- Член од
- 30 ноември 2007
- Мислења
- 7.462
- Поени од реакции
- 5.881
Лицемерна!Уста толкава за нашите Дарди? Ти смета нешто, не ти е убаво? Твоите фини деца, нашиве ти се проблем нели?
Лицемер!
Ќе отворам кога ти и твоите подржувачи на радикални бубашваби кој убија невини деца ќе ги осудите своите. Односно прво ќе си ги исплукаш своите, па ќе ги обвинуваш моите. Дотогаш јас не сум видела ниту Македонски протест, ниту навредливи изјави, јас во подрум бев ништо незнам.
Се бориш против радикализмот , тероризмот , но сепак ја подржуваш Сребреница и Аушвиц.
Тој најрадикалниот на Исламистите , е најумерениот во споредба со тебе.
Патем , овие приведените суеште се НЕВИНИ , се додека со правосилна судска одлука не се одлучи поинаку.
А тие од Сребреница и Аушвиц се по затворите и ја служат казната.
Јас во подрум , ти во подрум.
Јас подржувам сеуште невини лица , а ти подржуваш настани кои добиле судски епилог.
Сега оди на твитер и придонеси во нарушување на угледот на земјата , убедувајќи го светот дека тука опасно е да дојдете на посета и да инвестирате пошто те убиваат радикални Исламисти.
Така слушнав од медиумите , видов како трчаа и кон новинарите , слушнав и навредливи песни. (60-70 лица протестанти) , уште и патот го блокирале , а можеле на тротоар да протестираат.чек, чек и ова...
Нереди !? Кои нереди бе лепотан !? Тие што вие вашите ги направија вчера !? Или тоа не се важи а?
ебате лицемерието што го имате...
100 излегле на протести , но другите ги подржуваат по интернет , пример Леандра , она била на подрум ништо не видела.Главната разлика е што вчера вкупно околу 10.000 Албанци излегоа да протестираат низ повеќе градови во Македонија, а НИКОЈ не протестираше со мотото под кое се излезе (монтирани случаи). Сите извикуваа УЧК, Алах Екбер, Никола терорист, маваа со камења по владата, полицијата, тепаа новинари, вееја џихадски и албански знамиња...
Денес, околу 100тина копиљаци се собрале да извикуваат "албански пички", Хитлер, Сребреница и други срања, ама СЕПАК СЕ САМО 100!! Од толку македонци во Скопје, да излезат само 100 на "протест" значи дека тоа воопшто не е протест туку обид на група деца да направат инцидент.
Мислам дека и сам можеш да извлечеш заклучок.
Минатиот протест 200 лица , растур направија , освен другото , претепаа тројца албанци.
Слушна ли ти дека беше претепан некој македонец овие денови ? 10.000 лица протестираа , во општина каде има 15.000 македонци.
Имаше и дечко кој рече дека само што слегол од автобус наишол на протестантите , но ништо не му се десило.
А за песните Албанци и п*чки , на секој натпревар можеш да ги слушнеш , каде присуствуваат по 5000 македонци. (не по 100)
Од Шведска си ?!
љубомориш, ха.Сега и ти го прецени.![]()
Тоа објасни им го на Леандра и на Олд.Скул.Радувај се додека се 200, зашто ако се случи 10 000+ македонци кој од ден на ден собират гнев заради ебаното ваше лицемерие е тогаш ќе се криете и ќе ве нема по цели недели. Пролистај како е поминувало на протести 2001ва кога во собранието влегоа заради што ве вадеа од арачиново американците и не дозволија да ве пратат да го видите алах и 72те девици, или кога стружани сакаа бучко жив да го запалат.
Само што веројатноста да се соберат 10 000+ македонци на протест е многу мала.
Јас ти верувам дека кога се собираат 10.000 се многу по радикални од албанците , спомнувај им ги и Битола , Прилеп , протестите против Тетовски унив. , Педагошки ... знам и за Бучко и све.
