Mutua Madrid Open 2012 (ATP & WTA Tour)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.213
Со психата си има проблем Бердих, нишо чудно и да загуби од Делпо утре. Со големите играчи лесно се губи, не дека нема талент и се што е потребно, ама уште пред да започни мечот, на него и загубен му е.
Тоа е разликата од овие Топ 5 и останатите.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
За мене утре Бердих е фаворит вс Делпо, мада ќе признаам и ќе кажам дека не го гледав на турниров како игра..така да можно е да ја утнам проценката.

L

Löwe

Гостин
Не го прогласувај за сигурен победник Федерер против Типса. Во одлична форма е Типса, многу е тешко да му направиш брејк, може да направи збрки утре.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.213
За мене утре Бердих е фаворит вс Делпо, мада ќе признаам и ќе кажам дека не го гледав на турниров како игра..така да можно е да ја утнам проценката.
Мене до сеа тој и Федерер од трето коло, ми покажаа најдобар тенис.
Другите и не ме импресионираа, можеби и Типса, кој после толку изгубени дуели од Симон, конечно го победи, ама утре не верувам дека ќе има некоја шанса против Федерер.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Не го прогласувај за сигурен победник Федерер против Типса. Во одлична форма е Типса, многу е тешко да му направиш брејк, може да направи збрки утре.
Чисти 2-0.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.432
Поени од реакции
114.084
Исто и на Федерер многу тешко му се прави брејк. :) Само 6 поени на свој сервис изгуби денес, страшен податок е тоа, башка мислам дека Јанко нема психа за да ги победи Новак и Роџер во два дена. Јас ќе си навивам за Јанко али премногу тешко ќе биде, дај боже да има лош ден Федерер утре и да пројде Јанко. :)
Иначе Бердих ја има една од најубавите градби во тенисот, висок, јак сервис, подвижен, рамно удира, агресивен е, еден од поомилените ми е али како што спомнаа погоре има проблем со психата, се надевам еден ден ќе влезе во топ 3.
Кога веќе мислев на тенисерски градби да не го заборавам Содерлинг, посовршен амин.

L

Löwe

Гостин
Бердих - Делпо ќе биде епик јака борба. Еве како што кажувате во одлична форма бил Бердих ( го немам гледано), а Делпо го следам повеќе време за него знам дека е во супер јака форма. Исто мие еден од поомилените.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Се тоа супер за Делпо, ама знаеме што му се случува вс Роже, Беридх од друга страна, има далеку поголема шанса вс Федерер, барем поголема од Делпо, кој се губи во вариацијата и неверојатната тактика/техника на Федерер.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Можеби малку навивачки, ама ме влече на победа утре на Јанко, и на уште едно да кажеме изненадување... :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Еве да не речете дека само Надал после пораз се пожалил на теренот. И Ноле вика исто, скоро идентична им е изјавата и двајцата викаат исто, ако не се смени подлогата не играм. Што значи нема смисла на Надал да му се припишува уцена. Не е сам во ставот.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.715
Надал и Ѓоковиќ се заканија со бојкот!

По вчерашниот пораз во третото коло на Мастерсот во Мадрид, светскиот рекет број 2 Рафаел Надал се закани со бојкот на турнирот следната година доколку не се смени состојбата околу контроверзната сина земјена подлога.

Надал не е единствениот тенисер кој се пожали на ’експериментот’ во Мадрид. Петходно и Новак Ѓоковиќ јавно го изрази своето незадоволство, а сега изјави дека и тој ќе му се приклучи на Надал во бојкотот за наредната сезона.

„Движењето на теренот е едно од најважните нешта за мене, а тука тоа беше невозможно да се прави на квалитетен начин. Некој пат не успевав да го удрам топчето како што треба. Ако тоа не се смени, со сигурност потврдувам дека мојот календар ќе има еден турнир помалку догодина. Оваа подлога многу лошо влијае на играта и тенисот е сосема поразличен. Притоа немам никакви намери дополнително да си ја загрозувам здравствената состојба“, изјави Надал.

„Кога дојдовме тука не уверуваа дека земјата е иста, освен што е сина. Но тоа не е точно. Ние постојано губиме рамнотежа, паѓаме, се лизгаме, не можеме да се сконцентрираме. Рафа е во право, јас го поддржувам и ако ова не се смени немам намера ниту јас да играм“, изјави Ѓоковиќ.

ИЗВОР

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Јас не им ја оправдувам изјавата (иако сум голем фан на Ноле)... Можеа да не играат кога уште почнаа со припремите на оваа подлога... Сега уценуваат, не бива тоа така... Никој не ги тера да играат ако не сакаат... Може па оваа подлога им одговара на Јанко, Вердаско, Дел По, Бердих и остали? И ако ја сменат, па тие да речат, "Не играме наредната година, ако не ја оставите иста"...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Јас не им ја оправдувам изјавата (иако сум голем фан на Ноле)... Можеа да не играат кога уште почнаа со припремите на оваа подлога... Сега уценуваат, не бива тоа така... Никој не ги тера да играат ако не сакаат... Може па оваа подлога им одговара на Јанко, Вердаско, Дел По, Бердих и остали? И ако ја сменат, па тие да речат, "Не играме наредната година, ако не ја оставите иста"...
Tоа е муабетот, требаше фино лепо од после 1 коло да си спакуваат куферите, вака испаѓа дека бројот 1 и 2 на ранг листата (најдобрите тенисери во светот!) се помалце способни во прилагодување на подлога од оние кои се далеку под нивното ниво на игра според листата на АТП, Не е фер за другите, како за еден така за сите....
--- надополнето: 12 мај 2012 во 15:42 ---

EDIT:Mомци нема на Телма да има пренос? нели од 15:30 требаше да почне?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom