#SpreadTheTruth, секој ден, 21 часот

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
1.Колку невини лица вклучувајќи не мене и тебе во Македонијава кријат оружје дома и тоа во пристојна количина доволна за да се збрише една населба?
Употребуваш хиперболизација или ми се чини ?

5 комада оружје памтам (калаш , 3 пиштола , рачна граната и неколку куршума). (16-17 немале оружје).

Виновни за оружје , но не биле дел од групата , особено не од онаа група Радикални Исламисти кои војувале во Авганистан а обучени во камповите на Ал Каеда.

Тебе ти простувам хиперболизација , но МВР не смее тоа.

Барем половина се сосема невини , во ред ли е , толку обвинувања , специјалци , влечење , медиуми ...

2.Освен неколку души на темата за протестот кои се бројат на една рака,кој друг од Кајгана го поддржал протестот? Јас не сум упатена...
Не е беше до бројката , јас немам против 100.000 македонци да протестираат ... но да не се етикетираат 10.000 протестанти заради 100 радикалци.
Денеска речиси сите беа радикалци.

3.Јас слушам не само овие денови,туку изминативе неколку месеци и години како македонци или да потенцирам македонски деца се претепувани по автобуси,населби и вербално малтретирани од страна на албанци лично и на неколку пресметки сум присуствувала ...ова кај вас само за протести се важи,само тогаш култура на високо ниво а?
Тоа беше кулминација на инцидентите , кои реално започнаа после Гостивар и особено после Припор. И тогаш како и сега , МВР направи грешка-грев. (толкави големи грешници , што вели Библијата за нив ?)

Позитивното во овие протести е што немаше инциденти , за оваа на МВР им давам лајкче , дозволија мали нереди , но можеше да биде уште полошо.
И кај протестантите видов желба за мирни протести . Кога некои се обидоа да направат инциденти , тука беше мнозинството да ги спречи , немаше потреба полицијата да интервенира. Потенцирам: Неорганизирани протести.

4.Јас не те разбирам тебе како можеш да мислиш дека некој е невин со кило бомби дома место кило компири.Ако не се убијци,тогаш се потенцијални добитници на Нобелова награда за мир.
Гледај првиот одговор.

5.Јас прв пат ти реплицирам па ќе ве молам за одговор.
Се најдобро до наредното реплицирање

H

HITCH

Гостин
Епа, одам по странски твитер профили и ги информирам луѓето. Јас не твитам кај Македонци, сметам дека сме доволно информирани. На твитер ги имаш: BBC, CNN, ABC, FOX.... и куп други странски весници и телевизии кои имаат многу следбеници и се повлијателни. Мислам дека изминативе денови Борјан доволно беше информиран за нашава акција.

Направете реченица од 140 карактери вклучувајќи и линк од слика или видео и оние тарабите пред радикален Ислам, Македонија... и праќајте на: https://twitter.com/#!/msnbc/following, ги има многу твитер профили кои ги следи.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Ти си мојата инспирација, додека сум жива ќе го докажувам вашето лицемерие. Цел свет да дознае за вашата бедна глума. Ти си лицемерие во движење, секогаш ќе ти бидам зад петици. Зад секој твој збор ќе бидам јас да го негирам, ќе ти станам кошмар, ноќна мора. И во сон кога ќе се будиш ќе викаш јас сум лицемер. Ова е само почеток на една убава приказна, приказна во која лицемерието се уништува. Ова е само почеток не заборавај.
Излези од блажената форумска (веќе со високо издигната лажна репутација) состојба и врати се во реалноста, и стави го вечерва прстот на твоето нежно испудрено, да не речам измалтерисано чело, и размисли за подвлечената реченица со болд. Сигурен сум дека во неа ќе се пронајдеш себеси и нацијата.;)

П.С. Марионетите залудно сонуваат за Хамлетовиот монолог. Станислав Јежи Лец.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
може сум оф топик ама ВЕ МОЛАМ НАЈБРЗО што може да ми пратите линк од тој зоран новинарот на фб

H

HITCH

Гостин
батали видеа со повредени џандари. нив никој не ги жали, а и онака се од албанската полиција. дај камерманот стајте го. новинарите се сибирски тигрови.
Видеото кое го постирала Леандра го користам.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
И тоа како ме изнасмеа :pos: Посебно кога ве читам тука низ форум..комедија :icon_lol:
Што да се расправа човек со тебе, кога убаво ти пишува во потписот:
Imagination is more important than knowledge.

