Champions league final 2012, Баерн Минхен - Челзи, 19.05.2012, Arena Munchen

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Победник?

• Баерн во регуларно време

Гласови: 99 46,9%
  • Челзи во регуларно време

Гласови: 65 30,8%
  • Баерн по продолженија

Гласови: 12 5,7%
  • Челзи по продолженија

Гласови: 10 4,7%
  • Баерн на пенали

Гласови: 6 2,8%
  • Челзи на пенали

Гласови: 19 9,0%

• Вкупно гласачи
    211
  • Гласањето е завршено на .

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Челзи ке ја земе ,многу мали шанси му давам на Баерн
И ја би сакал Челзи да земе али тешко ќе биде.Една утакмица е и свашта може да се деси,според мене нема фаворит во финале.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Интересено.
Последен пат кога Баерн освои го помина Реал во 1/2 финале, со победа од 2:1 дома и тоа беша 2 години после поразот во финале на Ноу Камп од Манчестер. Сега се две години по поразот од Интер на Бернабе... И тогаш Баерн играше со екипа која немаше освоено ЛШ а имаше изгубено финале (Валенсија).

Од друга страна последното финале во Минхен (на Олимписки) Борусија го победи Јуве 3:1 и за прв пат освои ЛШ - можеби Челзи сега за прв пат ќе освои.

Од трета страна па германска екипа си победила во Минхен...

Од четврта страна Хејнкес може да стане вториот тренер во историјата на Баерн кој освоил ЛШ со две различни екипи од кои едната е Баерн - едниот е Хицфелд кој освои токму 97ма со Дортмунд и 2001 со Баерн. Хејнкес има 98ма со Реал земено.

Од петта страна во 2001 хороскопот на Кан викаше дека ќе освојат... Каков ќе биде хороскопот на Ноер, Лам и Швајни за финалето не знам...

Вака или онака - историјата ќе се повтори - само кој ќе слави - е тоа не знам :)

H

HoT IcE

Гостин
Реално гледано, финале е еден меч во кој на терен нема фаворити. Баерн ќе се во предност затоа што ќе игра пред свои гледачи и таа подршка многу голема улога може да има.
Но јас лично се надевам на добар фудбал, па нека победи оној кој повеќе ќе заслужи, секако и двете екипи пројдоа тежок пат до финалево.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Па коа можеше од Дортмунд да го примиме пет пати по ред, овој пат со пет парчиња, не гледам зошто Челзи не би можел да тепа среде Минхен... Не ми е јасно како оваа иста екипа одигра таков двомеч со Реал пред две недели а сега прима голови ко петлиња да си пуштил да играат против професионалци :tapp:

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Па коа можеше од Дортмунд да го примиме пет пати по ред, овој пат со пет парчиња, не гледам зошто Челзи не би можел да тепа среде Минхен... Не ми е јасно како оваа иста екипа одигра таков двомеч со Реал пред две недели а сега прима голови ко петлиња да си пуштил да играат против професионалци :tapp:
Исто се дешава со Челси, не бери гајле. Се спремаат за финале само ;)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Примивне 5 денеска ама Рибери каков гол пукнал БРАВО

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Исто се дешава со Челси, не бери гајле. Се спремаат за финале само ;)

Не, не, не. Челзи се предаде во домашно играат со трет состав и си зема куп.

Ние излегуваме синоќа со најдобри 11, не се увежбуваат играчите кои поради суспензии нема да играат финале и лапаме ко дечиња пет од Дортмунд. 4 од овие 5 гола сами си ги дадовме, не ми е јасно како е можно толку да се за греота...

Знам дека ЛШ е друга приказна ама знам и дека со наведната глави ќе бидат наредниве 5 дена. Знам и дека Швајни, Лам и Робен заедно имаат едно финале во ЛШ, две финале на СП, едно финале на ЕП и уште куп 1/2 финалиња ама важна титула - јок. Ми мириса на многу лузерски комплекс... Пишав и на тема Баерн - ова финале е последна шанса да ме демантираат и да почнат да освојуваат титули. Ако не, тогаш не се ништо поразлични од Баер Вицекузен :oops:

M

Mario Gómez

Гостин
Nekoj ke go jade gnevot, kao togas koga dadovme 20 gola vo tri natprevari posle nekolku losi rezultati!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Nekoj ke go jade gnevot, kao togas koga dadovme 20 gola vo tri natprevari posle nekolku losi rezultati!
Најверојатно Борусија во супер-купот :ROFLMAO:
--- надополнето: 13 мај 2012 во 16:57 ---
Последни натпревари на финалистите:

Борусија 5-2 Баерн со најдобар тим
Ливерпул 4-1 Челзи со Ивановиќ,Тери и Рамирес

Знаејќи дека Баерн и Челзи ќе бидат десеткувани во финалето ќе биде ептен забавно :D:icon_mrgr:

H

HoT IcE

Гостин
Челзи во споредба со Баерн е апла десеткуван, Баварциве треба да се среќни, Рамче и Бане се главни играчи сезонава, а не е за заборавање и Мирза со неговите шутеви од километар.
Како и да е, Челзи мора и треба да иде до крај и да заборави на тоа дека е десеткуван и да се остави срце, душа и џигер на терен за победа, иако тоа е среде Минхем во домот на Баерн, само јако !

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Тамам кога помислив дека коментарот на крај беше кажан онака колку да се направи паметен коментаторот ни доаѓа промово :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
НЕ Е МОЖНО.........:facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom