#SpreadTheTruth, секој ден, 21 часот

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Уста толкава за нашите Дарди? Ти смета нешто, не ти е убаво? Твоите фини деца, нашиве ти се проблем нели?
Лицемер!
Ќе отворам кога ти и твоите подржувачи на радикални бубашваби кој убија невини деца ќе ги осудите своите. Односно прво ќе си ги исплукаш своите, па ќе ги обвинуваш моите. Дотогаш јас не сум видела ниту Македонски протест, ниту навредливи изјави, јас во подрум бев ништо незнам.
Лицемерна!

Се бориш против радикализмот , тероризмот , но сепак ја подржуваш Сребреница и Аушвиц.

Тој најрадикалниот на Исламистите , е најумерениот во споредба со тебе.

Патем , овие приведените суеште се НЕВИНИ , се додека со правосилна судска одлука не се одлучи поинаку.

А тие од Сребреница и Аушвиц се по затворите и ја служат казната.

Јас во подрум , ти во подрум.

Јас подржувам сеуште невини лица , а ти подржуваш настани кои добиле судски епилог.

Сега оди на твитер и придонеси во нарушување на угледот на земјата , убедувајќи го светот дека тука опасно е да дојдете на посета и да инвестирате пошто те убиваат радикални Исламисти.

чек, чек и ова...

Нереди !? Кои нереди бе лепотан !? Тие што вие вашите ги направија вчера !? Или тоа не се важи а?

ебате лицемерието што го имате...
Така слушнав од медиумите , видов како трчаа и кон новинарите , слушнав и навредливи песни. (60-70 лица протестанти) , уште и патот го блокирале , а можеле на тротоар да протестираат.

Главната разлика е што вчера вкупно околу 10.000 Албанци излегоа да протестираат низ повеќе градови во Македонија, а НИКОЈ не протестираше со мотото под кое се излезе (монтирани случаи). Сите извикуваа УЧК, Алах Екбер, Никола терорист, маваа со камења по владата, полицијата, тепаа новинари, вееја џихадски и албански знамиња...
Денес, околу 100тина копиљаци се собрале да извикуваат "албански пички", Хитлер, Сребреница и други срања, ама СЕПАК СЕ САМО 100!! Од толку македонци во Скопје, да излезат само 100 на "протест" значи дека тоа воопшто не е протест туку обид на група деца да направат инцидент.

Мислам дека и сам можеш да извлечеш заклучок.
100 излегле на протести , но другите ги подржуваат по интернет , пример Леандра , она била на подрум ништо не видела.

Минатиот протест 200 лица , растур направија , освен другото , претепаа тројца албанци.

Слушна ли ти дека беше претепан некој македонец овие денови ? 10.000 лица протестираа , во општина каде има 15.000 македонци.

Имаше и дечко кој рече дека само што слегол од автобус наишол на протестантите , но ништо не му се десило.

А за песните Албанци и п*чки , на секој натпревар можеш да ги слушнеш , каде присуствуваат по 5000 македонци. (не по 100)
Од Шведска си ?!

Сега и ти го прецени.:)
љубомориш, ха.

Радувај се додека се 200, зашто ако се случи 10 000+ македонци кој од ден на ден собират гнев заради ебаното ваше лицемерие е тогаш ќе се криете и ќе ве нема по цели недели. Пролистај како е поминувало на протести 2001ва кога во собранието влегоа заради што ве вадеа од арачиново американците и не дозволија да ве пратат да го видите алах и 72те девици, или кога стружани сакаа бучко жив да го запалат.
Само што веројатноста да се соберат 10 000+ македонци на протест е многу мала.
Тоа објасни им го на Леандра и на Олд.Скул.

Јас ти верувам дека кога се собираат 10.000 се многу по радикални од албанците , спомнувај им ги и Битола , Прилеп , протестите против Тетовски унив. , Педагошки ... знам и за Бучко и све.

Леандра вели дека има 1.3 милион девици во Македонија , исклучок се овие 100 расипаните што протестираа денеска.

Особено сум горда на мојот народ што денес не излезе во голем број!!! Македонскиот народ покажа дека го избира пософистицираниот, помудриот и етички начин на живеење, комуницирање, протестирање и решавање на проблемите. Овие млади деца што излегоа на некаков протест, ќе им го припишам на вриежот на младешка крв и лесната реактивност во тие години. Ова е лицето на вистинскиот народ или етникум што ја љуби оваа земја, секој човек под ова небо во оваа заедница од 2 милиони луѓе.
--- надополнето: 12 мај 2012 во 17:57 ---
а именувањето како радикални христијани, назифашисти и сличните поистоветувања се сосема невмесни господа!!!! Дури и тие малкубројни што излегоа, не бранеа убијци!!!! Тие малкумина тоа што го извикуваа беа зборови на непромислени адолесценти, а не она што го гледавме на протестите претходниот ден каде возразни и прекумерно возрасни имаа иста идеја, носеа знамиња и маици со јасни пораки. Не се споредуваат во никој случај и основ!!!! А и како став на бројка, вашите 10000 наспроти 25% фиктивни проценти и нашите 100 мина наспроти трипати поголем нефиктивен процент македонска нација!!!!
Од мака велиш вака или навистина го мислиш. ( Има такви што во себе велат : Какви идиоти сме , требаше да се собреме 50.000 и да одиме да кршиме се. А од зор велат : Ние не сме како албанците , не им даваме подршка на радикалците)

Некои велеа дека во сабота ќе има многу народ , и тоа особено зависи како ќе биде во петок.

Илјадници македонци на твитер вршат пропаганда , виртуелна војна ... нели имаше поголема тежина акцијата , ако сите тие излегуваа на протест , и го искажуваа тоа пред Владата , на мирен начин.

Верувам дека овие 60-70 лица , им вриела крвта ... но и кај тие 10.000 не беа сите со врела крв , десетина беа такви , од толку народ , може се и сешто да се погоди , среќа што не се случи ништо страшно , иако немаше никаков организатор и никој не држеше ред како обезбедување на протестите.

И кај албанската страна 99% само пеат понесени од масата народ , а потоа со соседите велат добарден.

За сметка на тоа, сите Албанци на форумов застанаа зад протестите во одбрана на убијците. Со тоа, и ти стоиш зад изјавите со чија помош се направи овој нов евергрин:

А сите беа такви. Од тие фамозни 10 000, сите беа хавуз.
Не извртувај работи. Никој не подржува убијци (сеуште не се убијци , тоа што Г.Ј ги прогласи такви , не е крајна одлука) , туку се протестира против начинот на кој беше презентирана и изведена акцијата , што кај албанците остава сомнеж дека е монтиран случај , како неколку што ги имаше порано (Арачиново:ослободени после неколку години затвор, велејќи им дека било грешка .... Сопот: исто така ослободени 11 селани ... И другиот настан го знаеш нели , за 7те убиени од азија ... има и останати “ситници“.

Стилот на кој пишува Разиел е превисок за да биде сфатен од одредени особи.
Кога некој сам не сваќа, мисли дека има многу такви.

Обиди се , не е тешко да го сватиш Разиел , потоа пробај по ред и другите , се до мене :P

Не бе па и ти го "малтретирале", не може полицијата да не малтретира. Според Дарданија и останати, лага и манипулација.
Некои не биле малтретирани , меѓу нив според Народниот правобранител и Хаки Хазири не се жалел на физичко малтретирање.

--

Мислам дека на сите ви одговорив што сте ми реплицирале или спомнале, освен на еден , кај кого требаше да се повторувам , и онака потрошени се разговорите.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.637
Поени од реакции
11.709
Ае да споделам едно инфо со вас денес што го добив...
цело време албанците тука викаат како немало радикален ислам бла бла бла, а зашто тогаш завчера за протестот се собираа во џамија која не спаѓа под ИВЗ односно е на радикалистите??? викаа дека никој не стои позади тие протести ма дај :eek:
тоа е онаа џамија пред бит пазар спроти градинката за која долг период се караа и пукаа така да очигледно е кој стои зад протестиве а тоа е оној (му заборавив име) кој беше најгласниот за изградба на бурмали џамија

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Лицемерна!

