Ограда од 1.000.000 евра

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
Јас сакам да изразам незадоволство ради ангелот и коњите.
Дали треба да рикам пред камери?

pa navistina ne bi znael dali da te sovetuvam da rikas pred kameri ili sto da pravis ama edno mozam samo da kazam bez razlika devojkava kako go izrazuva svoeto nezadovolstvo go pravi 1000 pati podobro od site nas ZOSTO? pa fizicki e nekade prisutna ja kazuva svojata misla daali toa go pravi na vistinski nacin neznam a do dusa koj sum jas da znam neli
ako ti mislis deka tvoeto nezadovolstvo mozes da go izrazis so rikanje slobodno moze i nesto ke smenis
no najdobro e NEKAKO jas ne sum dovolno pameten moze nekoj tuka ke kaze zatoa sto tuka site se nekakvi eksperti moze da kaze KAKO DA NAPRAVIME POLITICARITE KOJ STO RABOTAT ZA NAS ZNACI POVTORUVAM RABOTAT ZA NAS DA POCNAT DA SE PLASAT OD NAS NARODOT I DA JA DOBIEME ZASLUZENATA POCIT

KAKO?!?!?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
pa navistina ne bi znael dali da te sovetuvam da rikas pred kameri ili sto da pravis ama edno mozam samo da kazam bez razlika devojkava kako go izrazuva svoeto nezadovolstvo go pravi 1000 pati podobro od site nas ZOSTO? pa fizicki e nekade prisutna ja kazuva svojata misla daali toa go pravi na vistinski nacin neznam a do dusa koj sum jas da znam neli
ako ti mislis deka tvoeto nezadovolstvo mozes da go izrazis so rikanje slobodno moze i nesto ke smenis
no najdobro e NEKAKO jas ne sum dovolno pameten moze nekoj tuka ke kaze zatoa sto tuka site se nekakvi eksperti moze da kaze KAKO DA NAPRAVIME POLITICARITE KOJ STO RABOTAT ZA NAS ZNACI POVTORUVAM RABOTAT ZA NAS DA POCNAT DA SE PLASAT OD NAS NARODOT I DA JA DOBIEME ZASLUZENATA POCIT

KAKO?!?!?

Знаеш што е проблемот?
Оној што е сит, не може да каже како е да си гладен.
Оваа има повеќе пари од сите нас, се лигави пред камери (типично лигаво скопско понашање, на ,,фаците,, нели) и нејзиниот татко многу веројатно собрал парички за она да се курчи на грбот на невиниот народ кој она го брани.
Револтот е во ред, фала богу, ама ова не е револт, ова е attention whore.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Знаеш што е проблемот?
Оваа има повеќе пари од сите нас, се лигави пред камери (типично лигаво скопско понашање, на ,,фаците,, нели) и нејзиниот татко многу веројатно собрал парички за она да се курчи на грбот на невиниот народ кој она го брани.
Правилно кажано.

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
http://www.youtube.com/watch?v=LZnLhl-Eh6w

ne ni znam za sto protestira ovaa no misli deka izrazuva nekakvo nezadovolsto i saka na toj nacin da privlece vnimanie
kazi mi spored tebe sto e ovaa ?? prostitutkka?? nenormalna ???so psihicki problemi?mentalna?
ima tema kaj sto deca od 12 14 godini vikaat deka izvikuvale fasisticki paroli a vcera ovie sto tepaa i dzandari i novinari go narekuvaat mali incidenti
toa e moj narode koga ke si go dades gzot pod kirija nema nazad nema za zal
2001 godina koga ja potpisavme kapitulacijata toa bese denot od koj sto nema nazad za zal nema ili ako ima ke treba da padnat mnogu zrtvi za koj sto mislam deka nema dovolno makedonci za toa

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
http://www.youtube.com/watch?v=LZnLhl-Eh6w

ne ni znam za sto protestira ovaa no misli deka izrazuva nekakvo nezadovolsto i saka na toj nacin da privlece vnimanie
kazi mi spored tebe sto e ovaa ?? prostitutkka?? nenormalna ???so psihicki problemi?mentalna?
ima tema kaj sto deca od 12 14 godini vikaat deka izvikuvale fasisticki paroli a vcera ovie sto tepaa i dzandari i novinari go narekuvaat mali incidenti
toa e moj narode koga ke si go dades gzot pod kirija nema nazad nema za zal
2001 godina koga ja potpisavme kapitulacijata toa bese denot od koj sto nema nazad za zal nema ili ako ima ke treba da padnat mnogu zrtvi za koj sto mislam deka nema dovolno makedonci za toa

Очигледно не разбираш што ти се зборува.
Ок.

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
Очигледно не разбираш што ти се зборува.
Ок.

hmmmm ne razbiram??ok no kako sto pisav pogore pobarav nekoj da mi objasni kako se pravi toa ??
ako devojkava ne go pravi ova na vistinski nacin KOJ E NACINOT??da se prepukuvame jas i ti ?dodeka nekoj si zemal miljoncinja na tender??

