Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Пробав и со Рекува, и со ЕАСУС и пак нејќеше, уопште не го наоѓа My Documents фолдерот.
Ќе го форматирам, друго чаре негледам.
Зошто бе да форматираш?

Не видов нигде дали проба со System restore..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Скенирај за секој случај со Malwarebytes & Hitman Pro.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не знам дали ми е прашањето на место, ама не знаев каде да се обратам. Сакам да извадам subtitle (.srt file) од филм. Значи преводот ми е залепен за филмот и не може да се исклучи. Дали постои некоја програма што може да ги раздели филмот и преводот (subtitle-от) на два различни фајла. (.срт и .ави.)?
Ако на филмот има ПРИЛЕПЕНО превод, тогаш нема никакво "вадење" на превод затоа што не е логично и не постои такво нешто.

Како да сакаш натписот од некој постер во филмот да го "извадиш" во текст документ... Нема логика.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А .mkv ќе може?
Не, само од ДВД.
Пробав и со Рекува, и со ЕАСУС и пак нејќеше, уопште не го наоѓа My Documents фолдерот.
Ќе го форматирам, друго чаре негледам.
Полека бе другар, најлесно е формат (т.е. Преинсталација не е формат) Што од тие проба, со демо верзии нема да извлечеш ништо. Ако си исталирал еден куп работи после бришењето, шансите се многу мали, да не ти даваме лажна надеж (посебно игра ако е некоја). И Recuva и GetDataBack, сум ги користел даваат добри резултати.

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Имам проблем со google chrome,несака да ми ги памти пасвордите што ми се зачувани и сеа на секое ново уклучување на пример на кајгана морам да пишам јузер и пасс!!! Несакам да го реинсталирам затоа што имам многу линкови зачувано,ако може некој да ми каже како да ги сочувам линковите пто ми се зачувани ќе го реинсталирам!Или пак некое друго чаре!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
За да влезеш во сеттингс, кликни најгоре десно на кључот, (каде што се затвора Chrome) па скрол надоле и влези во сетингс (незнаеме колку е способен за баратање со компјутер, па мора вака детално) :)

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
абе у реду е тоа така ми е,ама пак несака!!!

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам проблем со google chrome,несака да ми ги памти пасвордите што ми се зачувани и сеа на секое ново уклучување на пример на кајгана морам да пишам јузер и пасс!!! Несакам да го реинсталирам затоа што имам многу линкови зачувано,ако може некој да ми каже како да ги сочувам линковите пто ми се зачувани ќе го реинсталирам!Или пак некое друго чаре!
Ја имаш најновата верзија ? Симни ја од google.com/chrome и инсталирај ја (така ништо нема да се избрише). Друга опција што можеш да ја пробаш е да направиш акаунт на гугл, да го синхронизираш со хромот (лозинки,историја,букмаркс и слично) па потоа реинсталирај го, и откако ќе се најавиш со тој акаунт сите работи повторно ќе се вратат :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Ја имаш најновата верзија ? Симни ја од google.com/chrome и инсталирај ја (така ништо нема да се избрише). Друга опција што можеш да ја пробаш е да направиш акаунт на гугл, да го синхронизираш со хромот (лозинки,историја,букмаркс и слично) па потоа реинсталирај го, и откако ќе се најавиш со тој акаунт сите работи повторно ќе се вратат :)
Точно, добра идеја.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
H

HoT IcE

Гостин
Зошто бе да форматираш?

Не видов нигде дали проба со System restore..
Проблемот е тоа што немав направено бек-ап. Пробав со сите можни фолдери, но ниту еден не ми ги враќа целосно податоците, плус со Рекува му стои статус на Unrecoravable.
Иначе фала пуно на помошта, сепак му се решив на формат, ионака година ипол го немам чепнато.

Kajgana Shop

На врв Bottom