Се бориш против радикализмот , тероризмот , но сепак ја подржуваш Сребреница и Аушвиц.

Патем , овие приведените суеште се НЕВИНИ , се додека со правосилна судска одлука не се одлучи поинаку.

Јас подржувам сеуште невини лица , а ти подржуваш настани кои добиле судски епилог.

Сега оди на твитер и придонеси во нарушување на угледот на земјата , убедувајќи го светот дека тука опасно е да дојдете на посета и да инвестирате пошто те убиваат радикални Исламисти.
Дегену не извртуј зборовите , а и никаде не пишав дека ја подржувам сребреница ни па аушвиц, еден од колегите што си НАЈМНОГУ живеам на секоја годишница оди во сребреница, зашто има изгледа изгубено роднини ама не зборува за тоа и муслиман е .Ама има разлика од него до тебе и твојте како од земјата до месечината.
100 деца кој уште пубертетски бркови немаат извикуваат аушвиц а 100% незнаат што е Аушвиц или 10 000 инцеси што скандираат УЧК, Алак ахбар, бранат притворени за убиство на деца и разбија глави на новинари и полицајци , кое е полошо ?

И си толку глуп што нема врска што пишуваш туку само да провоцираш, подржуваш невини лица, од кај знаеш дека се невини тоа треба судот да докаже , ете и Шешеј уште не е осуден што не го подржуваш него и тој е во притвор, излези протестирај за него

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

http://www.time.mk/read/ca489ebffd/80485d2e67/index.html

Лицемер!

Изјави со УЧК и радикални знамиња со преврзани лица на лидерите:

Ти си мојата инспирација, додека сум жива ќе го докажувам вашето лицемерие. Цел свет да дознае за вашата бедна глума. Ти си лицемерие во движење, секогаш ќе ти бидам зад петици. Зад секој твој збор ќе бидам јас да го негирам, ќе ти станам кошмар, ноќна мора. И во сон кога ќе се будиш ќе викаш јас сум лицемер. Ова е само почеток на една убава приказна, приказна во која лицемерието се уништува. Ова е само почеток не заборавај.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Не извртувај работи. Никој не подржува убијци (сеуште не се убијци , тоа што Г.Ј ги прогласи такви , не е крајна одлука) , туку се протестира против начинот на кој беше презентирана и изведена акцијата , што кај албанците остава сомнеж дека е монтиран случај , како неколку што ги имаше порано (Арачиново:ослободени после неколку години затвор, велејќи им дека било грешка .... Сопот: исто така ослободени 11 селани ... И другиот настан го знаеш нели , за 7те убиени од азија ... има и останати “ситници“.
Не извртувам. Во редот на уапсените се и тројцата осомничени. Во изјавите, иако малку хавузно и неразбирливо, се вели дека случајот, како таков, е монтиран. Со тоа се ставаат оние кои протестираат во одбрана на оние кои се осомничени за убиството. Доколку таа вина се докаже, на одговорност на сите кои на ваков или онаков начин ги поддржале убијците лежат и животите на децата, затоа што тие вршеле притисок врз институциите убијците да бидат ослободени.
Еве ти контра пример. Јас верувам длабоко, море сигурен сум дека тие се убијците. Но јас не излегувам да протестирам уште сега да им се спроведе смртна казна. Доколку ги осудат, прв ќе бидам пред влада кој ќе бара да бидат исечкани на парчиња, половите органи да им бидат јавно фрлени на кучиња, а главите набиени на колец, со закачена мапа на голема Албанија над нив. Сега не е време, сеуште. Ние сме свесни, трезвени и не протестираме за таква работа, затоа што тежината на одлуката од судот паѓа на одговорност на сите инволвирани кои решиле на своја рака да ја форсираат, опструираат или да ја прогласат однапред за неважечка.

Член од
7 мај 2012
Мислења
87
Поени од реакции
114
Лицемерна!

Така слушнав од медиумите , видов како трчаа и кон новинарите , слушнав и навредливи песни. (60-70 лица протестанти) , уште и патот го блокирале , а можеле на тротоар да протестираат.