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
hmmmm ne razbiram??ok no kako sto pisav pogore pobarav nekoj da mi objasni kako se pravi toa ??
ako devojkava ne go pravi ova na vistinski nacin KOJ E NACINOT??da se prepukuvame jas i ti ?dodeka nekoj si zemal miljoncinja na tender??
Е, се најдовме сега. Вистина е дека тој некој против кого оваа се лигави, е лопов.
Вистина е и дека, за оваа да се курнази, татко и нејзин пред 15 години го правеше истото.
Ако е оваа искрена (односно, не сака пак татко и да лапне милионче) може комотно да не го користи богатството што го стекнал на плеќите на народот.
НО НЕ! Во исто време со тие пари купува Ајфон, се пицнува, твита, и кака против ИСТИТЕ КАКО НЕА ;)

Тоа се нарекува - лицемерие.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Знаеш што е проблемот?
По што го заклучи болдираното баш ме занима ?
Ако ја знаеш девојката лично, ок, ако не, по што заклучи дека има пари ?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
По што го заклучи болдираното баш ме занима ?
Ако ја знаеш девојката лично, ок, ако не, по што заклучи дека има пари ?
Македонија е мала. Посебно Скопје ;)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
PurplePuma Контрадикторна си.
Знаеш што е проблемот?
ОВа јас го зборев погоре. И знаеш што? ај уствари види го твојот одговор.

Но тоа е. Ме мрзи више да се дообјаснувам затоа што следниот одговор го предвидувам више.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
PurplePuma Контрадикторна си.
ОВа јас го зборев погоре. И знаеш што? ај уствари види го твојот одговор.

Но тоа е. Ме мрзи више да се дообјаснувам затоа што следниот одговор го предвидувам више.
Ако те мрзи, не ме цитирај. ;)

V

Vollstandig

Гостин

-Абе многу скапа оградава
-Е шо да прајме, толку се замислило....

:facepalm:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.172
Поени од реакции
18.234
Hовата ограда на мостот крај хотелот Холидеј Ин, која ќе чини 1,7 милиони евра, не е скапа, смета скопскиот градоначалник. Градот дури и заштедил пари бидејќи со електронската аукција за делот- изработка и монтажа на ограда и канделабри- се постигнала значително помала цена од проектантската.

- „ Оградата на мостот кај Холидеј Ин не е скапа. Практично, по проектантските цени таа требаше да биде некаде околу 3 милиони евра. Меѓутоа благодарение на јавното наддавање, т.е. на електронска аукција се симна на 1 милион евра. Поскапа е во однос на другите заради тоа што постпката за изработка е специфична. Имено прво се прават калапи и секој калап е посебен“.- изјави меѓу другото градоначалникот Коце Трајановски.
Од Градот засега не го објавуваат идејното решение на оградата. Нејзиниот изглед, како што објаснува градоначалникот, ќе биде уникатен- со народни мотиви и сцени од животот во Македонија.
Само за споредба, единствениот цел мост кој го гради Градот Скопје е оној помеѓу Сарај и Ѓорче Петров. Вкупно, за темелењето, арматурата, бетонот во основниот договор предвидени се околу 1,5 милиони евра, што е за 200 000 евра поевтино од оградата на мостот кај Холидеј Ин.
- „ Ова е мост во централното градско подрачје (мостот кај Холидеј Ин н.з.). Мост кој е значаен за градот Скопје. Мостот кај Сарај е мост кој што е класичен и тој ќе не чини некаде околу 2 милиони евра претпоставувам“- изјави меѓу другото градоначалникот на Скопје, Коце
Спротивно мислење од градоначалникот веќе јавно искажаа неколку стотина граѓани. На социјалните мрежи за во недела се организира сатиричен собир на кој 200 лица обединети во фирма, би побарале, за парите, тие да глумат „жива ограда“. На крај очекуваат признание од Владата за успехот- компанијата без почетен капитал да вработи 200 лица и да сврти преку милион евра во првата година од работењето.
Според досега потпишаните договори од вкупната сума од 1,7 милиони, најголем дел се за лиење и монтажа на оградата и канделабрите, 1 150 000 евра. Околу 310 000 евра чини градежниот дел на реконструкцијата а 240 000 се потрошени за откуп на калапите од глина.
Предмет на договор----------------------------------------------------Сума
Изработка и монтажа на канделабри и ограда----------1150 000:facepalm:
Реконструкција на ограда- градежен дел-------------------310 000
Откуп на авторско дело- калапи и негативи---------------240 000
ВКУПНО-----------------------------------------------------------------1 700 000
Минатата година беше реконструирана оградата и канделабрите на мостот Гоце Делчев а на оној кај МАНУ и асфалтот и тротоарите. Сите овие активности на двата објекта чинеа околу 800 000 евра.
Александар Димитриевски

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Секојдневно некој моли за лечење на дете,кој им зависи живот....нели беше подобро овие пари да се насочат баш за тие потреби,да им се помогне на овие деца.
Жално е ова што се случува!:(

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
1:57 Ова не е протест против оваквооо... против владеачката не знам шо :pos::facepalm:
Не знам шо е помизерно, ограда од 1.700.000 евра или лигајчарењето на типкава :sick:
Види и body language бе, ко оние шо снимаат порничи у дискотеки и според музиката шо дрмаат на кур.
Ебате свињата глупава, да ти грофта да ти е мерак.
Опуштена типка , си објасни што и пречи.
Мислите дека вие подобро ќе се искажете пред некој медиум.

Знае ли некој , што е следно , да не не изненадат вака , со милиони евра , да бидеме спремни.

Kajgana Shop

На врв Bottom