Леандра вели дека има 1.3 милион девици во Македонија , исклучок се овие 100 расипаните што протестираа денеска.
Од мака велиш вака или навистина го мислиш. ( Има такви што во себе велат : Какви идиоти сме , требаше да се собреме 50.000 и да одиме да кршиме се. А од зор велат : Ние не сме како албанците , не им даваме подршка на радикалците)Особено сум горда на мојот народ што денес не излезе во голем број!!! Македонскиот народ покажа дека го избира пософистицираниот, помудриот и етички начин на живеење, комуницирање, протестирање и решавање на проблемите. Овие млади деца што излегоа на некаков протест, ќе им го припишам на вриежот на младешка крв и лесната реактивност во тие години. Ова е лицето на вистинскиот народ или етникум што ја љуби оваа земја, секој човек под ова небо во оваа заедница од 2 милиони луѓе.
--- надополнето: 12 мај 2012 во 17:57 ---
а именувањето како радикални христијани, назифашисти и сличните поистоветувања се сосема невмесни господа!!!! Дури и тие малкубројни што излегоа, не бранеа убијци!!!! Тие малкумина тоа што го извикуваа беа зборови на непромислени адолесценти, а не она што го гледавме на протестите претходниот ден каде возразни и прекумерно возрасни имаа иста идеја, носеа знамиња и маици со јасни пораки. Не се споредуваат во никој случај и основ!!!! А и како став на бројка, вашите 10000 наспроти 25% фиктивни проценти и нашите 100 мина наспроти трипати поголем нефиктивен процент македонска нација!!!!
Некои велеа дека во сабота ќе има многу народ , и тоа особено зависи како ќе биде во петок.
Илјадници македонци на твитер вршат пропаганда , виртуелна војна ... нели имаше поголема тежина акцијата , ако сите тие излегуваа на протест , и го искажуваа тоа пред Владата , на мирен начин.
Верувам дека овие 60-70 лица , им вриела крвта ... но и кај тие 10.000 не беа сите со врела крв , десетина беа такви , од толку народ , може се и сешто да се погоди , среќа што не се случи ништо страшно , иако немаше никаков организатор и никој не држеше ред како обезбедување на протестите.
И кај албанската страна 99% само пеат понесени од масата народ , а потоа со соседите велат добарден.
Не извртувај работи. Никој не подржува убијци (сеуште не се убијци , тоа што Г.Ј ги прогласи такви , не е крајна одлука) , туку се протестира против начинот на кој беше презентирана и изведена акцијата , што кај албанците остава сомнеж дека е монтиран случај , како неколку што ги имаше порано (Арачиново:ослободени после неколку години затвор, велејќи им дека било грешка .... Сопот: исто така ослободени 11 селани ... И другиот настан го знаеш нели , за 7те убиени од азија ... има и останати “ситници“.За сметка на тоа, сите Албанци на форумов застанаа зад протестите во одбрана на убијците. Со тоа, и ти стоиш зад изјавите со чија помош се направи овој нов евергрин:
А сите беа такви. Од тие фамозни 10 000, сите беа хавуз.
Кога некој сам не сваќа, мисли дека има многу такви.Стилот на кој пишува Разиел е превисок за да биде сфатен од одредени особи.
Обиди се , не е тешко да го сватиш Разиел , потоа пробај по ред и другите , се до мене
![Јазиче :P :P](/styles/default/xenforo/smilies/tongue.png)
Некои не биле малтретирани , меѓу нив според Народниот правобранител и Хаки Хазири не се жалел на физичко малтретирање.Не бе па и ти го "малтретирале", не може полицијата да не малтретира. Според Дарданија и останати, лага и манипулација.
--
Мислам дека на сите ви одговорив што сте ми реплицирале или спомнале, освен на еден , кај кого требаше да се повторувам , и онака потрошени се разговорите.