100 излегле на протести , но другите ги подржуваат по интернет , пример Леандра , она била на подрум ништо не видела.

Минатиот протест 200 лица , растур направија , освен другото , претепаа тројца албанци.

Слушна ли ти дека беше претепан некој македонец овие денови ? 10.000 лица протестираа , во општина каде има 15.000 македонци.

Имаше и дечко кој рече дека само што слегол од автобус наишол на протестантите , но ништо не му се десило.

А за песните Албанци и п*чки , на секој натпревар можеш да ги слушнеш , каде присуствуваат по 5000 македонци. (не по 100)
Од Шведска си ?!

љубомориш, ха.

Јас ти верувам дека кога се собираат 10.000 се многу по радикални од албанците , спомнувај им ги и Битола , Прилеп , протестите против Тетовски унив. , Педагошки ... знам и за Бучко и све.

Леандра вели дека има 1.3 милион девици во Македонија , исклучок се овие 100 расипаните што протестираа денеска.

Од мака велиш вака или навистина го мислиш. ( Има такви што во себе велат : Какви идиоти сме , требаше да се собреме 50.000 и да одиме да кршиме се. А од зор велат : Ние не сме како албанците , не им даваме подршка на радикалците)

Некои велеа дека во сабота ќе има многу народ , и тоа особено зависи како ќе биде во петок.

Илјадници македонци на твитер вршат пропаганда , виртуелна војна ... нели имаше поголема тежина акцијата , ако сите тие излегуваа на протест , и го искажуваа тоа пред Владата , на мирен начин.

Верувам дека овие 60-70 лица , им вриела крвта ... но и кај тие 10.000 не беа сите со врела крв , десетина беа такви , од толку народ , може се и сешто да се погоди , среќа што не се случи ништо страшно , иако немаше никаков организатор и никој не држеше ред како обезбедување на протестите.

И кај албанската страна 99% само пеат понесени од масата народ , а потоа со соседите велат добарден.

Обиди се , не е тешко да го сватиш Разиел , потоа пробај по ред и другите , се до мене :P

Некои не биле малтретирани , меѓу нив според Народниот правобранител и Хаки Хазири не се жалел на физичко малтретирање.

--

Мислам дека на сите ви одговорив што сте ми реплицирале или спомнале, освен на еден , кај кого требаше да се повторувам , и онака потрошени се разговорите.
Јас искрена сум... и за каква мака зборуваш!!! Од самиот почеток го искажав мојот став против протести!!!
Јас се гордеам со мојот народ! Македонската народна свест е на многу високо ниво, и навистина ми е жал за тебе што мислиш дека може да ми биде мака! Ако бев за протести - ќе бев и јас меѓу нив!
Тоа се млади деца.... а кај вас и од оние од кои се очекува зрелост и мудрост - беа на улица и урлаа, носеа знамиња и маици (знаеме какви) и во толкав број, таква маса на безумност - навистина жалосно и таговно!!!! Мислам дека тебе треба да ти биде мака за твојот народ!!!! А мене ми е мака само за оние петмина што ги изгубија животите од рацете на безумни ладнокрвни психопати!!!!!
--- надополнето: 12 мај 2012 во 21:35 ---
Лицемерна!

Од Шведска си ?!

љубомориш, ха.

--

Јас искрена сум... и за каква мака зборуваш!!! Од самиот почеток го искажав мојот став против протести!!!
Јас се гордеам со мојот народ! Македонската народна свест е на многу високо ниво, и навистина ми е жал за тебе што мислиш дека може да ми биде мака! Ако бев за протести - ќе бев и јас меѓу нив!
Тоа се млади деца.... а кај вас и од оние од кои се очекува зрелост и мудрост - беа на улица и урлаа, носеа знамиња и маици (знаеме какви) и во толкав број, таква маса на безумност - навистина жалосно и таговно!!!! Мислам дека тебе треба да ти биде мака за твојот народ!!!! А мене ми е мака само за оние петмина што ги изгубија животите од рацете на безумни ладнокрвни психопати!!!!!