Иако јас во твојот случај би ти го модификувал малку животното мото во:
Delusion is more important than intelligence.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Не бе човек, воопшто не скурчува. Погледни го само како е контрадикторен.
Вели дека тој поддржувал сеуште невини лица, т.е. осомничени лица.
Оттука произлегува дека тој поддржува можни терористи. Човекот е болно искрен.
А тоа го прави само и само заради националната припадност.
Додуша, лицемерието е големо, ама што да правиме, такви се...
6мина се осомничени за тероризам (првин беа 5 , конечно го најдоа и тој шестиот кој им се изгуби негде во бункерите)

Што со 14те , кои беа именувани со секакви имиња , носени како да се последните криминалци на овој свет.

Виде , Тимошенко осомничена дека убила човек , така вели украинската Јанкуловска.

Често полицијата знае да се одмаздува над луѓе , а со цел да им го наруши угледот , ги обвинуваат за тешки дела : силување , затајување данок , шпијунажа , предавтсво ... на крај осомничените завршуваат невини , а угледот отиде.

Овој пат ми се чини имаа за цел да удираат по угледот на албанците односно муслиманите ... со самото тоа што сеуште не ги имаа испрашувано приведените , а тие се убија од обвинувања и шпекулации.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.395
Поени од реакции
30.844
калаш, 3пиштола и граната и муниција не е оружје. итн итн
Се повторуваш, или неможеш да измислиш побизарен одговор?
Се додека си пристрасен, никој тука нема да те вреднува и да те почитува.
Ти Брејвик го бранеше додека не излезе на суд? Фрицил? Пред судот они беа прекрасни битиа, а доказните материјали беа што? Монтирани сигурно. Јанкуловска и таму измешала бркови, овај прсти.
--- надополнето: 12 мај 2012 во 22:52 ---
Ова беше јака потврда на килавата пропаганда на сите лигли и лигуши кои себеси се сметаат за супериорни .;)
Ајде сега напи се млекце, и запали едно македонско знаме за добра ноќ.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ова беше јака потврда на килавата пропаганда на сите лигли и лигуши кои себеси се сметаат за супериорни .;)
Рече типот кој пропагира вера која треба да си остане во средниот век.

ПС:Не знам дали знаеш ама е хинтувано на многу начини дека Загор е геј по своја сексуална ориентација,а колку знам исламот забранува хомосексуалност.Освен ако си геј.Во тој случај да ја викам ли моралната иранска полиција?

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
6мина се осомничени за тероризам (првин беа 5 , конечно го најдоа и тој шестиот кој им се изгуби негде во бункерите)

Што со 14те , кои беа именувани со секакви имиња , носени како да се последните криминалци на овој свет.

Виде , Тимошенко осомничена дека убила човек , така вели украинската Јанкуловска.

Често полицијата знае да се одмаздува над луѓе , а со цел да им го наруши угледот , ги обвинуваат за тешки дела : силување , затајување данок , шпијунажа , предавтсво ... на крај осомничените завршуваат невини , а угледот отиде.

Овој пат ми се чини имаа за цел да удираат по угледот на албанците односно муслиманите ... со самото тоа што сеуште не ги имаа испрашувано приведените , а тие се убија од обвинувања и шпекулации.

Не е криво МВР тоа што сите од осомничените се Албанци + муслимани. Тоа што МВР кажа радикални исламисти, не рече дека се муслимани. Или за тебе е исто муслиман=радикален исламист? Тоа што сам се генерализираш тоа ти е оцуство на индивидуалитет, го немаш ти го немате вие. Секогаш у множина збореш за себе кога збореш. Криво тие е што убијците се од твоја националност, криво ти е што Косово беше ординација за продавање човечки органи. А што сум јас крив и МВР за тоа? Едноставно сте криминална заедница. А наместо да урлаш пред Влада и по улици, кажи им на сонародниците твои дека несмеат да држат илегално оружје дома. Биди корисен за општеството, а не паразит.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Дарди,имаш докази кои потврдуваат дека се невини?
Да , 14 веќе се ослободени од првичните обвиненија дека се членови на радикална исламистичка група.

Но штетата е нанесена , мнозината ја знаат првичната верзија , дека 20 радикални исламисти се убијците на 5 млади македонци.

:mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom