- Член од
- 23 јануари 2009
- Мислења
- 10.640
- Поени од реакции
- 2.504
Почнува Кралот да гази, ќе земе да ја реши што побргу...
Баш дека играат сами сметам дека многу ќе ги кошта кога ќе играат против посилен противник кадарен за титула, почнувајќи од Бостон кои верувам дека ќе дојдат до финале на Запад.Значи сами леброн и вејд играат САМИ
Ја па типувам на крајно неизвесно финале на Исток и поебување на сите што мислат дека Мајами лесно ќе дојдат до големото финале после проблемите кои ги имаа Чикаго и нивната елиминација. Удирам дури и на 7 натпревари само ако све биде во ред со Бостон, односно ако немаат проблеми со повредиве.Ја мислам доколку се сретнат во финале Оклахома и Мајами дека Мајами ќе бидат поразени и тоа асално. Не летајте одма не е ова хејт над Леброн нити над Мајами него мое мислење од проста причина што сега за сега Тандериве премногу убедливо делуваат, не само заради метлата над Далас него и општо во текот на целата сезона. Покрај Дурент кој игра ненормално добра сезона, и Вестбрук еве, како двајца лидери, имаат се што треба за титула, а тоа е: добар играч од клупа т.е. најдобар оваа сезона, добар тренер со добра ротација на играчи, и најбитно од се одлична одбрана, тука пред се алудирам на Перкинс, Ибака и Сефолоша, а ништо полош не е ни Колисон. Башка и тимски се многу добри, имаат добра тимска игра, мислам дека оваа сезона најсериозни кандидати се за титулата.
Иако сум фан на Лејкерс мене ич нема да ми биде криво да освојат они бидејќи се млад, одличен и перспективен тим.
П.с. Го заборавив Фишер, многу битен фактор во тимот на Оклахома. Тон искуство, погодува клучни шутеви, игра страшна одбрана и пред се е голем мотиватор за тимот.
Затоа и пишав, „доколку“ влезат жешките у финале.Ја па типувам на крајно неизвесно финале на Исток и поебување на сите што мислат дека Мајами лесно ќе дојдат до големото финале после проблемите кои ги имаа Чикаго и нивната елиминација. Удирам дури и на 7 натпревари само ако све биде во ред со Бостон, односно ако немаат проблеми со повредиве.
Само пак ќе кажам, мое мислење е дека без разлика кој ќе е финалист од истоков, шампион повторно ќе биде екипа од западот.
Само тие не сакам да земет. Многу досаден тим, не знам ни јас зошто. Имаше дури и статија на nba.com за то дека многу ретки биле фановите надвор од Сан Антонио кои навивале за нив. Никој играч од кај нив не ми е антипатичен бтв, ама ич не ги сакам.... и на крај Сан Антонио ќе земе, ни Леброни, ни мамби, ни Дурентули...