Чекич
Мајкл Оливер судиски боготац
- Член од
- 16 октомври 2007
- Мислења
- 3.998
- Поени од реакции
- 6.305
да да и кокни и скаузер сленг ... до велшки дијалект него јас се надевам да почне италијански да учиЗнае англиски Кагава?
да да и кокни и скаузер сленг ... до велшки дијалект него јас се надевам да почне италијански да учиЗнае англиски Кагава?
Не му треба италијански во Манчестер Јунајтед нема италијанцида да и кокни и скаузер сленг ... до велшки дијалект него јас се надевам да почне италијански да учи
А мачеда?Не му треба италијански во Манчестер Јунајтед нема италијанци
Мачеда најверојатно ќе си замине летовоА мачеда?
Gomna izedeni lelelelelel! Se kladam da nemashe tema nitu ke znaevte deka se igra finale vo Germanija, livescore fans!!!
Да те прашам , а при 2:1 зашто не нападна Мурињо ете ај со 2:0 има резултат за во финале, а при 2:1 во 30 минути ако толку беа јаки ќе дадеа уште 2 гола ?Првиот гол од пенал, вториот од офсајд друго што направи Реал за да оди понатаму ?Ченто , не се резили со мислењата дека не биле мотивирани за у лига само ЛШ бркале ....пошо сите знаеме дека у Лш пројдоа ради глупата тактика на Мурињо да не напаѓа на 2-0 у 14та минута ....
Реално на среќа стигнавте до финале у ЛШ ...а за домашна лига јбг , Дортмунд се покажа како тврд орев.
Не знам како досега не научивте дека Клоп намерно не ги троши силите во ЛШ за да се насочи комплетно на домашното првенство..претходните две години очигледно е дека така постапи затоа имаше успех..ако се трошеа играчите и во ЛШ никогаш немаше да освојат две титули со ред и вака да го плескат Баерн Минхен..значи тоа сепак му е стратегија на Клоп кој сигурен сум дека и догодина ќе вади безвезни состави во ЛШ за да си испадни веднаш и да се насочи кон Бундеслигата..тој со толку мал буџет направи страшна екипа и што очекуваш да имаат амбиции во ЛШ???..Дортмунд не е толку голем клуб како Баерн па да се насочува кон сите натпреварувања и нема воопшто притисок ако не освои титула..па ете и најдобрите играчи си ги продаваат и пак се на врвот..секоја чест за оваа екипа не знам како имаат лице да пишат или зборуваат нешто против Дортмунд..заедно со Билбао се пример за останатите екипиВчера Дортмунд поштено си тепа, секоја чест. Во првиот дел сезоната не играа толку јако зашто неможат да издржат толку трчање и во вторник/среда во ЛШ, испаднаа од ЛШ и од тогаш немаат пораз. Догодина ако Клоп кој рипа од среќа кога и шанса направат , а не па гол да дадат ако не промени нешто,ако се паднат во потешка група пак ќе испаднат , во трет барабан ќе се повторно при извлекување така да сигурно нема лесни противници да имат.
Не знам како досега не научивте дека Клоп намерно не ги троши силите во ЛШ за да се насочи комплетно на домашното првенство..претходните две години очигледно е дека така постапи затоа имаше успех..ако се трошеа играчите и во ЛШ никогаш немаше да освојат две титули со ред и вака да го плескат Баерн Минхен..значи тоа сепак му е стратегија на Клоп кој сигурен сум дека и догодина ќе вади безвезни состави во ЛШ за да си испадни веднаш и да се насочи кон Бундеслигата..тој со толку мал буџет направи страшна екипа и што очекуваш да имаат амбиции во ЛШ???..Дортмунд не е толку голем клуб како Баерн па да се насочува кон сите натпреварувања и нема воопшто притисок ако не освои титула..па ете и најдобрите играчи си ги продаваат и пак се на врвот..секоја чест за оваа екипа не знам како имаат лице да пишат или зборуваат нешто против Дортмунд..заедно со Билбао се пример за останатите екипи
нема шанси да губиме 5 пати по ред од Дортмунд, не сме ние Реал, а ни они не се Барса.
Гледајќи ги резултатите од анкетава чисти 4:1 за Дортмунд а?
Заради мене да ме испровоцираат јадат гомна! Kids these days. А нивните тимови сезоната им заврши пред 3 месеци и досаден им е животот сеа.Аман бе луѓе се испукавте па оваа утакмица не беше толку важна. Дортмунд стана Германски шампион а Баерн со Господ напред ќе ја освој ЛШ значи и едните и другите задоволни. Купот е ок за во витрина ама ништо поќе.