- Член од
- 30 ноември 2007
- Мислења
- 7.462
- Поени од реакции
- 5.881
Употребуваш хиперболизација или ми се чини ?1.Колку невини лица вклучувајќи не мене и тебе во Македонијава кријат оружје дома и тоа во пристојна количина доволна за да се збрише една населба?
5 комада оружје памтам (калаш , 3 пиштола , рачна граната и неколку куршума). (16-17 немале оружје).
Виновни за оружје , но не биле дел од групата , особено не од онаа група Радикални Исламисти кои војувале во Авганистан а обучени во камповите на Ал Каеда.
Тебе ти простувам хиперболизација , но МВР не смее тоа.
Барем половина се сосема невини , во ред ли е , толку обвинувања , специјалци , влечење , медиуми ...
Не е беше до бројката , јас немам против 100.000 македонци да протестираат ... но да не се етикетираат 10.000 протестанти заради 100 радикалци.2.Освен неколку души на темата за протестот кои се бројат на една рака,кој друг од Кајгана го поддржал протестот? Јас не сум упатена...
Денеска речиси сите беа радикалци.
Тоа беше кулминација на инцидентите , кои реално започнаа после Гостивар и особено после Припор. И тогаш како и сега , МВР направи грешка-грев. (толкави големи грешници , што вели Библијата за нив ?)3.Јас слушам не само овие денови,туку изминативе неколку месеци и години како македонци или да потенцирам македонски деца се претепувани по автобуси,населби и вербално малтретирани од страна на албанци лично и на неколку пресметки сум присуствувала ...ова кај вас само за протести се важи,само тогаш култура на високо ниво а?
Позитивното во овие протести е што немаше инциденти , за оваа на МВР им давам лајкче , дозволија мали нереди , но можеше да биде уште полошо.
И кај протестантите видов желба за мирни протести . Кога некои се обидоа да направат инциденти , тука беше мнозинството да ги спречи , немаше потреба полицијата да интервенира. Потенцирам: Неорганизирани протести.
Гледај првиот одговор.4.Јас не те разбирам тебе како можеш да мислиш дека некој е невин со кило бомби дома место кило компири.Ако не се убијци,тогаш се потенцијални добитници на Нобелова награда за мир.
Се најдобро до наредното реплицирање5.Јас прв пат ти реплицирам па ќе ве молам за одговор.