Финале на германскиот куп: Bayern Munchen-Borussia Dortmund - сабота (20:00)

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Победник?

• Баерн

Гласови: 27 31,0%
  • Дортмунд

Гласови: 60 69,0%

• Вкупно гласачи
    87
  • Гласањето е завршено на .
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.916
Поени од реакции
23.339
Бундеслига: Баерн 22, Дортмунд 8
DFB-Pokal: Баерн 15, Дортмунд 3
Лига Шампиони: Баерн 4, Дортмунд 1
Интерконтинентален куп: Баерн 2, Дортмунд 1
Total market value: Баерн 315 М, Дортмунд 175 М

Браво !!

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
незнам дали си за Баерн ама незнам што демек со титуливе ко фановиве на другиве клубови. Тоа е најглупо нешто не ебнаа поштено 5пат а и ако играме вака против нив у иднина уште долго ќе не тепаат

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Браво за Дортмунд,заслужено си тепаа,секоја чест денеска!

И дај не ме јеби лутко,Интер фанови ја окупирале темава.....:pos:Лумецане неможат да го тепаат,али увек се расположени за ситење....класика!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Браво за Дортмунд,заслужено си тепаа,секоја чест денеска!

И дај не ме јеби лутко,Интер фанови ја окупирале темава.....:pos:Лумецане неможат да го тепаат,али увек се расположени за ситење....класика!

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
незнам дали си за Баерн ама незнам што демек со титуливе ко фановиве на другиве клубови. Тоа е најглупо нешто не ебнаа поштено 5пат а и ако играме вака против нив у иднина уште долго ќе не тепаат
Абе ме нервираат некои фаци тука што лечат комплекси на поразите на Баерн, голем К ако сме изгубиле 5:2, за 7 дена играт два многу важни натпревари, нормално е да се под стрес и да прават грешки. Не го негирам фактот дека не уништија денес, одбраната целосно потфрли, а и Ноер немаше некое добро издание но што е тука е ...

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Немој да ме јебеш бре
Ceриозен сум. Ројс е ,гледано од сите агли, подобар играч од Кагава. Можеби во визија на терен и избирање на правиот пас јапончето има мала предност, но Ројс е побрз,постартен, подобар дриблинг и има подобар шут од далечина. Ројс во послаб колектив, во Менхенгладбах има страшни бројки со топ игри.

Мое мислење е дека Goetze ќе го земе местото на Кагава во средината, а Ројс ќе игра десно крило.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839

Леле сине немој не ме радуј....Мислеше дека очекував нешто друго....???

Па ти до гроба ќе си легнуваш и стануваш со сликава.....од 2010 година....

фората е што на таа ќе си останеш.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Абе ме нервираат некои фаци тука што лечат комплекси на поразите на Баерн, голем К ако сме изгубиле 5:2, за 7 дена играт два многу важни натпревари, нормално е да се под стрес и да прават грешки. Не го негирам фактот дека не уништија денес, одбраната целосно потфрли, а и Ноер немаше некое добро издание но што е тука е ...
не се замарај со другите.....а дека напраија индивидуални грешки напраија апла во финалето несмее ниедна ваква грешка да има иначе одма ќе не казнат

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Леле сине немој не ме радуј....Мислеше дека очекував нешто друго....???

Па ти до гроба ќе си легнуваш и стануваш со сликава.....од 2010 година....

фората е што на таа ќе си останеш.
Сине не се прај мрднат коа не си,оди види наназад,т.е на првата страна имам пишано што мислев за вечерниов меч.
Јас од моја страна очекував навистина тврд меч,очекував Борусија да победи,но не толку убедливо...дури со 5-2.
Пишав и дека не им е толку важен вечерниов меч на Баерн,дека повеќе ќе се фокусираат на другото финале,ама вакво понижување долго ќе паметат.
Ја гледав утакмицата и Борусија да искористеше уште неколку ситни шанси,твојот Баерн можеше да си отиде дома и со десетка со кромид.
Да видиме како ова ќе се одрази на играчите на Баерн,понижување на сред Германија,на сред Берлин од најголемиот конкурент.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Сине не се прај мрднат коа не си,оди види наназад,т.е на првата страна имам пишано што мислев за вечерниов меч.
Јас од моја страна очекував навистина тврд меч,очекував Борусија да победи,но не толку убедливо...дури со 5-2.
Пишав и дека не им е толку важен вечерниов меч на Баерн,дека повеќе ќе се фокусираат на другото финале,ама вакво понижување долго ќе паметат.
Ја гледав утакмицата и Борусија да искористеше уште неколку ситни шанси,твојот Баерн можеше да си отиде дома и со десетка со кромид.
Да видиме како ова ќе се одрази на играчите на Баерн,понижување на сред Германија,на сред Берлин од најголемиот конкурент.
Ова више ме радува,напредуваш,се уклучуваш во дебата...

