Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
da vo svetiot Kuran pisuva za sedumte nivoa na neboto. no detali neznam samo znam deka imaat nekakva cel, ti od kade slusna za tie 7 nivoa?
--- надополнето: 14 мај 2012 во 10:21 ---
ti ne ja znaes modernata nauka. ogoremen fail. da ne se planinite ke ima uste poveke potresi vaka e normalno iako ima potresi.
i mn dobro znaeme kade ima poveke zemjotresi na najnisko nivo na zemja, jas na primer uste ne sum cul da ima srede evropa nekoj silen zemjotres kaj so se Alpite!
ti si cul?
mn dobro znam i tvrdam deka se sto e zivo od voda e nastanato tuka nema diskusii
prasaj nekoj sto se razbira za toa kako se sozdava bebeto vo matka. plus toa vo svetiot Kuran se spomnuvaat i 3te fazi na embrionot.
tuka se sto e vo orbitata plovi kako da sakal da ni kaze Allah deka nisto ne stoi na mesto!
sonceto ima svoja pateka sto vrti okolu orbitata za 1 godina 70 milioni klm. i mesecinata go sledi sonceto,
i isto pisuva deka mesecinata nema svoja svetlina tuka se reflekira od sonceto dobiva svetlo
i vo svetiot Kuran ne se misli bas na cvezda tuku na nekoj poseben vid na svetlo sto tropa i ima zvuk na tupani
vodata ne se mesa covece. modernata nauka i najgolemite naucnici so pogolem intelekt podkleknaa na svetiot Kuran!
dali ima nesto drugo sto ne ti e jasno?
Ја би додал дека модерната наука за секое ново откритие или подобрување на старите, го консултира прво куранот да не напраи некоја утка случајно. Што е сигурно, сигурно е.