L

Ligeia

Гостин
Лицемерна!

Јас подржувам сеуште невини лица , а ти подржуваш настани кои добиле судски епилог

Не извртувај работи. Никој не подржува убијци (сеуште не се убијци...

1.Колку невини лица вклучувајќи не мене и тебе во Македонијава кријат оружје дома и тоа во пристојна количина доволна за да се збрише една населба?
2.Освен неколку души на темата за протестот кои се бројат на една рака,кој друг од Кајгана го поддржал протестот? Јас не сум упатена...
3.Јас слушам не само овие денови,туку изминативе неколку месеци и години како македонци или да потенцирам македонски деца се претепувани по автобуси,населби и вербално малтретирани од страна на албанци лично и на неколку пресметки сум присуствувала ...ова кај вас само за протести се важи,само тогаш култура на високо ниво а?
4.Јас не те разбирам тебе како можеш да мислиш дека некој е невин со кило бомби дома место кило компири.Ако не се убијци,тогаш се потенцијални добитници на Нобелова награда за мир.
5.Јас прв пат ти реплицирам па ќе ве молам за одговор.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Јас сум он, само праќајте Tweets и нема гајле :D

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
незнам како не ви скурчи да полемизирате со г‘нсава шошонска...стај на игнор бре нека му пати суетата болна
Не бе човек, воопшто не скурчува. Погледни го само како е контрадикторен.
Вели дека тој поддржувал сеуште невини лица, т.е. осомничени лица.
Оттука произлегува дека тој поддржува можни терористи. Човекот е болно искрен.
А тоа го прави само и само заради националната припадност.
Додуша, лицемерието е големо, ама што да правиме, такви се...

Член од
7 мај 2012
Мислења
87
Поени од реакции
114
http://www.mkd.mk/30429/komentar/nacionalizam-protesti-aleksandar-damovski-trla-individua/
(текстот во целост)

Последните протести во Скопје и во Тирана како реакција на полициската акција „Монструм“ ја покажуваат сета беда на тој племенски менталитет. Луѓето и во криминалците почнаа да препознаваат Албанци, а не терористи, почнаа да препознаваат припадници па партии, а не прекршители на закони… Стануваат ретки апсењата без колективна реакција, без реакција на племето, групацијата, без реакција поттикната од партиската или друга припадност. Веќе ни обичен крадец не може да се уапси без протести. Наместо за суштинските проблеми, краткиот фитиљ на групациите што протестираат догорува на секое можно апсење. Ни фали уште невладина организација на актуелни и одлежани криминалци и нивни обожаватели, кое по секоја организирана полициска акција би излегувало пред полицијата, пред судот, пред Владата, и би протестирало.
Ја загубивме индивидуата, а бараме индивидуална одговорност. Го загубивме граѓанинот, личниот став, уникатноста како поединци, а бараме еднаквост на сите и во правата и во обврските.
Време е да излеземе од тие трла. Полицијата и правосудните органи се тие што или ќе си ја завршат работата како што треба, или ќе одговараат за она за што на сите овие протести се тврди пред рака – уапсени биле невини луѓе. Докажувањето дали се невини не е работа ниту на „Движењето за Нова Албанија“, ниту на разноразни други исламистички или миротворни организации, ниту пак на пребегнати криминалци како Шукри Алија…
На крајот на краиштата, ако имаат докази дека уапсените се невини, нека се обратат кај надлежните. Така најубаво ќе помогнат.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.705
Поени од реакции
31.768
,,,,,,,,i vie seushte mu dozvoluvate vo vakvi momenti da ve isfrli od kolosek ta da mu replicirate,,,shto veli radapciger,,,ignore ,,,ma vo momentov na delete ,,bre ,,,,,sho tolku ste zapnale da objasnuvate na nekoj koj ochigledno e dobro platen za svojata rabota,,a vie samo gubite vreme ,,,dokazhuvajki na nekoj koj ,,slusha i pishuva samo toa na nego shto mu odgovara,,,,,stavete go na mraz ,,,,,i samiot ke se otkazhe,,,,

Kajgana Shop

На врв Bottom