Ова више ме радува,напредуваш,се уклучуваш во дебата...
Дечките си изиграа топ денес и си победија....Впрочем одлично знаат како да не победат и тоа е факт....
Но друг факт е дека Баерн сезонава перфектно изигра само во ЛШ...Освен утакмицата со Базел у гости се друго беше перфкетно....И тоа е показател што е тоа што ја мотивира екипата...
Веруј ми нема толку у несвест да паднат...Претходната исто ја изгубија на Вестфален па ги тепаа Реал....Овие играчи една работа ги интересира а тоа трофеј во ЛШ....
Ова е добро зошто ќе ја мотивира управата да нарпави уште подобро екипа од оваа која и така е добра во Европа....Иначе тоа што Дортмунд има сега 6 титула во Бундес односно 16 помалце од Баерн ништо нема да смени од тој аспект.
Па прво оди наназад некоја страна и види што сум пишал,а не одма да ги земаш на пик фановите на Интер...или што уште те боли финалето ?
Него ако не го освојат трофејот од ЛШ,што тогаш ќе ги мотивира следната сезона ?
Подобри скаутски менаџери од Дортмунд дали ќе доведат ?
Мислам те молам,остави ги на страна титулите,знаеме сите кој е Баерн,а кој е Дортмунд,ама денешниов Баерн со овој исто така денешен Дортмунд нема шанса да ги рамниме.
Во Баерн има играчишта,додека Дортмунд земаат просекуси играчи или hot prospect младинци,па ги прават играчишта за кој потоа се тепа пола Европа.
Моментално нема споредба помеѓу овие два клуба,минатото остави на страна.