NBA Finals 2012

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
30.635
За мене се шампиони. :cuc:
Уживам во секој натпревар на Нагетси.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Ете што убаво си заспав по победата на Лејкерс :P

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
(y)

еј , ќути, и јас не го забележав дека 3 поста по ред играчов он не го знае, значи најдобриот играч на противничкиот тим, кој се шеташе низ "одбранава" на ЛА секоја утакмица и влегуваше како сака, иако е "метар и жилет" спрема "центриве" на ЛА, опасни врби !

а УСТВАРИ МИ КАЖА ДЕКА ЈАС НЕ СУМ ЈА ГЛЕДАЛ СЕРИЈАТА ама важно и ми кажа дека го знаел Чемберлеин и Ван ексел и династијата на ЛА и од што нема што да каже ја пушти плочата на ЛА да врти !

а да и муабетот дека уствари ЛА ги "мрзело" (а и минатата година со Далас ептен ги фана мрза, а иде плејоф ЛА ги фака мрза, ги "трујат" :pos: , де ова де она )

па да ми речеа мене дека ги "мрзи" ЛА, јас ке ургирав кај Штерн , ке му објаснев убоо дека ЛА не им се игра и он може така ке им ја дадеше титулата, ке немаше ни плајофф ни ништо (y) . многу ПРОСТО зошто да чекаме до сабајле за да гледаме утакмици и после ненаспани
Се слагам со твоите постови ( барем со поголемиот дел) ама те молам смени си начин на комуникација затоа што те бануваат нон-стоп. А се глеа дека пратиш поише НБА од 95% тука што пишуваат.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
спасија ептен глава Лакерс !

Steve Blakе =клучот, џокерот на тимот оваа партија кај ЛА, нема дилема, ја изигра за мене партијата на животот, плус и во 7 решавачка утакмица :cuc:, се транформираше во Reggie, втор стрелец во тимот , 19 поени, засени многу играчи кои требаше демек да ја решат партијата. 5/6 за три (y). Да не беше овој негов ефорт и учинокот на Гасол ќе паднеше во вода, а мамбата ќе се вадеше дека бил болен

Повторно Лакерс беа надрипани !

Денвер, иако направија многу грешки (премногу за 7 утакмица), никогаш не се откажаа и на гостински терен што се вратија од 16 разлика во 7 утамица :eek: , кажува за разликата во квалитет кај овие два тима и менталитетот (кој за годините на Денвер е за почит), сепак на крајот последните 4-5 минути изиграа лошо. Харинтон ја имаше најдобрата партија оваа серија, штета што не беше по инволвиран предходните партии, сега ќе беа веќе наредна рунда. Галинари најмногу потфрли од сите. И покрај сите осцилации и слаба игра можеа да ја добијат партијата. Муабетите дека Лакерс биле поискусни, појаки, на центарска позиција и др. прикаски паднаа сите во вода , ќе доминирале (n) !

БРАВО ДЕНВЕР (иде времето на овој тим !!!!!)

АЈДЕ СЕГА СИТЕ ОД ЛА ФАНОВИТЕ ( PETER, STEFAN, SYN, ROMANTICAR, ICEBOY, NINO, VANLOK ITN) ДА СЕ ИЗВИНИТЕ ЗА ПОТСМЕВОТ КОН ДЕНВЕР И МЕНЕ, КАКО РУТИНСКИ ЌЕ СТЕ ГО ДОБИЛЕ , А САМО ПОКАЖАВТЕ КОЛКУ РАЗБИРАТЕ НБА :tapp: !!!!!
Абе кој мој ме спомнуваш мене ,најди еден мој пост каде што му се потсмевам на денвер ебате тоа само да се лупало бес врска.А тоа дека се надрипани ај обајсни ми како?кога имаа40 и кусур скока,од кој 25 офанзивни.И како тоа мамбата ќе се вадел па нели гледаш дека цело време беше удвојуван и вешто си го искористија тоа.Башка тоа ,кога беше потребно им лупна тројка и им ги скина крилјата на денвер.Инаку секоја чест за денвер ја напрвија серијата интересна,пред се голема зслуга за тоа имаше џорџ карл.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Тај Лосон all the way.. многу ми е жал за денвер ептен сезонава изиграа добро

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.804
Vanlok Друже Тај Лосон се вика играчот.
Чесна грешка друже... по непроспиена ноќ (со понекое пивце) и Раде Шербеџија лесно станува Шербе Радеџија. :)

Поентата сепак си стои, одкако Коби го „фати„ во последната четвртина не даде ни поен повеќе.

