iPad 3

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Сите си имаат WiFi а ако земеш iPad со 3G нормално дека ќе треба да ставиш Sim картица за тој интернет.
знам за тоа туку, мислам кога ајпадот покрај што има 3г, а немам сим картичка ќе треба да трчам по опертаориве(ВИП,ОНЕ Т-ШИТ), ќе може ли да се користи ВИ-ФИ како привремено и после(понатака денови)да си ставам СИМ картички????

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
знам за тоа туку, мислам кога ајпадот покрај што има 3г, а немам сим картичка ќе треба да трчам по опертаориве(ВИП,ОНЕ Т-ШИТ), ќе може ли да се користи ВИ-ФИ како привремено и после(понатака денови)да си ставам СИМ картички????
Да, може.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Е да де, Wifi си е Wifi, не знам што те буни.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Е да де, Wifi си е Wifi, не знам што те буни.
е па ме буни што мора ли да се стави СИМ картичка за да активира ајпадот како на некои мобилни тел. додека без СИМ-от за привремено да користам ВИ-ФИ па потоа понатак да ставам СИМ :confused::tapp:

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Мислам дека те разбирам што сакаш да прашаш. Кај некои телефони ако немаш сим, после вклучување телефонот е во некој сервис/офлајн мод и не се достапни сите функции. Претпоставувам прашуваш дали е истото и кај Ајпедот. Немам ајпед, ама би требало да е целосно функционален, а сим да ти биде потребен само доколку сакаш да користиш 3Г конекција и да имаш мобилен интернет.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
е па ме буни што мора ли да се стави СИМ картичка за да активира ајпадот како на некои мобилни тел. додека без СИМ-от за привремено да користам ВИ-ФИ па потоа понатак да ставам СИМ :confused::tapp:
Може може, си фураш на вифи, ако ти притреба 3г ќе си купиш микро-сим и готово.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Да не знае некој за Аir Video free зашто не ми чита срт преводи. И дали платената верзија би читала?

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
t-mobile продава iPhone4(s). iPhone4(s) користи микро СИМ. даваат микро сим во сите варијанти (како што беше погоре кажано)
iPad 3 (the new iPad) и 2-та други пред него бараат iTunes за да се активираат. Ништо друго.
има друга работа. т-хоум сега дава со 3 макс комфорт (можеби и со други пакети) стик со СИМ со 2 гига мобилен интернет месечно. тоа може да биде добар дил за iPad. треба само да се замени картичката во т-мобиле. веројатно ќе треба малку убедување, (па, незнам, па тоа е од т-хоме, па тоа иде само со стик итн). теткицата од 171 ми рече дека по надминување на 2-та гига месечно - ништо не се дешава!? демек, нема да се наплаќа, туку ќе ги остаат корисниците да тераат... се надевам дека не е стапица.
се извинувам за оф топикот. ми се чини релевантно за iPad. so much so, да сакам да си купам нов iPad. (јас имам wifi only iPad 1)...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Оне продаваат исто така телефони со микро сим картици. Така да имаат и они.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Vip не продаваат такви телефони, но имаат микро сим исто.

Kajgana Shop

На врв Bottom