Дечките си изиграа топ денес и си победија....Впрочем одлично знаат како да не победат и тоа е факт....

Но друг факт е дека Баерн сезонава перфектно изигра само во ЛШ...Освен утакмицата со Базел у гости се друго беше перфкетно....И тоа е показател што е тоа што ја мотивира екипата...
Веруј ми нема толку у несвест да паднат...Претходната исто ја изгубија на Вестфален па ги тепаа Реал....Овие играчи една работа ги интересира а тоа трофеј во ЛШ....

Ова е добро зошто ќе ја мотивира управата да нарпави уште подобро екипа од оваа која и така е добра во Европа....Иначе тоа што Дортмунд има сега 6 титула во Бундес односно 16 помалце од Баерн ништо нема да смени од тој аспект.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Да али не е само до земање играчи ако не смениме нешто тактички џабе пак ќе не тепаат Дортмунд. Хајнкес ти е само план А и цепај 90 минути дали идело или не ништо не мењаа неможе 5 контри да ти праат 2ца играчи во рок од 5 минути

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Знае англиски Кагава?

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Да али не е само до земање играчи ако не смениме нешто тактички џабе пак ќе не тепаат Дортмунд. Хајнкес ти е само план А и цепај 90 минути дали идело или не ништо не мењаа неможе 5 контри да ти праат 2ца играчи во рок од 5 минути

А што да смени???Прањиќ да го внесе???

Дај не зафркавајте,Против Реал или Сити или Наполи не требаа никави измени...Кога играат играат.Денес не играа ништо,Дортмунд си изигра тоа што си знае најдобро и тоа е тоа...

На крај краева да не го дрвиме...Добро е ова за популарноста општо на германскиот фудбал,да се зголеми конкуренцијата....

Единствено нешто што ја интересира екипата на Баерн е трофејот во сабота и тоа е тоа!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ова више ме радува,напредуваш,се уклучуваш во дебата...

Дечките си изиграа топ денес и си победија....Впрочем одлично знаат како да не победат и тоа е факт....

Но друг факт е дека Баерн сезонава перфектно изигра само во ЛШ...Освен утакмицата со Базел у гости се друго беше перфкетно....И тоа е показател што е тоа што ја мотивира екипата...
Веруј ми нема толку у несвест да паднат...Претходната исто ја изгубија на Вестфален па ги тепаа Реал....Овие играчи една работа ги интересира а тоа трофеј во ЛШ....

Ова е добро зошто ќе ја мотивира управата да нарпави уште подобро екипа од оваа која и така е добра во Европа....Иначе тоа што Дортмунд има сега 6 титула во Бундес односно 16 помалце од Баерн ништо нема да смени од тој аспект.
Па прво оди наназад некоја страна и види што сум пишал,а не одма да ги земаш на пик фановите на Интер...или што уште те боли финалето ?
Него ако не го освојат трофејот од ЛШ,што тогаш ќе ги мотивира следната сезона ?
Подобри скаутски менаџери од Дортмунд дали ќе доведат ?
Мислам те молам,остави ги на страна титулите,знаеме сите кој е Баерн,а кој е Дортмунд,ама денешниов Баерн со овој исто така денешен Дортмунд нема шанса да ги рамниме.
Во Баерн има играчишта,додека Дортмунд земаат просекуси играчи или hot prospect младинци,па ги прават играчишта за кој потоа се тепа пола Европа.
Моментално нема споредба помеѓу овие два клуба,минатото остави на страна.

Kajgana Shop

На врв Bottom