Vanlok дај бре остај го, не му реплицирај.
Теле се учи, вол не се учи:unsure:
Ајс, мислам дека се работи за случај на Лејкерс комплекс и одредени проблеми во раното детство.. Сигурен сум дека позади целата таа непријатна надворешност и негативна енергија се крие добра личност. Само треба да му помогнеме да излезе на површината. ;)

rutina be
Со кој дел од анализата на серијата ЛАЛ-ДЕН не се согласуваш?
Пиши ни подетално нешто за играта наместо да плукаш по дискутантите.

ЛА оди во дуел со подобар и помлад противник кој имаше долг одмор, игра на домашен терен и е совршено екипиран да ги искористи слабостите на ЛА. Го имаат дури и Фиш да ги елаборира тие слабости и да игра со желба за докажување пред својот бивш тим (иако за мене секогаш ќе биде езерџија).

Освен ако не се случи некои чудо, ќе ти исполни желбата да ги видиш ЛА поразени... радувај се. :)
Само запамти дека не е готово се додека „не запее дебелата дама„ и не го потценувај срцето на шампионот.
--- надополнето: 13 мај 2012 во 13:55 ---

L

Löwe

Гостин
Добро бе нема опција Бан на ИП за овој?

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Добро бе нема опција Бан на ИП за овој?
Абе остај го баш ми е интересен му се чудим на паметот, многу го заебавале у школо ради лајкерси па сеа има големи комплекси

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.930
Поени од реакции
45.025
АЈДЕ СЕГА СИТЕ ОД ЛА ФАНОВИТЕ ( PETER, STEFAN, SYN, ROMANTICAR, ICEBOY, NINO, VANLOK ITN) ДА СЕ ИЗВИНИТЕ ЗА ПОТСМЕВОТ КОН ДЕНВЕР И МЕНЕ, КАКО РУТИНСКИ ЌЕ СТЕ ГО ДОБИЛЕ , А САМО ПОКАЖАВТЕ КОЛКУ РАЗБИРАТЕ НБА :tapp: !!!!!
Да да, не требаме во иднина да имаме толкава доверба во тимот за кој навиваме. :eek:

Прво, секој овде на форумов, вклучувајќи те и тебе, постира со доза на субјективност, ја како фан на Лејкерс, поготово после 2те победи дома, 2 лесни и рутински победи очекував максимум 2 порази, а после победата на гости, што требаше да правам ? Секој овде на темава во ваква ситуација очекува завршување на серија со оглед дека играа дома, каде повторувам, лесно дојдоа до победите.

Тоа што потфрлија клучни играчи во серија, несвојствено за нив сезонава, поготово за Бајнам, па и Гасол, кој за 2 мин вчера у прва четвртина го надмина учинокот од претходниот дуел, плус и тренерот кој правеше низа грешки е друг муабет, она што важеше стриктно за Лејкерс во оваа серија е '' зашто да биде едноставно кога може да биде комплицирано ''. Битно победија, се мачеа но победија, сега на ред доаѓаат Оклахома кои се огромни фаворити и искрено убер тешко ќе е да се елиминираат, со ваков пристап, невозможно, но како викаат, надежта последна умира и то је то, во секој случај не ги отпишувам пред време Лејкерс.

Нејсе, капа доле за Денвер, изиграа мушки, борбено, немаше да биде незаслужено ако они направија прогрес во наредна фаза, честитки до нивните фанови на форумов за прикажаното.

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
ЛА намерно ја однесоа серијата до 7 натпревари само за да го имаат Артест спремен за Оклахома. Без многу труд поведоа 3-1 и после пуштија да се игра 7-ми натпревар. Било кој што не е приврзан кон некој клуб од НБА можеше да го забележи тоа. Едноставно Артест им треба за со Грмотевиците. Што се однесува до тој дуел, мислам дека ќе биде максимално неизвесен,но пред се ќе гледаме добра кошарка. Предвидувам најмалку 6 натпревари.

BTW немој некој да мисли дека сум пристрасен кон ЛА, бидејќи воопшто НЕ сум, туку само реално гледам на работите.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.930
Поени од реакции
45.025
Ах, вечерва финале на Еуролига, затоа на СК прајм ќе одат Мајами и Индијана што значи на стримови ќе се гледа.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Од 7 е најинтересната денес. Мада мислам дека Мемфис ќе ги прегази Клиперс вечер многу лесно.

Kajgana Shop

На врв Bottom