M
Moon Child
Гостин
Некој има поима до каде се во потрагата по оние што избегаа во Косово?
Протести се најавени дека ќе има секој петок. А ќе видиме каков ќе биде интензитетот, дали ќе се намалува или ќе расте. Со оглед на тоа дека е можно да има уапсени вандали од протестите, можам да претпоставам дека само ќе добиваат на интензитет. Се со цел да има притисок да не се апсат вандалите.A dali ke ima povtorno protesti po povod segasnive privedeni demonstranti ?
Potpolno se soglasuvam, ali mene me zagrizuva faktot sto se poveke se zborruva za protestite i i uapsenite dosega a vprocem nikoj ne govori za toa do kade e istragata, imaat li soznanija kade se ovie dvajca begalci po koi se traga.Da ne zaboravime deka oni licno pukale vo zrtvite.Протести се најавени дека ќе има секој петок. А ќе видиме каков ќе биде интензитетот, дали ќе се намалува или ќе расте. Со оглед на тоа дека е можно да има уапсени вандали од протестите, можам да претпоставам дека само ќе добиваат на интензитет. Се со цел да има притисок да не се апсат вандалите.
Тоа ти е проверено сценарио.
Косово ти е Везилке црна рупетина на Балканот и на Европа.Некој има поима до каде се во потрагата по оние што избегаа во Косово?
Никој не е приведен, само се идентификувани и наводно ќе има кривични пријави во што јас се сомневам. За некој од овие подлуѓе да биде осуден или било како казнет треба истиот да биде снимен со 3 камери а снимката да пројде на неколку национални телевизии. Иначе за тепање,навредување Македонци по темни улички, фрлање камења,демолирање, мочање по нашето знаме по мое мислење никој не одговара.A dali ke ima povtorno protesti po povod segasnive privedeni demonstranti ?
Има некој чуено за нешто вакво?Муџахединот Бушатлиќ во Кондово повикува на напади врз немуслиманитеБушатлиќ честопати престојувал во Кондово, селото каде што се наоѓа центарот за обука. Во ова село, тврди Глас Српске, претстојуваат голем број поранешни припадници на единицата Ел муџахедин и членови на Активната исламска младина, организација која американскиот стејдепартмен ја оцени како терористичка.Поранешен припадник на единицата Ел муџахедин и основач на Активната исламска младина (АИО) на БиХ, Абдусамед Бушатлиќ, на предавањата што ги држи во Македонија повикува на напади врз немуслиманите, објави Глас Српске.Медиумот од соседна Србија тврди дека ова се информации од извори од македонските безбедносни служби. Според нивните информации Бушатлиќ честопати престојувал во Кондово, селото каде што се наоѓа центарот за обука. Во ова село, тврди Глас Српске, претстојуваатголем број поранешни припадници на единицата Ел муџахедин и членови на Активната исламска младина, организација која американскиот стејдепартмен ја оцени како терористичка.Понатаму се наведува дека Кондово е држава во држава, место каде власта нема никаква контрола, а полицијата ретко влегува. Припадниците на безбедносните сили се таму само кога има рации. Во Кондово, тврди Глас Српске, се наоѓаат и припадници на поранешната Ослободителна војска на Косово, кои заедно со муџахедините и со членови на АИО обучуваат радикални исламисти за борба и за напади.Абдусамед Бушатлиќ е роден во 1965 година кај Горни Вакуф. На почетокот на војната се приклучил во редовите на Армијата на БиХ и во единицата Ел муџахедин го дочекал крајот на војната. Неговите предавања на цедиња ги дистрибуира издавачката куќа Себил од Зеница
What the fuck...http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=70072
Има некој чуено за нешто вакво?
Има некој некакви информации или уште еден обид за сензационализам?
Исто таква беше и мојата реакција...What the fuck...
Во ред е тоа, ама кога јас реагирам така, а знаеш од каде сум, тогаш знаеш дека целата приказна е bullshit.Исто таква беше и мојата реакција...
Мене не ми личи на измислена приказна, нешто смрди во државава, тоа сите заедно го чувствуваме. Затоа треба и заедно да се бориме додека е време, оти потоа ќе биде касно.Во ред тоа, ама кога јас реагирам така, а знаеш од каде сум, тогаш знаеш дека целата приказна е bullshit.
Edit:
Т.е.... којзнае. Се надевам дека се работи за измислена приказна од страна на српските медиуми.
ПРОТЕСТИТЕ ЈА ПРОТРЕСОА ДУИ
Али Ахмети кокетира со демонстрантите
Интегративците негираат дека се повеле од барањата на демонстрантите, но сепак, потврдуваат дека доколку е потребно, во интерес на државаата е да се формира независна комисија од странски експерти
Kокетира ли владејачката ДУИ со демонстрантите поради популизам, исплашена од жестокоста на нападите врз партиските челници и со тоа им дава ли легитимитет на барем засега неидентификуваните организатори на протестите против акцијата „Монструм“? Ова е дилемата која се наметнува по заседанието на највисокиот партиски орган на интегративците - Централниот совет и заклучоците кои произлегоа од таму, а кои во некои делови се совпаѓаат со барањата на демонстрантите, кои во петокот беа испорачани преку писмо што им го поделија на новинарите што ги следеа протестите.
Интегративците негираат дека се повеле од барањата на демонстрантите и оти со тоа даваат легитимитет на организаторите кои се непознати за јавноста. Сепак, ДУИ потврдува дека, доколку е потребно, во интерес на државата е да се формира независна комисија од странски експерти за да нема ни трошка сомневање во судскиот процес против осомничените за петкратното убиство кај Железарското Езеро. Ова како клучно барање го истакнаа демонстрантите. Тие бараат ОБСЕ, САД, ЕУ, Турција, Албанија и Kосово да се заложат да се формира независна истражна комисија од меѓународни експерти за да се расветли судбината на уапсените во акцијата „Монструм“.
- Ако е потребно, ќе бараме не едно, туку две или три мислења од независни експерти за да нема ни малку сомневање кај граѓаните дека судскиот процес е монтиран. Доколку е потребно и доколку се јави сомневање за кредибилитетот на судската одлука, за државата е подобро да ангажираат и странски експерти - вели партискиот портпарол Бујар Османи и додава дека на Централниот совет не се расправало за барањата на демонстрантите.
Во ДУИ не сакаат да коментираат какви било партиски оцени за обвинувањата на демонстрантите упатени на нивна адреса. Османи пред состанокот изјави дека граѓаните имаат право да ги кажат своите забелешки кон ДУИ како владејачка партија и додаде дека се спремни за разговор со граѓаните. Но и за ова вчера Османи немаше прецизен одговор со кого ќе разговараат ако се знае дека организаторот е непознат за јавноста.
Во заклучоците на Централниот совет се вели дека ДУИ се дистанцира и го осудува грозниот чин на петкратното убиство истакнувајќи дека е од посебна важност да се почитуваат правото и невиноста с` додека органите на правдата не го кажат последниот збор, бара сторителите на кривичното дело да ја добијат заслужената казна врз основа на докази и убедливи аргументи за судскиот процес, како и да се извести јавноста за мотивите на чинот.
Како тргнале работите нема да ме изненади ако во Кондово има муџи.Во ред е тоа, ама кога јас реагирам така, а знаеш од каде сум, тогаш знаеш дека целата приказна е bullshit.
Edit:
Т.е.... којзнае. Се надевам дека се работи за измислена приказна од страна на српските медиуми.