Chrome) па скрол надоле и влези во сетингс (незнаеме колку е способен за баратање со компјутер, па мора вака детално) :)

абе у реду е тоа така ми е,ама пак несака!!!

Имам проблем со google chrome,несака да ми ги памти пасвордите што ми се зачувани и сеа на секое ново уклучување на пример на кајгана морам да пишам јузер и пасс!!! Несакам да го реинсталирам затоа што имам многу линкови зачувано,ако може некој да ми каже како да ги сочувам линковите пто ми се зачувани ќе го реинсталирам!Или пак некое друго чаре!

Ја имаш најновата верзија ? Симни ја од google.com/chrome и инсталирај ја (така ништо нема да се избрише). Друга опција што можеш да ја пробаш е да направиш акаунт на гугл, да го синхронизираш со хромот (лозинки,историја,букмаркс и слично) па потоа реинсталирај го, и откако ќе се најавиш со тој акаунт сите работи повторно ќе се вратат :)

Ја имаш најновата верзија ? Симни ја од google.com/chrome и инсталирај ја (така ништо нема да се избрише). Друга опција што можеш да ја пробаш е да направиш акаунт на гугл, да го синхронизираш со хромот (лозинки,историја,букмаркс и слично) па потоа реинсталирај го, и откако ќе се најавиш со тој акаунт сите работи повторно ќе се вратат :)

Точно, добра идеја.

Зошто бе да форматираш?

Не видов нигде дали проба со System restore..
Проблемот е тоа што немав направено бек-ап. Пробав со сите можни фолдери, но ниту еден не ми ги враќа целосно податоците, плус со Рекува му стои статус на Unrecoravable.
Иначе фала пуно на помошта, сепак му се решив на формат, ионака година ипол го немам чепнато.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom